• Äldre 12 Jan 20:15
    21141 visningar
    89 svar
    +1
    89
    21141

    Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det

    Det är såhär att jag är tjej och singel. Jag bor själv i en topprenoverad lägenhet med omsorgsfullt utvalda möbler, varav det mesta är ljust och känsligt. Jag är pedantisk av mig och jätterädd om alla mina möbler. 

    Jag har en barndomsvännina som har 2 söner på 9 och 3 som bor själv med dem då pappan jobbar i utlandet. Hon har kommit till mig några gånger när sönerna var hos farmor men det är väldigt sällan. Jag går oftast till dem och umgås med dem i deras hem eller så ses vi ute, vi ses hur som helst ofta och hörs varje dag. Jag ville gärna bjuda över henne på middag hos mig vilket jag alltid gör men hon har sällan tid och kommer nästan aldrig. Hon verkar ha svårt att få barnvakt då farmorn är den enda som ställer upp så vi får sällan möjlighet att umgås själva. Men nu sa hon att hon kan komma på måndag om hon kan ta med sig sönerna. Varpå jag sa att jag inte tar emot några barn i mitt hem och att det inte går tyvärr, jag vill inte riskera att möblerna ska förstöras och att någonting ska spillas. Min matta är exempelvist vit med finaste angoraull som är jättesvårt att rengöra. Jag förväntade mig såklart att hon ska förstå men nu är hon sur och svarar knappt på mina samtal och meddelanden. Varför kan inte folk med barn förstå att alla kan inte anpassa sig efter dem?

  • Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det
  • Äldre 12 Jan 20:48
    #17

    Jag tycker om hennes barn så mycket, och det vet hon om mycket väl. Jag är till och med gudmor åt hennes yngsta barn. Så hon har ingen anledning att tro att jag inte gillar dem. Men jag kan bara inte ha dem i mitt hem som inte är anpassat efter barn och det är inget barn som har satt sin fot i mitt hem. Jag kan väl inte lägga dukar över hela lägenheten när de kommer?  Och hur trevligt skulle det vara att bara hålla på och säga åt barnen hela tiden?

    Jag känner att det är mitt hem och att man behöver inte ta det personligt om jag väljer att i mitt hem får inga barn komma. Jag kommer gärna till henne eller träffas ute eller så är hon varmt välkommen hos mig om hon skaffar barnvakt. Men hon har inte ofta gjort sig det besväret fast att jag gång på gång bjuder över henne. 

  • Äldre 12 Jan 21:14
    #20
    tolvtretton skrev 2018-01-12 21:09:14 följande:

    Det är naturligtvis ditt val vilka du släpper in i ditt hem, men vad är det egentligen du tror ska hända för att du släpper in ett par barn i ett par timmar? Låt bli att bjuda på choklad i soffan kanske, men annars behöver man för fan inte anpassa ett hem för att man får barn på besök nån gång då och då...

    Ge ungarna varsin padda eller telefon annars och sätt dem på golvet i ett hörn så behöver du knappast oroa dig för dina möbler...


    De kan bara råka göra en endaste fläck på min soffa som inte går bort och då går soffan för 20000 inte längre att använda. Samma sak med mattan. Eller så kan de råka ta sönder en vas och skära sig. Och de är inte så pass lugna att jag kan säga åt dem att sätta sig i ett hörn. 
Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det