• Anonym (Kaffedraken)

    KVINNOR: Hur mycket pengar behöver en man du dejta MINST tjäna?

    Som frågan i rubriken lyder. Hur mycket pengar tycker du som är kvinna att en man minst ska tjäna för att du ska vara beredd att dejta honom? Utgå ifrån att du är ute efter ett seriöst förhållande.

    Jag tror medelinkomsten för män är runt 26000 i månaden. Duger det för er eller ska han tjäna mer än så? Kan han ha en lägre lön? Skulle du rent av kunna tänka dig att dejta någon som är långtidsarbetslös eller går på socialbidrag?

  • Svar på tråden KVINNOR: Hur mycket pengar behöver en man du dejta MINST tjäna?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Queennr1 skrev 2018-01-12 22:41:41 följande:

    Behöver få ut i alla fall 20.000 i månaden.


    Få ut? Efter skatt alltså?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ulrika Eleonora) skrev 2018-01-12 22:36:50 följande:

    0 kr. Jag dejtade en sån och idag är vi lyckligt gifta. <3


    Tjänar han fortfarande inga pengar?
  • Anonym (Kaffedraken)
    ostpaj skrev 2018-01-12 22:56:18 följande:

    Tråkigt när det klickar med en snubbe, som det kanske gör 1-2 ggr i livet, sen frågar man efter lönespec. Men veta innan man dejta, frågar man på typ Happy Pancake, "tja, vad gör du? Har du bild? Skicka lönespec." Hur går det till?


    Man kan ju fråga vad han jobbar med. Om han är städare eller undersköterska så är lönen troligen lägre än om han är pilot eller överläkare...
  • Anonym (Kaffedraken)
    ostpaj skrev 2018-01-12 23:03:40 följande:

    Fortfarande, tråkigt när det klickar med någon. Eller kan man skriva i sin profil "dejtar endast piloter/överläkare/höginkomsttagare"?
    Skulle du dra dig ur om du började dejta en kille och fick veta att han är arbetslös?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ulrika Eleonora) skrev 2018-01-12 23:30:28 följande:
    Han är miljonär idag...
    Grattis! Tungan ute
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ulrika Eleonora) skrev 2018-01-13 09:36:29 följande:
    Ja, så kan det gå när man inte är ytlig och girig. Jag väljer man med hjärtat, inte plånboken eller ögonen.
    Om han nu tjänat ihop pengarna på ärligt sätt?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (?) skrev 2018-01-13 08:14:13 följande:
    Varför frågar du "du som kvinna"? Skulle inte män kunna fundera över samma frågeställning?  Eller menar du att män gladeligen blir ihop med arbetslösa slashasar till kvinnor bara för att de vill ha en kvinna?

    I min värld finns inga siffror, jag skulle aldrig välja en partner efter vilken lön denne har. Däremot skulle jag ev. bli lite oroad om personen inte hade haft inkomst på flera år och inte heller verkade intresserad av att ha ett jobb. Arbetslös kortare tid, helt ok, om jag ser att personen har lite driv att försöka ordna upp sin situation. 
    Nej, men jag tror att män och kvinnor tänker lite annorlunda.

    Som man tänker jag att båda parter måste bidra till förhållandet på något sätt. Om hon inte jobbar, bara jobbar deltid eller tjänar väldigt lite, så får hon helt enkelt kompensera för det. Ska jag tjäna ihop alla pengarna i relationen så får hon ta hand om hemmet. Handla mat, städa, diska, tvätta och sådant.

    Jag tänker ju inte jobba hela dagarna medan hon ligger i soffan, kollar tv-serier och surfar på Facebook så att jag måste städa upp efter både henne och mig när jag är klar med jobbet.

    Kvinnor är hypergama och strävar för det mesta efter en man som har en högre social ställning än de själva har, vilket oftast innebär män som tjänar mer pengar än de gör. Män är inte det överhuvudtaget och bryr sig mindre om kvinnans ekonomi.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (anneli) skrev 2018-01-13 14:24:15 följande:
    Tänker du att det kan finnas kvinnor som vill ha en man som går på soc? En man som inte kan försörja sig själv och inte har råd att tanka den rostiga gamla bilen som det snart är körförbud på. En som vill låna pengar av en för att köpa ett paket cigg eller en billig vinare............................
    Ja, det tänker jag att det kan finnas.

    Köpa ett paket cigg eller en billig vinare lät visserligen extremt trashigt, så om jag vore kvinna skulle jag nog dumpa redan där, men annars så kan det ju finnas kvinnor som kan tänka sig att dejta en man som har försörjningsstöd eller a-kassa.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ung kvinna) skrev 2018-01-14 14:13:02 följande:

    Jag tjänade 27500 på en 72% tjänst när jag var 20.

    Idag är jag 23 och tjänar 35k.

    Helt ärligt så bryr jag mig inte vad min framtida tjänar. Så länge han inte har mer skulder än CSN och bostadslån.

    Dock skulle jag inte träffa en lågutbildad man. En höginkomsttagarföretagare utan akademisk utbildning går absolut bort före en biomedicinare tex.


    Vad har du själv för utbildning?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Plupp73 skrev 2018-01-14 15:49:52 följande:

    Herregud! Min bästa vän är gift med en man som tjänar under 25000 kr/mån före skatt. Själv tjänar hon drygt 85000 kr före skatt.....

    De har ett jättebra äktenskap!


    Hur vet du det? Pratar ni ofta om det?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (?) skrev 2018-01-14 16:08:49 följande:
    Du tänker så enkelspårigt.
    Nej alla kvinnor söker inte efter en man med högre lön än de själva eller högre social status. Bara för att du läst någon bok om traditionellt historiskt upplägg är det mycket som inte längre stämmer nu för tiden. 
    Generellt sett är det så. Människans biologi har inte förändrats särskilt mycket de senaste hundratusen åren. Det har ingenting med "nu för tiden" att göra.

    Kvinnor är för det mesta betydligt mer intresserade av en man med högre social status än av en man som inte har så hög status. Sedan finns det givetvis individuella undantag.

    Det är betydligt vanligare att kvinnor spanar in snygga läkare, piloter, brandmän, poliser eller män med andra yrken som anses ha lite status. Det är viktigt när man träffar väninnorna eller familjen att kunna skryta lite om sin pojkvän och hans meriter.

    För män finns det inget sådant statusjagande alls. En man kan lika gärna välja en kvinna med låg status som en kvinna med hög status. Det är inte en kvinnas status som avgör om han ska intressera sig för henne eller inte.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Ung kvinna) skrev 2018-01-14 16:24:57 följande:
    Jag är legitimerad sjuksköterska. Studerar till barnmorska, har en termin kvar.
    Och är 23 år? Starkt jobbat!

    Är du singel också? Flört
  • Anonym (Kaffedraken)
    Plupp73 skrev 2018-01-14 17:16:26 följande:
    Ha ha ha! Nej, det gör vi verkligen inte - så det kortet är det ingen idé att du försöker använda! Vi har pratat en gång om uppdelningen av föräldraledigheter apropå lönen, och hennes man har rätt dyra intressen (sportcykling och fotografering). Hon har bytt jobb 2ggr det senaste året, och då ingår ju löneanspråk. Hon har diskuterat med mig i samband med det vad hon borde begära i lön. Sedan är det här min allra närmaste vän, vi pratar om exakt allting som går att diskutera, inklusive politik, ekonomi och sex....
    Jag tänkte mer hur du vet att deras äktenskap är så bra...
Svar på tråden KVINNOR: Hur mycket pengar behöver en man du dejta MINST tjäna?