• sigge1235

    Pumpa för att starta förlossning?

    I ex. USA verkar pumpning av brösten vara ett vedertaget sätt att få igång förlossningen, värt att prova tänker jag (Bf+7 idag) och läcker gott om den klara mjölken. Frågan är bara, kan jag pumpa bort för mycket av denna mjölk (är det råmjölk eller ej ens?) så det blir dåligt för barnet? Har läst att råmjölk fortsätter bildas några dagar efter förlossningen så det borde vara fine.

    Hur mycket tror ni man ska behöva pumpa ut för effekt?

  • Svar på tråden Pumpa för att starta förlossning?
  • Fröken W

    Jag tänker att det är dumt att slösa på råmjölken. Förlossningen startar nog när som helst ändå (men jag vet att man börjar tvivla).

    Jag började få lite molvärkar på kvällen bf+7 med min dotter, sedan föddes hon på bf+9 (hade värkar hela bf+8 och hon föddes kl 3 på natten/morgonen på bf+9).

    Så snart kanske det startar för dig med. Strunta i alla ?starta-förlossningen-tips? även om du börjar känna dig smått desperat. Du får träffa din bebis om max en vecka.

  • Mascaraklumpar

    Nej, du kan inte pumpa bort råmjölken.

    Problemet med bröststimulering som igångsättningsmetod är att det finns studier som visar att det kan leda till fosterdöd. Det är inte ett säkerställt samband, visserligen, men ändå.

  • Mascaraklumpar

    onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/14651858.CD003392.pub2/abstract

    Här är en sammanställning från Cochrane. Risken för död hos barnet var för dessa studier i genomsnitt 8 gånger högre än för dem som inte använt någon igångsättningsmetod och 4 så hög som vid igångsätting med oxytocin. 

    Sen är resultaten alltså inte statistiskt signifikanta, men det är fortarande en stor skillnad baserat på studier av över 700 kvinnor. 

  • Fröken W
    Jmlwc skrev 2018-01-10 19:33:29 följande:

    Ät stark mat, ananas och ut och gå i trappor. Mitt tips:)


    Skippa springet i trapporna. Det var råd man gav för 20-30 år sedan, nu är de flesta överens om att det bara är slöseri med energi.
  • Dhassan

    Min barnmorska gav mig råd att ha samlag med mannen så mycket så möjligt så underlättar det till förlosningen. Drick kanel r också bra

  • Jmlwc
    Fröken W skrev 2018-01-10 20:21:56 följande:

    Skippa springet i trapporna. Det var råd man gav för 20-30 år sedan, nu är de flesta överens om att det bara är slöseri med energi.


    Det funkade för mig. Så därför var det mitt tips:)
  • Fröken W
    Jmlwc skrev 2018-01-11 08:53:58 följande:

    Det funkade för mig. Så därför var det mitt tips:)


    Eller så var det bara dags ändå? Det är väl nästintill omöjligt att bevisa vad som är vad. Så jag står fast vid att spara på energin :)
  • Iowhannah

    Jag håller med Fröken W. Vila/sov mycket, ät god mat och spara all energi! Du kommer behöva den när det väl är dags (vilket vi hoppas blir snart)!

  • Fröken W
    sigge1235 skrev 2018-01-13 12:11:09 följande:

    Tack för era råd, fortfarande inget som hänt - BF+ 11, suck...


    Heja dig! Förstår att denna vänta känns olidlig. Har du fått tid för överburenhetskontroll?
  • sigge1235

    Kollade hjärtljuden igår och har bokad igångsättning på onsdag. Men gud vad segt det är. Tack för pepp!

  • Iowhannah
    sigge1235 skrev 2018-01-13 22:18:03 följande:

    Kollade hjärtljuden igår och har bokad igångsättning på onsdag. Men gud vad segt det är. Tack för pepp!


    Hoppas bebisen kommer innan igångsättningen! En vän till mig gick över 17 dagar, barnet kom två timmar innan bokad igångsättning :)
  • Bubbelbrie

    När jag var gravid läste jag om något liknande, nämligen att smeka bröstvårtorna. Jag prövade och efter en stund kände jag att det gav effekt, jag fick sammandragningar och efter att ha hållt på hela kvällen satte förlossningen igång under natten. Jag hade gått 12 dagar över tiden och bebisen var redo att komma, han behövde bara lite uppmuntran ;)

Svar på tråden Pumpa för att starta förlossning?