Inlägg från: Anonym (Dr D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Dr D)

    Vem anser du vara Sveriges bästa statsminister genom tiderna?

    Anonym (dr carl) skrev 2017-12-26 11:41:06 följande:

    All makt utgår från folket. Det är väl tanken?

    Löfvén är idag vald av Allians-partier, vilket får anses mycket märkligt.


    Tramsiga åsikter! Vi har representativ demokrati och det vet du också.
  • Anonym (Dr D)
    Anonym (dr carl) skrev 2017-12-26 15:04:31 följande:

    Löjligt trams. Kritiken gäller inte vilken form av demokrati vi har. Den gäller att den är manipulerad så att makt inte längre utgår från folket. En representativ demokrati som "glömmer" vad som skall representeras.


    Läs på vad representativ demokrati betyder. Alliansens manöverutrymme var rimligt och de agerade mycket mer konservativt än ex de borgerliga i samlingsregeringen under kriget.
  • Anonym (Dr D)
    Anonym (dr carl) skrev 2017-12-26 20:43:22 följande:

    Det spelar ingen roll vad representativ demokrati betyder. Alliansen har agerat mot sina väljares vilja, vilket aldrig någonsin kan anses demokratiskt.


    Din sista mening motsäger den första. Du behöver läsa på.
  • Anonym (Dr D)
    Anonym (dr carl) skrev 2017-12-27 01:34:24 följande:

    Det stämmer inte. Mina meningar hänger ihop hur bra som helst.

    Du verkar inte fatta att riksdagsledamoter under denna mandatperiod negligerat att vara folkets främsta företrädare. Istället för att företräda sina väljare har man företrädit motståndarsidan. Därmed utgår makten inte längre från folket utan från en sketen politisk pk-elit. Godhetsapostlarna i pk-media ser till att förfarandet inte kritiseras.


    Representativ demokrati innebär att man röstar på en idé eller en ideologi om du så vill. Det innebär att de som fått demokratiskt mandat genom röstning har mandat att inom sin ideologi handla för landets bästa. Just så som alliansen har gjort.

    Alliansen har ingen skyldighet att handla enligt minsta vink från sina väljare. Vill du ha direktdemokrati så får du åka till Schweiz där de röstar i sakfrågor.

    Ditt resonemang är rent populistiskt trams i sann missnöjesanda, lite typ Glistrup. Både roande och osmakligt på samma gång.
  • Anonym (Dr D)
    Anonym (dr carl) skrev 2017-12-27 11:26:21 följande:

    Det är inte du som bestämmer vad väljarna röstar på. De kan rösta på ett parti p.g.a partiledarens utseende, ett vallöfte eller vem de tycker inger förtroende.

    När ledamoterna i riksdagen agerar mot sina egna vallöften och ideologier så är det inte längre demokrati.

    Demokratin bygger på att alla riksdagsledamoter driver den politik de gått till val på. Annars är ju valet helt meningslöst.

    Alliansen har skyldighet att agera i linje med vad man gått till val på. Direktdemokrati är en helt annan sak och den kan du åka till Schweiz och studera om du vill.

    Ditt resonemnag är f.ö inte speciellt roande utan mest osmakligt. Så får du skriva, men inte jag, så vi ses väl om några dagar.


    Vi ses om några dagar. Vad menar du med det?
Svar på tråden Vem anser du vara Sveriges bästa statsminister genom tiderna?