Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bebis i säte? Hur känns sparkarna?

  Mån 8 jan 2018 13:14 Läst 3340 gånger Totalt 7 svar
  Visar endast inlägg av cosinus - Visa alla inlägg
 • Mån 8 jan 2018 13:14 #1

  Min sätesbebis sparkade på samma ställe som syskonen.

  De tre som är födda med huvudet ner hade ryggen efter min vänstra sida. Rumpan under vänster revben och sparkade på höger sida.

  Sätesbebin hade rumpan ner, ryggen på min vänstra sida, huvudet under vänster revben och sparkade på samma ställe som syskonen.

  Skillnad i att de med huvudet neråt liksom krafsade med händerna väldigt långt ner på höger sida (kändes som de var i ljumsken och krafsade) samt att sätesbebins huvud kändes mycket hårdare under revbenet än rumporna på samma ställe.

 • Mån 8 jan 2018 14:23 #3
  Fliselisan skrev 2018-01-08 13:54:03 följande:

  Låg de på samma sätt hela tiden, efter att de fixerat sig? Alltså kunde du alltid känna ryggen eller rumpan på samma ställe?

  Bebisen kanske inte kan "rotera" efter att huvudet fixerat sig? Alltså snurra runt så platsen för till exempel rumpan byter plats, även om de fortfarande har huvudet nedåt?


  Det är hur de i huvudsak har legat. Sen gjorde sätesbebin en utflykt på tvären i typ v 35-36. Då var rumpan mer neråt höger ben och huvudet ff på vänster sida men lägre. Men fyra låg i klockrent tvärläge i v 36. Precis tvärs över. Men även hon hittade tillbaka på bara någon dag till att ligga på min vänstra sida. Det är som där de trivts efter v 30 typ.

  Sätesbebin fixerades aldrig, han höll sig fullt rörlig till förlossningen och därför gjordes heller aldrig något vändningsförsök. Jag ville inte (tyckte det verkade läskigt) och läkaren ansåg det onödigt då han hade gott om plats så risken hade varit stor att han snurrat tillbaka direkt igen. Han ville dessutom inte stressa bebin i onödan.

  Fyran fixerades heller aldrig men kilade ner huvudet till ruckabar iaf på slutet.
 • Mån 8 jan 2018 21:04 #5
  Charlotte N skrev 2018-01-08 20:59:36 följande:

  Var jättesvårt att känna hur bebisen låg, trodde flera gånger hon vänt sig. Bm kände varje gång och i vecka 38 planerades snitt.


  Min bm hade konstant fel :) hon trodde alltid bebis vänt sig rätt. Men jag gick på TUL 1-2 ggr per vecka kunde vi ju se med UL att bebis låg kvar i säte.
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll