• inteheltperfekt

    Tips på sommaraktiviteter/resor med 1-åring

    Hej!

    Har en dotter som blir 1 i vår. Vi håller just nu på att planera sommarsemestern här hemma. Vill ha lite tips på resor, platser att besöka, campingar osv som är bra och barnvänliga. Vad har ni gjort? Vad är värt pengarna? Andra tips?

  • Svar på tråden Tips på sommaraktiviteter/resor med 1-åring
  • nnnnnnnn

    Ett så litet barn uppskattar inte dyra inträden, det är lika spännande med Legoland som en gratis skogstur, så lägg budgeten efter vad NI vuxna vill göra (i långsamt tempo, med matpauser osv. inte vad ni vill göra i vuxentempo!).


    Så vill ni vuxna åka till en storstad så gör det, men var beredda på att leta lekplatser och liknande. Vill ni vuxna ha strandhäng så gör det!

    De små uppskattar besök på lantgård, lekplatser, titta på djur i parker och liknande. Tycker ni det är värt inträdet så kan man gå på Skansen, Universeum, Borås djurpark och liknande. Tycker ni att det är bättre att spara pengarna tills barnet uppskattar det mer, så leta efter gårdar som har djurklappning, 4H-gårdar, och liknande.

    Gillar barnet att bada på badhus så finns även det i alla prisklasser.

    En enkel tältning kan vara ett stort äventyr, många små sover väldigt gott i tält - andra avskyr det och skriker hela natten. Provtälta gärna i någon trädgård först!

    Cykelturer, åka buss eller tåg kan vara roligt och spännande... eller så blir det flera timmars skrik och gråt...

    Gå till biblioteket och läsa bok efter bok, kan vara kul.

    Första biobesöket med någon kort film för små barn.

    Håll koll på kultursidorna, det kan finnas teater och liknande för de allra minsta.

    Ni känner ert barn bäst! Gör det som passar er.

  • Alexi

    En ettåring behöver er och få ut och utforska världen i lugnt tempo i ert sällskap. Dvs gå i skogen, gå på lekplats, stranden kanske.

    En ettåring behöver inte museer, djurparker, bio osv. Gör sånt om NI vill göra det, barnet behöver bara få röra sig och utforska sin närmiljö.

  • Andersen80

    Hej! Campingen Gustavsvik i Örebro skulle jag rekommendera????Vi har varit där 9 somrar. Finns allt, stort poolområde med egen pool för de minsta. Lekrum, gigantisk lekpark..Underbar camping, välskött.

  • elyse

    Vi har åkt till Furuvik en dag och då valt en dag när de har konsert. Kommer att göra likadant i år och i år blir det Billy Idol. Furuvik har zoo och tivoli. Förra året badade vi i deras vattenpark också, men det var inte värt tiden vi kunde lagt på annat. Dagen vi är där säger vi inte Nej. Då får dottern göra i princip vad hon vill hur många gånger hon vill, fram till konserten.

    Vi har en stor trädgård vi gärna är i samt betar av de flesta större lekplatser i stan. Kör glassturne och jämför kaféer och kiosker. 4H. I år köper vi nog en cykelkärra också.

    Vi besöker också mina föräldrar i södra Norrland och kanske tar någon dag när vi bara promenerar runt i Stockholm. Det räcker. Nu har vi en till liten så att åka utomlands eller något mer avancerat får vänta. Kanske tar vi en dag på Gröna Lund när äldsta dottern är lång nog att åka det mesta.

Svar på tråden Tips på sommaraktiviteter/resor med 1-åring