• Doodle32323232

    Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det

    Det är såhär att jag är tjej och singel. Jag bor själv i en topprenoverad lägenhet med omsorgsfullt utvalda möbler, varav det mesta är ljust och känsligt. Jag är pedantisk av mig och jätterädd om alla mina möbler. 

    Jag har en barndomsvännina som har 2 söner på 9 och 3 som bor själv med dem då pappan jobbar i utlandet. Hon har kommit till mig några gånger när sönerna var hos farmor men det är väldigt sällan. Jag går oftast till dem och umgås med dem i deras hem eller så ses vi ute, vi ses hur som helst ofta och hörs varje dag. Jag ville gärna bjuda över henne på middag hos mig vilket jag alltid gör men hon har sällan tid och kommer nästan aldrig. Hon verkar ha svårt att få barnvakt då farmorn är den enda som ställer upp så vi får sällan möjlighet att umgås själva. Men nu sa hon att hon kan komma på måndag om hon kan ta med sig sönerna. Varpå jag sa att jag inte tar emot några barn i mitt hem och att det inte går tyvärr, jag vill inte riskera att möblerna ska förstöras och att någonting ska spillas. Min matta är exempelvist vit med finaste angoraull som är jättesvårt att rengöra. Jag förväntade mig såklart att hon ska förstå men nu är hon sur och svarar knappt på mina samtal och meddelanden. Varför kan inte folk med barn förstå att alla kan inte anpassa sig efter dem?

  • Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det
  • Anonym (Nejru)
    Anonym (stödabort) skrev 2018-01-14 11:01:00 följande:
    Vill du sitta ensam i ett mausoleum så är det upp till dig. Vill du däremot interagera med andra människor ute i verkligheten så behöver du en viss grundläggande förståelse för hur människor fungerar.
    Jaja, jag vet nog mer än du tror.
    Jag har haft egna barn som numera är vuxna.

    Var sak har sin tid och mitt perfekta hems tid är nu, när det var jag som hade små barn så var det jag som fick ta hänsyn.

    Så enkelt, så självklart.
  • Doodle12233222

    Hon säger även att hon vill helst inte ens komma med barnen men att hon känner sig sårad att hon blev nekad den enda gången på flera år som hon ville ta med dem.

    Men som sagt en endaste gång kan resultera i en förstörd soffa, matta, lampa eller liknande.

  • Kasperina
    Doodle12233222 skrev 2018-01-14 11:04:46 följande:

    Ja nu vet jag att vi skulle ha umgåtts hos henne istället men jag ville bjuda henne också. Tänkte att det är en självklarhet för henne att skaffa barnvakt när jag bjuder över henne. Men för henne är det tydligen inte det som är en självklarhet utan hon utgår från att hon är välkommen hemma hos folk med sina barn bara för att hon bor själv med dem...


    Jag är ensamstående med barn på heltid och det är en ständig stress att behöva leta efter barnvakt. Jag har försökt hitta en nanny men de har inte fått fram någon dit där jag bor, så jag måste förlita mig på ett fåtal personer vars välvilja jag inte vill överutnyttja. Jag har ett jobb där jag ibland behöver jobba sent och därför anlitar barnvakt, och om jag blir sjuk behöver jag barnvakt, så jag kan inte lägga all barnvaktstid på mina vänner även om jag skulle vilja.

    Jag tror att det mest handlar om miss i kommunikationen, att ni har svårt att förstå varandra. Hon tror att det är uppenbart för dig att hon inte kan få barnvakt hur ofta som helst, och du tror att det är uppenbart att du menar att hon är bjuden utan barn. Hon vill inte heller förlora dig som vän utan vill träffa dig så mycket som möjligt.
    Jag tror att ni behöver en rakare kommunikation. Nu har hon berättat att hon känner sig lite stressad över att skaffa barnvakt, så då kan du förebygga det genom att vara tydligare i fortsättningen.
    "Jag skulle vilja bjuda hem dig i veckan, kan du fixa barnvakt? Annars kan vi ses hemma hos dig och så kommer du till mig när det passar med barnvakten."

    Det är inte lätt att ha barn i dagens samhälle, särskilt inte som ensamstående med barn på heltid. Man blir hela tiden överöst med MÅSTEN
    Man är ensam familjeförsörjare och måste därför ha en buffert.
    Man får inte jobba heltid för då är man en dålig förälder (läs valfri dagistråd härinne)
    Man får inte gå och träna/handla/till doktorn/till tandläkaren med barnen i barnomsorg för då är man en dålig förälder
    Man får inte ta med sig barnen när man handlar för då visar man inte hänsyn till andra
    Man ska inte lämna barnen till barnvakt för ofta för då är man en dålig förälder
    Man ska inte ta med barnen när man träffar kompisar som inte har barn för då är man en dålig vän
    Man ska inte anpassa sitt liv helt och hållet till barnen för då curlar men dem
    Man ska alltid ha barnen i fokus för annars borde man inte ha skaffat dem
    osv osv osv

    Det är inte rättvist att du ska behöva anpassa dig mer efter din vän med barn än vad hon behöver anpassa sig efter dig, men det är lättare för dig att anpassa dig.
    Och då menar jag inte att du måste bjuda hem hennes barn utan bara att ni kanske får lov att vara mer hemma hos henne under några år.
  • Kasperina
    Doodle12233222 skrev 2018-01-14 11:20:53 följande:

    Hon säger även att hon vill helst inte ens komma med barnen men att hon känner sig sårad att hon blev nekad den enda gången på flera år som hon ville ta med dem.

