• Äldre 11 Jan 16:45
    4581 visningar
    3 svar
    3
    4581

    Hjälp med översätta

    Vad betyder dessa ord i bakverk?

    Improver

    Instant dry yeast

    Flavor vanillin

    Powdered sugar

    Invert syrup

    Margarine for cream

    Behöver detta översatt till svenska men finner ingen hjälp på Google då jag inte litar på Google translate

  • Svar på tråden Hjälp med översätta
  • Äldre 11 Jan 16:47
    #1

    Har du testat Folkets lexikon? 

  • Äldre 11 Jan 17:49
    #2
    Improver = tillsats som hjälper till i jäsningen. Varken bakpulver eller jäst passar in här,  utan mer saker som maltextrakt.

    Instant dry yeast = Snabbverkande torrjäst.

    Flavor vanillin = Vanillin (rent, inte i socker. Fusk-vanilj)

    Powdered sugar = Florsocker

    Invert syrup = Sockerlösning, typ. Kristalliserat socker som blandats ut med vatten.

    Margarine for cream = I princip bakmargarin (gör man skillnad på bak- och stekmargarin nuförtiden i sverige?)
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Anonym (bakda­x)
    Äldre 11 Jan 17:56
    #3
    missme85 skrev 2018-01-11 16:45:33 följande:

    Vad betyder dessa ord i bakverk?

    Improver  Något som får jästen att jäsa snabbare och används inom brödtillverkning tex. Kanske även i glutenfritt bröd som psylliumfrön möjligen för extra fukt.

    Instant dry yeast  Torrjäst

    Flavor vanillin   Smaksättare av vanilj brukar kallas aromer, kanske kan ta vaniljsocker eller vaniljstång

    Powdered sugar    Florsocker

    Invert syrup    sirap av sackaros eller invertsocker med en renhetsgrad av minst 75 % och framställd av sockerrör.

    Margarine for cream  ingen aning här men kanske flytande margarin t ex

    Behöver detta översatt till svenska men finner ingen hjälp på Google då jag inte litar på Google translate


    Hoppas du fick lite klarhet i detta:)
Svar på tråden Hjälp med översätta