• Anonym (Tomte)

    Vem fixade jul och nyår?

    Ok - bitterfitta här! Jul och nyår är över. Jag har dragit ett tungt lass med att få ihop julen, igen. Sambon stånkar och tror att han gjort lika mycket, tycker väldigt synd om sig själv.
    Fattar inte att det är så här varje år. Hur har ni det, är det här ett slags kvinnohögtid eller vad händer?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vem fixade jul och nyår?
  • Anonym (jaha)

    Fast varför gör du allt då? Då får du skylla dig själv.

  • Anonym ((Sjuk))

    Eg. gjorde jag mindre än 50% men det alternativet fanns inte

  • nevermind

    Nja, ingen. Vi travade in på ett tjusigt hotell här i Rio och bokade en middag. Förra året var vi på spahotell i Norrland.

    Om vi mot all förmodan firar hemma något år så är jag övertygad om att vi gör 50/50 av förberedelserna. Sen gör sambon 100% av disken. Det vet jag av erfarenhet då vi fixat till exempel nyårsmiddagar och liknande.

    Skulle aldrig acceptera om min man betedde sig som din sambo.

  • Anonym (pappa)

    Jag kan inte rösta, eftersom jag gjorde nära 0%.

  • Anonym (Kvinna i jämlikt förhållande I guess)

    50-50, om jag inte gjorde ännu mindre, Flört nädå vi har alltid det ganska jämnt uppdelat, så även denna jul. Och alla andra dagar. Det är inget vi planerar utan det bara blir så... Skulle aldrig acceptera annat.

  • Monchichier

    Jag såg till att bli inbjuden till folk både över jul och nyår så jag har inte gjort ett endaste dugg det här året. Inte ens köpt julklappar
    Föutom att bidra med min ljusa närvaro förstås.

    TS, jag råder dig till att PRATA med din sambo. Det brukar vara så att den ena gör massor som den andra inte ser och tvärtom. 

  • Anonym (Kvinna50)

    Jag gjorde kanske 40% av förberedelserna för julen och han 60%. Direkt efter (eller snarare under) julmiddagen fick  han en massa uppdrag till grannarna att vara tomte. Grannarna bjöd på sprit. Tomten blev väldigt full. Jag fick fixa allt resten av kvällen vilket gjorde mig sur och matt. Gästerna försökte nog hjälpa till men det hjälper ju bara till en viss del.

    Till helgen är det dags för bjudning igen. Jag har varit  övertydig med att den här gången får han hålla sig mer nykter. 
     
    Han brukar inte göra så här så va fan... Tänker inte vara långsint.

    Sensmoralen är att inte mata tomten med whisky eller gin och tonic.

  • Anonym (Häpp)

    Ensamstående Pappa med 2 barn, gjorde 100% själv inklusive allt för släkten som hälsade på. Mina älskarinna gjorde inget och flickvännen var bortrest till hennes familj i Norrköping.

  • Anonym (Fia)

    Jag gjorde i princip allt. All planering, allt pynt, all mat, alla julklappar + inslagning (inkl. den till mannens mamma), borttagningen av pynt osv. Min man hjälpte med några småsaker efter att jag bett honom. 

    Om jag hade låtit bli, så hade mina barn inte fått någon jul och det tänker jag inte utsätta dem för. Julen är en kvinnofälla.

Svar på tråden Vem fixade jul och nyår?