    Men som sagt en endaste gång kan resultera i en förstörd soffa, matta, lampa eller liknande.


    Om du uttrycker dig som att du är väldigt rädd om dina möbler och att de är dina bebisar och skrattar lite och säger "du vet att jag är pedant" och att du inte alls menade det som något personligt mot hennes barn så kan hon nog komma över det. Hoppas jag
  • Aniiee

    TS, nästa gång du vill umgås med din vän så frågarr du om det är ok om du kommer över med en kasse mat och ni lagar mat tillsammans.


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Maria 434
    Doodle12233222 skrev 2018-01-14 11:20:53 följande:

    Hon säger även att hon vill helst inte ens komma med barnen men att hon känner sig sårad att hon blev nekad den enda gången på flera år som hon ville ta med dem.

    Men som sagt en endaste gång kan resultera i en förstörd soffa, matta, lampa eller liknande.


    Jag är själv pedant och rädd om mina saker men aldrig att jag skulle behandla en väninna som är ensamstående som du gör. Du är otroligt egofixerad och kan inte se hur din väninna har det. Hon såg fram emot att ses och sen klippte du det snabbt med att barnen inte är välkomna. Du verkar ha lite problem med social kompetens.
  • Anonym (R)
    Doodle12233222 skrev 2018-01-14 11:20:53 följande:

    Hon säger även att hon vill helst inte ens komma med barnen men att hon känner sig sårad att hon blev nekad den enda gången på flera år som hon ville ta med dem.

    Men som sagt en endaste gång kan resultera i en förstörd soffa, matta, lampa eller liknande.


    Jag har läst hela tråden och tänkte redan i TS på att din förståelse för hur det är att leva med småbarn inte var så stor. Helt förståeligt eftersom du inte har barn själv, men det där med att få några timmar själv, utan barnen, är svårt till och med i familjer med två föräldrar. Tänk då när man är ensamstående och bara har en tillförlitlig barnvakt. Man kan inte överutnyttja den personen för då står man helt ensam när det verkligen är kris (alltså något som måste fixas, inte bara en trevlig grej man skulle vilja gå på).

    Du säger att du gång på gång har bjudit in din vän. Dina inbjudningar är sådana att hon känner sig nödgad att tacka nej eftersom de ställer villkor hon inte kan leva upp till i nuläget. I alla dina kommentarer och i TS anar man att du tycker att din vän beter sig lite dåligt som inte kan få till det. Hon har inte "gjort sig besväret" att ordna barnvakt, som du uttrycker saken. Och du fortsätter att bjuda in på samma sätt, vilket låter visa att du tycker att hon borde umgås med dig på det sätt som passar dig. Den pressen känner alldeles säkert din vän. Hon vill, men kan inte.

    Och när hon då EN gång på flera år försöker hitta en kompromiss - tacka ja, men ta med barnen - så slår du igen dörren i ansiktet på henne (bildligt talat). Kan förstå att det känns lite förnedrande och det innebär att du fortsätter visa att det sätt hon lever på inte duger för dig.

    Om ni är bra vänner reder ni säkert ut det den här gången, men om jag vore du skulle jag fundera lite över min attityd till den här vännen. Kan nästan garantera att hon saknar att umgås utan barn ibland, men så ser livet inte ut för henne just nu. Antingen är du en bra vän som tar dig igenom småbarnsårens speciella livsvillkor med henne, eller så tänker du bara på hur det drabbar DIG att hon inte kan då barnvakt för sociala grejer.
  • Anonym (Mm)
    Anonym (Nejru) skrev 2018-01-14 10:44:57 följande:

    Vilket högkvalificerat trams!

    Det är för det första väninnan man vill träffa och inte hennes ungar.¨

    Det är självklart att man hellre har sitt vita, stilrena hem i schack än har kids på besök som med stor risk fläckar ner det vita. Med lite otur går det inte att få bort fläcken och möbeln/mattan är förstörd. Mycket pengar rakt i sjön. Enbart för att du lipar av kränkthet för att dina små mirakel inte är välkomna?

    Nej tack, sådana krävande vänner kan man vara utan.


    Har själv barn, men håller helt med dig!
  • legomum

    Vit matta som är svår att hålla ren men vem köpe sådant över huvud taget?

    Sak samma.

    Barn är nog lite som de växer upp. Vi har en hel del antika möbler och föremål väldigt nyfikna barn och de älskar rita tyvärr inte alltid på pappret.

    Däremot har de aldrig förstört något gammalt som jag berättat att jag är rädd om och som är skört. Det går ju att tala med barnen. En treåring är fullt införstådd om man pratar med dem.

    Men vill du inte ha in barn i din bostad så är det helt ok. Det är ju Ditt hem.

  • Regndamen

    Men du vet ju att hon är ensamstående, du vet att barnens pappa jobbar utomlands. Varför tjatar du på henne att hon ska komma hem till dig utan sina barn?

Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det