• tvilli­ngmamm­aVastm­anland
    Äldre 12 Jan 14:38
    32782 visningar
    208 svar
    208
    32782

    Vet inte hur vi ska göra med FP sitter i en sits där sambon inte kan va hemma 90 dagar. Någon mer ?

    Anonym (Emma) skrev 2018-01-12 14:26:04 följande:

    Ja han tjänar inte dåligt . Och inte heller överflödigt. Jag tycker att systemet är rätt sjukt om jag ska behöva tvingas att leva på sambon för att vi vill skaffa ett barn .


    Om ni väljer att skaffa ett barn till är ni väl gemensamt ansvariga för försörjningen? Om han inte kan vara hemma får han ju stå för större del av försörjningen, det är ju självklart!
  • tvilli­ngmamm­aVastm­anland
    Äldre 12 Jan 15:08
    #22
    Anonym (ops) skrev 2018-01-12 14:40:25 följande:
    Konstigt det där, hur det alltid är papporna som har jobb som absolut inte går att kombinera med föräldraledighet. Kvinnor som är hjärnkirurger, piloter och allt möjligt verkar ändå kunna vara hemma med barnen och sedan komma tillbaka till jobbet. 

    Finns det verkligen ingen möjlighet alls att pappan till ert barn kan vara hemma några dagar? Kanske inte i sträck, men nån dag per vecka, nån vecka i taget?
    Anonym (Emma) skrev 2018-01-12 14:23:29 följande:
    Absolut. Men ska jag sätta barnet på dagis vid typ 7 månader då ? = helt omöjligt . Eftersom dagarna inte räcker till att vara hemma till 1 år om han inte plockar dagar ?

    Men hur kan det vara så illa ?

    Men du behöver väl inte ta ut alla dagarna på 7 månader? Vi tog ut 4-5 dagar/vecka och dagarna räckte till heltid hemma i 1½ år och sen till att ta ut strödagar/förlänga loven i flera år.  

    Jag tycker verkligen inte att vår föräldraförsäkring är illa. Däremot tycker jag att det är rätt illa att så många pappor fortfarande idag undlåter att ta chansen att vara hemma med sina barn och ta del av föräldraansvaret och istället ägnar barnens uppväxt åt att prioritera arbetet. 
    Det finns inga jobb som man inte kan vara föräldraledig ifrån.

  • tvilli­ngmamm­aVastm­anland
    Äldre 12 Jan 15:14
    #25
    Anonym (ops) skrev 2018-01-12 15:09:03 följande:
    Ja då blir det svårt.

    Som exempel då som motsvarar er situation: min syster hade eget företag och var ensam anställd (ingen helgarbetare). Mycket kompetenskrävande arbete med lång utbildningstid Hon lyckades ändå vara hemma i sex månader vardera med tre barn och sen tog pappan över och var hemma ytterligare 12 månader.

    Tror inte de hade överdrivet fett med pengar under den här perioden av totalt tre år utspritt. Men vill man ha barn så får man ju kanske offra lite på standarden lite här och där och man får se familjen som ett team både vad gäller ekonomi och familjeliv.

    Men när det gäller pappor så har de alltid så viktiga jobb och är så helt oumbärliga överallt än hemma med småbarnen. Och oavsett familjens ekonomi, oavsett vem som tjänar mest, har längst utbildning etc. etc så är det alltid, alltid, alltid mest lämpligt för just den familjen att mamman tar hela föräldraledigheten och pappan jobbar. Och när man inte får ut pengarna man hade velat så är det statens fel som inte gynnar bakåtsträvande ojämställdhet.
    Min granne har egen fastighetsmäklarbyrå, ändå var hon hemma i åtta månader.

Svar på tråden Vet inte hur vi ska göra med FP sitter i en sits där sambon inte kan va hemma 90 dagar. Någon mer ?