• badong

    sexism på högsta nivå - helt ok

    Nån som sett serien "När kemin stämmer på SVT"?

    Roa er med att föreställa er programmet med omvända könsförtecken: En man skulle stå och döma hur bra ett gäng tävlande tjejer var i köket, för att välja den som var bäst. De skulle få hångla med honom på löpande band för att han skulle få avgöra vem som hånglade bäst, lukta på tjejerna på löpande band för att avgöra vem som luktade godast...

    Ni kan ju föreställa er antalet debattartiklar, skrikande feminster, anmälaningar till radionämnden, krav på offentliga ursäkter från SVT, tillbakadragande av serien, för att inte säga ansvarige utgivarens avgång osv.

    Men när det är män som utsätts för sexism är allt solsken och rolig underhållning.

    Jävla hyckleri!

  • Svar på tråden sexism på högsta nivå - helt ok
  • Nymphaea
    badong skrev 2017-12-24 18:32:13 följande:

    Men när det är män som utsätts för sexism är allt solsken och rolig underhållning.


    Nej det är det inte. Finns massor av dåliga program på TV, detta är ett av dem.
  • Kusin Krakel

    Jag har ej sett den norska serien. Det var dock en var det låter som, liknande svensk serie för några år sedan, där man med vetenskapens hjälp skulle välja ut en partner. Då var det två personer som sökte partner, en man och en kvinna. Minns ej alla moment, men det där med att lukta var ju med i alla fall.

    Om att göra tester och utftpn det bedöma och välja partner är sexistiskt på högsta nivå, så finns det många program på denna högsta nivå.

    Anmäla till radionömnden kan vem som helst göra, även skriva insändare osv. Om man anser att något är fel får man nog räkna med att göra något själv inte bara klaga på att andra inte gör. Om du anser att vi generellt är dåliga på att säga ifrån mär män utsötts för sexism börja då säga iftån. Skriv insändare, anmäl till radionämnden och anbat som du tycker är viktigt. Det äe så kamper och rörelser föds, enskilda individer som kämpar för sin sak.

Svar på tråden sexism på högsta nivå - helt ok