• ElinBerghs

    Psykisk ohälsa bland barn och ungdomar

    Hej! 
    Vi är en grupp studenter från Berghs School of Communication i Sthlm. Vi vill utveckla ett verktyg för att hjälpa barn och ungdomar som lider av psykisk ohälsa.
    Vi vänder oss nu till er engagerade föräldrar för att hjälpa oss med vårt forskningsarbete. Vi skulle vara väldigt tacksamma om ni ville svara på denna enkät. 

    Stort tack! /Elin, Rikard, Angelica och Elias 

    https://goo.gl/forms/KkfWjoWHREXFlROE3 

  • Svar på tråden Psykisk ohälsa bland barn och ungdomar
  • Anonya

    Jag klickade av nyfikenhet på enkäten för det är ett viktigt och intressant ämne ni valt. Jag vill gärna ge lite feedback så att ni kan få ut vad ni vill av den. 


    Alla frågor är obligatoriska, vilket gör att enkäten blir missvisande då man är tvungen att svara på frågor som inte gäller en själv. 


    Fråga 2: Om man svarar nej, borde man uppmanas (och tekniskt kunna) gå vidare till del 2. Det blir helt fel när man som nu tvingas svara på fråga 3.


    Fråga 3: Borde vara en fråga i två delar där första frågan är om man sökte hjälp för sin psykiska ohälsa. Bara om man svarar ja borde man svara på om man tycker man fick den hjälp man behövde. Som det är nu kan man inte utläsa något av svaren eftersom även de som inte sökte hjälp är tvungna att välja ett svar på fråga tre.
    Det vore också bra med fler svarsalternativ än ja eller nej.


    Del 2, fråga 1: Om man svarar nej, ska man inte behöva välja en påhittad ålder på sitt eller sina barn plus svara på andra frågor om ens barn.

    Frågande angående större risk hos ens barns generation, kan ändras till dagens barn och unga jämfört med tidigare generationer, så kan den besvaras av också andra än föräldrar.


    I frågan här på Familjeliv står att ni vänder er till engagerade föräldrar. Om ni bara önskar svar av just föräldrar, är det bättre att skriva det i samband med enkäten så andra inte svarar. Eftersom alla tyvärr inte läser infon, är det allra bäst att börja med frågan "Har du barn?" och om man svarar nekande kommer man till en sida där man tackas för intresset men upplyses om att denna enkät riktar sig bara till föräldrar.


     


    Hoppas ni fick lite idéer. Lycka till med enkäten och arbetet!

Svar på tråden Psykisk ohälsa bland barn och ungdomar