Inlägg från: Anonym (Nejru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nejru)

    Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det

    Anonym (Ehm) skrev 2018-01-12 20:28:11 följande:

    Eller så är du en väninna med brist på kreativitet, (kanske därför allt är vitt hihi) och tycker inte din väninna är värd besväret att anstränga dig. Kul vän du verkar vara då?

    Tror du att du är den enda med vita möbler och en lägenhet som inte är barn/ djur-safe, tänk igen.

    Senast jag besökte en mister helvit soffa hade han 5-6 filtar som täckte soffan. Sedan såg jag hundgodiset och förstod vinken. Trodde först att han bara gjort soffan med personlig med mysiga filtar i olika färger ;)

    Detta är inte råd till människor som inte vill anstränga sig utan till människor som tål att lyfta på röven för att träffa sina vänner:

    Du kan rulla undan mattorna, du kan skaffa billiga ikea-filtar att täcka över möbler med, du kan plocka undan prydnader och ha mer blanka ytor, du kan skaffa vaxduk som du tar fram när barnen är på besök, du kan visa att barnen är lika välkomna som deras mamma så blir alla glada och en sak till,

    Gästen ska känna sig välkommen, inte känna sig som ett besvär.

    Din inställning att man inte orkar anpassa sig "bara" för någon har barn, visar hur omogen du är. Hur gammal är du?

    Jag förstår varför många mammor väljer bort sina vänner, när de ser hur självupptagna deras vänner är, när något är minsta besvär, duger inte en träff längre. En s.k solskensvän som bara är lojal när det är bekvämt. Kul tjej du verkar vara :)....


    Rulla undan mattorna? Skaffa vaxduk?
    För att träffa en vän?

    Då är det bättre att träffas hemma hos väninnan som har barn.
  • Anonym (Nejru)
    Anonym (,.,.) skrev 2018-01-13 13:02:13 följande:

    Personligen skulle jag inte frivilligt ta med mina barn på en middag hemma hos nån som inte har ett barnanpassat hem. De får snortråkigt pga brist på sysselsättning och då får jag ju ändå inte chansen att umgås...


    Fast har man barnlösa vänner så kan man inte kräva att deras hem ska vara anpassat efter barn.
    Jag är vuxna barn och vill helst inte ha in barn i mitt hem.
  • Anonym (Nejru)
    Anonym (stödabort) skrev 2018-01-14 08:55:54 följande:
    Jag förstår din väninna. Du har just förklarat för henne att hennes barn inte duger och det är ett av de absolut effektivaste sätten att såra och stöta bor någon som är förälder. Eftersom du nu har valt din matta före hennes barn så har du även valt din matta före er vänskap. Själv skulle jag gjort ett annat val då det är lättare att tvätta en matta än att laga en vänskap men gjort är gjort så det är bara att acceptera och gå vidare.
    Vilket högkvalificerat trams!
    Det är för det första väninnan man vill träffa och inte hennes ungar.¨
    Det är självklart att man hellre har sitt vita, stilrena hem i schack än har kids på besök som med stor risk fläckar ner det vita. Med lite otur går det inte att få bort fläcken och möbeln/mattan är förstörd. Mycket pengar rakt i sjön. Enbart för att du lipar av kränkthet för att dina små mirakel inte är välkomna?

    Nej tack, sådana krävande vänner kan man vara utan.
  • Anonym (Nejru)
    Doodle12233222 skrev 2018-01-14 10:33:57 följande:

    Ts här. Nu har vi pratat lite mer. Hon säger att det som gör henne sårad är att jag inte har sagt något om det innan vilket jag kan förstå men det är väl uppenbart att det inte är ett barnanpasaat hem och det ska jag väl inte behöva säga?

    Sedan är hon besviken över att jag ofta frågar henne om hon ska komma även om jag vet att hon bor själv med barnen och hon säger att hon har svårt att skaffa barnvakt och känner sig tvingad till dig och som att jag tjatar på att hon ska komma samtidigt som jag förutsätter att hon ska ordna barnvakt. Men jag gör ju det för att jag vill gärna bjuda över henne och ha en trevlig stund tillsammans.

    Vi förstår inte varandra alls här.


    Varför inte bara helt enkelt umgås hemma hos henne?
  • Anonym (Nejru)
    Anonym (stödabort) skrev 2018-01-14 11:01:00 följande:
    Vill du sitta ensam i ett mausoleum så är det upp till dig. Vill du däremot interagera med andra människor ute i verkligheten så behöver du en viss grundläggande förståelse för hur människor fungerar.
    Jaja, jag vet nog mer än du tror.
    Jag har haft egna barn som numera är vuxna.

    Var sak har sin tid och mitt perfekta hems tid är nu, när det var jag som hade små barn så var det jag som fick ta hänsyn.

    Så enkelt, så självklart.
Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det