• Äldre 12 Jan 13:42
    12277 visningar
    41 svar
    41
    12277

    Kan hon tvinga mig sälja vårt hus?

    Vi är sambos, men skall nu separera. Vi har två gemensamma barn som bor i vår villa som vi äger till 50/50. Vi skall ha gemensam vårdnad om barnen och de skall bo varannan vecka hos respektive av oss efter allt det här är klart. Hon har inga möjligheter att lösa ut mig ur huset, men jag kan köpa ut henne ur bostaden till ett marknadspris. Vilket jag erbjudit mig då jag tycker det är viktigt barnen kan fortsätta bo på en plats de känner igen och där de har sina vänner. Kan hon vägra detta och kräva /tvinga fram en försäljning? Hennes argument verkar vara att barnen får det "för bra" hos mig och inte kommer trivas hos henne. Även om jag kommer ge henne en stor summa pengar och lösa henne från alla lån.

  • Svar på tråden Kan hon tvinga mig sälja vårt hus?
  • Äldre 12 Jan 15:07
    #3

    Thomas! Jag inser hur vannsinigt hennes arument är tro inget annat. Kanske har hon tänkt att slippa reglera uppskovet på vinsten direkt till mig vid bodelningen och istället skjuta upp den och då får mer pengar att köpa nått "dyrare" för.

    Jag har dessutom lagt upp en halvmille när vi köpte huset, som jag nu inte får nått tillbaka på och det tragiska i hela det här är att hon dessutom varit otrogen flera gånger, som tydligen var mitt fel eftersom jag inte tycktes "bry mig" tillräckligt om förhållandet, men verkar ändå tycka det är "jätteorättvist" att stackars hon skall behöva flytta till en LÄGENHET!.....som du förstår är självinsikten inte så stor från den andra partern. Jag har dessutom avhållit mig (ännu så länge) från att skrika ut vad hon gjort för familj och vänner bara för barnen inte skall behövas utsättas.
     

  • Äldre 12 Jan 15:15
    #6

    kan du hänvisa till nån källa på det juristen?

  • Äldre 12 Jan 15:36
    #8

    precis...jag måste väl ha den möjligheten om man kommer fram till ett marknadsvärde?

  • Äldre 12 Jan 15:44
    #10

    som du säkert förstår kommer jag aldrig sälja "min del" till någon annan. Måste väl finnas nått rättsligt man kan hota med?

  • Äldre 12 Jan 15:52
    #11

    Läste nu att man kan utse en bodelningförättare om man inte kommer överens Skrattande. Det verkar ju bra, men frågan kvarstår då....har jag rätt att köpa ur henne ur kåken?

  • Äldre 12 Jan 16:25
    #13

    Givet allt som hänt är jag lite trött på att stryka medhårs. Hon kommer gå skuldfri med mer en 1 miljon spänn på fickan. Jag kan ju alltid erbjuda ännu mera pengar, men vill helst inte det som du förstår. Problemet är att det inte heller hjälper eftersom det hakar upp sig på att hon har för låg inkomst och får därför nej hos bankerna att köpa nått som hon tycker är värdigt att bo i och tänker ju inte ge henne en lägenhet precis. Inget jag har råd med heller för den delen.

  • Äldre 12 Jan 16:55
    #17
    Anonym (ilio) skrev 2018-01-12 16:46:24 följande:

    Låter på pricken som min situation för ett par år sedan! 

    Mitt exsambo otrogen och blev lack på mig för att jag skulle ha råd att lösa ut henne.

    Vad jag gjorde då var att jag visade henne ett riktigt pampigt hus och berättade att antingen bor jag kvar i huset och löser ut henne, eller så kommer jag flytta till "snäppet mer". (Lyxigt). 
    Jag hade inte råd med det men ljög ihop en historia hon trodde på. DÅ var det inte kul längre för henne att barnen kunde få lyxliv hos mig och ännu värre hos henne, så det slutade med att hon lät sig köpas ut ur gemensamma hemmet. 


    haha snyggt gjort, men hon vet ganska bra hur ekonomin ser ut och hon skulle aldrig gå på det där.
  • Äldre 12 Jan 16:56
    #19
    hon mot strömmen skrev 2018-01-12 16:49:34 följande:

    Ja hon få igenom en tvångsförsäljning genom att vända sig till tingsrätten bla.


    har du nått länk eller liknande till ditt påstående?
  • Äldre 12 Jan 16:56
    #20
    hon mot strömmen skrev 2018-01-12 16:49:34 följande:

    Ja hon få igenom en tvångsförsäljning genom att vända sig till tingsrätten bla.


    har du nått länk eller liknande till ditt påstående?
  • Äldre 12 Jan 17:46
    #26
    Xelol skrev 2018-01-12 17:10:09 följande:

    Annan länk som säger samma sak gällande tvångsförsäljning,

    lawline.se/answers/tvangsforsaljning-i-samband-med-bodelning-av-samagd-fastighet

    Men det finns inget som stoppar att du köper huset via en tvångsförsäljningen.


    Förstår! Då skulle hon alltså bara djävlas i stort sett och kanske möjligtvis hoppas på en budgivning som eventuellt skulle ge mer pengar än vid bodelning och den värderingen som gjordes då + att det verkar tillkomma en massa kostnader i samband med detta. Verkar ju korkat att försöka sig på detta. Då jag redan gett ett bra pris och den finns en stor risk att det blir mindre pengar. Å andra sidan får hon då mer pengar ändå eftersom hon då kan lägga skatten på vinsten som ett uppskov i en ny bostad och den inte fiktivt räknas av vid en bodelning där jag tar över fastigheten och ger henne pengar istället...ja herregud vilken soppa. Inte gör det saker bättre av att jag fortfarande bor ihop med henne. Kan ju alltid hota med att röra upp himmel och jord om hon inte går med på detta (avslöja hennes otrohet) eller vädja till henne att tänka på barnen också.
  • Äldre 13 Jan 21:20
    #34
    nevermind skrev 2018-01-13 17:23:07 följande:

    Skitsnack att det kommer få det "för bra". Hon vill bara ha mer stålar.

    Hoppas verkligen du kan behålla huset.


    Hoppas på det med såklart. Hon är pengahungrig för hon vill ha en schysst standard och barnen skall ha det bra och det sista vill jag med förstås. Har gett henne ett bra ?slutbud? nu och hotat med att dra det i långbänk annars + exponera henne för alla. Hoppas det räcker och hon accepterar detta
Svar på tråden Kan hon tvinga mig sälja vårt hus?