• Doodle32323232

    Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det

    Det är såhär att jag är tjej och singel. Jag bor själv i en topprenoverad lägenhet med omsorgsfullt utvalda möbler, varav det mesta är ljust och känsligt. Jag är pedantisk av mig och jätterädd om alla mina möbler. 

    Jag har en barndomsvännina som har 2 söner på 9 och 3 som bor själv med dem då pappan jobbar i utlandet. Hon har kommit till mig några gånger när sönerna var hos farmor men det är väldigt sällan. Jag går oftast till dem och umgås med dem i deras hem eller så ses vi ute, vi ses hur som helst ofta och hörs varje dag. Jag ville gärna bjuda över henne på middag hos mig vilket jag alltid gör men hon har sällan tid och kommer nästan aldrig. Hon verkar ha svårt att få barnvakt då farmorn är den enda som ställer upp så vi får sällan möjlighet att umgås själva. Men nu sa hon att hon kan komma på måndag om hon kan ta med sig sönerna. Varpå jag sa att jag inte tar emot några barn i mitt hem och att det inte går tyvärr, jag vill inte riskera att möblerna ska förstöras och att någonting ska spillas. Min matta är exempelvist vit med finaste angoraull som är jättesvårt att rengöra. Jag förväntade mig såklart att hon ska förstå men nu är hon sur och svarar knappt på mina samtal och meddelanden. Varför kan inte folk med barn förstå att alla kan inte anpassa sig efter dem?

  • Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det
  • Alessia

    Ta bort mattan!!! Och allt annat som är i farozonen. Fast är din inredning viktigare än din kontakt med väninnan tycker jag att du öppet talar om det - om nu väninnan inte redan förstått detta.
    En så hyperpedantisk person som du skulle jag personligen inte klara av - med eller utan barn - och det är inte många som gör...

  • Anonym (I)
    Doodle32323232 skrev 2018-01-12 21:14:17 följande:
    De kan bara råka göra en endaste fläck på min soffa som inte går bort och då går soffan för 20000 inte längre att använda. Samma sak med mattan. Eller så kan de råka ta sönder en vas och skära sig. Och de är inte så pass lugna att jag kan säga åt dem att sätta sig i ett hörn. 
    Då förstår jag precis. Det funkar inte.
  • Kasperina
    Alessia skrev 2018-01-14 14:28:59 följande:

    Ta bort mattan!!! Och allt annat som är i farozonen. Fast är din inredning viktigare än din kontakt med väninnan tycker jag att du öppet talar om det - om nu väninnan inte redan förstått detta.
    En så hyperpedantisk person som du skulle jag personligen inte klara av - med eller utan barn - och det är inte många som gör...


    Jag tycker att TS har rätt att inte vilja ha barn hemma hos sig, men hon måste ta konsekvensen av det och vara öppen för att kompromissa.
    Hon kan åka hem till väninnan så kan de umgås med barnen först och sen själva när barnen somnat.
    Sen måste hon inse att det inte är barnen det är fel på utan det är hon som har valt att inreda sitt hem på ett sätt så att det inte passar för barn, och ta ansvar för det.

    Dvs inte "barnen förstör om de kommer" utan "jag är pedant och klarar inte av att ha barn i mitt hem"
  • hammarhajen
    Aniiee skrev 2018-01-14 12:19:35 följande:

    TS, nästa gång du vill umgås med din vän så frågarr du om det är ok om du kommer över med en kasse mat och ni lagar mat tillsammans.


    Eller så frågar man bara om man ska ses. Varför ska just den barnlösa stå för mathandling och merjobbet? 
  • Psykologen Gertrud

    Hej Doodle. Din väninna har passerat dig i livet och du har inte mycket mer att erbjuda henne. Du behöver därför många års tvångsvård på psyket innan du kan fungera normalt i samhället igen.

  • Doodle1232211

    Varför behöver man vara otrevlig? Jag har väl inte gjort något dåligt förutom att bjuda hem min vän och bestämma över regler i mitt egna hem?

  • Aniiee
    hammarhajen skrev 2018-01-14 14:55:20 följande:
    Eller så frågar man bara om man ska ses. Varför ska just den barnlösa stå för mathandling och merjobbet? 
    För att TS skrivit flera gånger att hon vill bjuda väninnan. inte "bjuda hem", utan "bjuda", dvs, enligt min tolkningm stå för mat och tillagning.

    Absolut är det min tolkning. men Ts har tryckt  på det flera gånger.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Anonym (Hundbajjen)

    Vad skulle du tycka om jag lät min hund bajja på dina angoramattor ts? Skulle du bli bitter?

  • Regndamen
    Doodle1232211 skrev 2018-01-14 15:33:30 följande:

    Regndamen, jag frågar henneAtt komma till mig eftersom hon alltid bjuder på middag hos henne och jag vill bjuda henne också


    Du kan väl då göra som det föreslogs, ta med en kasse mat och laga hemma hos henne? Du verkar inte ha så stor förståelse för henne alls. Att skaffa barnvakt kanske inte är helt lätt för henne.
Svar på tråden Min vännina som är förälder förstår inte mig som inte är det