• Äldre 4 Jan 15:53
    6393 visningar
    29 svar
    29
    6393

    Immunförsvar - infertil? Tar letrozol

    På vissa kvinnor kan kroppen tagga upp och sätta stopp för fler graviditeter, trots att det gick bra att få det första barnet.

    Bästa hjälpen är då immunutredning och behandling som består av intralipiddropp, prednisolon, fragmin och trombyl. Men ibland behövs starkare mediciner som Humira eller Neupogen för att lyckas. Bästa hjälpen får du utomlands, i tex Aten, London, USA.

    I Sverige är kunskapen om fertilitetsproblem och immunproblem i stort sett noll tyvärr.

    Feber och ledvärk runt ägglossning låter som immunproblem. Det finns andra i Atentråden med liknande problem.

    Det finns bara en ivfklinik som sysslar med lite immunbehandling i Sverige och de är ivfFalun. Men de hjälper endast dem som gör ivf där och de kan inte tillräckligt mycket. Vi har haft en del av deras patienter som inte fått tillräckligt med hjälp i Falun utan åkt till Aten sen.

    Jag kan rekommendera boken "is your body babyfriendly" av Dr Alan E Beer. Han var den förste läkare som började behandla kvinnor med fertilitetsproblem och immunproblem i USA på 1990-talet. Du är också varmt välkommen till Atentråden och presentera dig om du vill.

    Har du frågor om behandlingen så är vi många i Atentråden som kan svara på dina fragor.

  • Äldre 4 Jan 17:44
    #4

    Hej 428- Jag har gjort immunutredning hos Life clinic i Aten och det man gör annorlunda i Aten är att man tar en massa blodprover där och skickar till speciallabb i USA inriktat på immunologi bla testar man för tnf-alfa och en massa annat.

    Sen får man en personlig behandlingsplan utifrån just de problem som upptäckts hos just den kvinnan.

    Behandlingen består av intralipiddropp, prednisolontabletter, fragmin och trombyl. Men om man har mycket obalanserat immunförsvar kan även andra mediciner behövas som Neupogen och Humura.

    Sen under behandlingens gång tar man regelbundet blodprover och mailar resultaten till läkaren som utifrån dem talar om när man ska ta nästa dropp och höja eller sänka medicindoser. Man får alltså en helt individanpassad behandling.

  • Äldre 4 Jan 19:04
    #6

    Hej ! Ja, jag fick veta att jag har en autoimmun koagulationssjukdom samt överaktivt immunförsvar.

    Vi har inte lyckats än, ska göra nästa försök med immunbehandling 2018.

  • Äldre 4 Jan 22:50
    #9

    Om du ska göra hysto så rekommenderar jag verkligen endast att göra det på ivfSerum i Aten. De är jätteduktiga på hysto och tar också bort allt som inte ska vara där som död vävnad, polyper elker annat som kan störa inplanatationen. De gör också inplantationssnitt så att embryona lättare kan fästa.

    Här i Sverige gör de inte alls lika bra hysto.

    Oftast går de bara in och tittar men åtgärdar inget.

    I Atentråden har många lyckats tack vare hysto hos Serum. Googla på ivfSerum så hittar du deras hemsida.

  • Äldre 5 Jan 16:06
    #11

    Ja, för oss med immunproblem är utlandet enda chansen.

    Är det en omöjlig tanke för dig att söka hjälp utomlands för fertilitetsproblem?

    Behandlingen består inte bara av att ta IL-dropp, prednisolon, fragmin och trombyl. Man tar också blodprov regelbundet och mailar till Life clinic och behandlingen för varje patient sköts helt individuellt utifrån dessa blodprover.

    Dessutom om immunutredningen visar att man har ett mycket obalanserat immunförsvar behövs starkare mediciner som Neupogen eller Humira för att lyckas.

  • Äldre 6 Jan 15:47
    #14

    Prednisolon är kortison och räknas till immunmediciner.

    Det finns en läkare som håller på med immunbehandling i London också, om det skulle funka för dig?

  • Äldre 6 Jan 17:20
    #16

    Ja, man kan ha endo utan symtom. Enda sättet att få veta om man har det är att göra laparoskopi.

    Googla så hittar du mer info om det.

  • Äldre 20 Jan 13:11
    #20

    Det du kan testa med på egen hand är progesteronkrämen Progesterall som man kan köpa på nätet tex på graviditetskollen. Bruksanvisning medföljer på papper. Man börjar smöjra efter ägglossningen.

    Samt att man kan ta Albyl Minor 250mg, man delar varje tablett i 3 delar och tar en tredjedelstablett per dag. Säljs receptfritt på apoteket. Tablettdelare säljs också där så slipper man försöka dela med kniv.

  • Äldre 15 Sep 22:30
    #22
    Enahel skrev 2018-09-15 21:36:39 följande:

    Hej igen, särskilt UndrandeSökare:

    Efter många om och men, och efter en vår och sommar så har jag upptäckt att jag får ledvärk lite då och då, så det går inte riktigt att koppla samman till min ägglossning. Det kommer däremot tydligt efter en lätt förkylning eller bara spontant ändå... Men jag har inga förhöjda antikroppar eller så, har inte kollat med blodprov på länge nu dock...

    Men däremot har jag varit med om detta:

    Mina förkalkningar jag haft i min livmoder har kommit ut av sig självt. Min livmoderhalsen var nästan helt igenvuxen, det hade bildats sammanväxningar efter min infektion efter snittet. Dessa sammanväxningar togs bort i samband med hysteroskopi.

    Därefter har jag haft mycket lätt att bli, och blivit gravid.

    I vår och sommar har jag dock fått två tidiga missfall... Men vid ytterligare en hysteroskopi, såg doktorn att min livmoder har en avvikande anatomi och liknar lite grann ett T. Så formen på min livmoder kan orsaka ökad risk för missfall, informerade han. Han gjorde ett ingrepp i mitten i toppen på livmodern och öppnade så att formen skulle bli mer rundad upptill.

    Nåväl... Så vi kämpar vidare! Hoppas allt går och har gått bra för alla som läst och följt denna tråd!! :) Allt måste inte ha med immunförsvaret att göra, när man tycker och tror att allt i övrigt är normalt... För det kan vara en av de enklaste anledningar och det finns mycket skickliga doktorer i Sverige, så vi måste inte nödvändigtvis söka vård utomlands.. Folk blir gravida i Sverige också. . är min slutsats.

    Mvh TS


    Ja, om man har en felaktigt utformad livmoder så kan det ofta vara svårt att bli gravid.

    Men att man ändå får upprepade missfall efter hysto, så kan det mycket väl behövas immunmediciner.

    Så det ena utesluter inte det andra, båda saker kan behövas. Men ivfFalun kan säkert hjälpa om du vill gå vidare med immunspåret sen.

    Det är många av oss i Atentråden som åker till ivfSerum i Aten för hysto eftersom de är extremt skickliga på det och dessutom gör inplantationssnitt vid hysto (något som inte görs vid hysto i Sverige).
Svar på tråden Immunförsvar - infertil? Tar letrozol