Inlägg från: Anonym (Djurvän) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Djurvän)

    Husdjursvägrares rätt att bestämma?

    I min familj har vi en katt som börjar bli gammal (19 år). Barnen som är i 10-årsåldern förstår att kisse inte lär finnas så många år till och har vid ett par tillfällen nämnt att vi måste skaffa en kattunge sen.

    Nu till problemet... Min man ogillar husdjur. Alla husdjur. Att jag lyckades få igenom att skaffa katt från början var nog för att han inte vet vad det innebar. Han avskyr katthår och möbler med klös. Självklart har han aldrig kelat med kisse, kallat honom vid namn, matat eller liknande. Dom bitarna bryr jag mig inte så mycket om men det säger en del om inställningen.

    Så hur ställer man sig till "ny katt"-frågan? När barnen nu frågar svarar maken "vi får se" vilket jag vet är lögn för han lär vägra nytt husdjur. Hur resonerar ni andra? Barnen älskar sin katt och vill ha husdjur även när kisse inte är med längre. Maken tar noll husdjursansvar men får så klart leva med katthår och klös. I husdjursfrågan ska nej-sägaren ha rätt att förvägra resten av familjen husdjur trots att han inte berörs så hårt?

  • Svar på tråden Husdjursvägrares rätt att bestämma?
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (Mia) skrev 2018-01-13 13:29:16 följande:

    Tycker att hans ord väger tungt. Känns ganska respektlöst att skaffa  husdjur (i alla fall typ katt/hund) fast den ena inte vill, vilket du redan gjort en gång. 

    Fråga dig själv, varför du inte kan respektera hans vilja?


    Fast när katten införskaffades hade han sagt ja.
  • Anonym (Djurvän)
    DeathByPickles skrev 2018-01-13 13:39:48 följande:

    Kanske kompromissa och skaffa en kanin eller annan gnagare till ungarna istället, de gör ju inte alls lika stor påverkan i huset.

    Sedan undrar jag vad det egentligen är för människa som kan dela hus och hem med ett djur i nitton hela år utan att utveckla någon slags affektion. Jag hade nog aldrig själv bott kvar så länge utan tagit min katt och gått. 


    Kanin eller annan gnagare är inte i närheten av en katt så att skaffa en sån ser jag ingen poäng i alls. Hade maken tjorvat om katten innan barnen kom hade jag och katten också dragit.

    Makens inställning till djur kommer från hemmet där föräldrarna är djurhatare medan jag är uppvuxen med djur.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (ppp) skrev 2018-01-13 16:30:42 följande:

    Tycker ni kan pausa ett slag utan husdjur. Det kan faktiskt vara skönt att slippa ansvaret ett tag. Barnen är snart tonåringar och då kanske de inte alls har tid att bry sig så mycket om en katt när de ska träffa kompisar och vara ute mer. Lättare att åka bort osv, om man inte alltid måste tänka på att ha en kattvakt osv. 


    Det kan så klart ändras men hittills är barnen övervägande hemma. Alla kompisar vill alltid vara hos oss.

    Kattvaktandet har mina föräldrar alltid tagit hand om så det har aldrig varit några problem. Personligen tror jag det blir tomt och mindre hemtrevligt utan husdjur.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (Djur) skrev 2018-01-13 18:24:36 följande:

    Skaffa ett djur som inte hårar.


    Finns inte mysdjur som inte hårar..
  • Anonym (Djurvän)
    Snuttis2 skrev 2018-01-13 19:07:46 följande:

    Kan bara hålla med!

    Med tanke på att han inte behöver ta något ansvar över huvudtaget och det inte handlar om allergi i sammanhanget hade jag garanterat skaffat ett nytt djur. Djur är familjemedlemmar hos oss och det skulle fattas en bit om/i livet om det inte innehöll djur. Men jag hade troligtvis aldrig startar en relation med någon som har värderingar så långt ifrån mina!


    Fast när vår relation startade sas ingenting om att han ogillade djur. Han var rätt neutral. Att han inte var allergisk visste jag rätt tidigt eftersom jag rider och han varit på stallet ett par gånger. Gnälligheten om djur har växt fram över tid. Mer och mer med åren skulle jag påstå. Och hur hårt hans mamma ogillar djur hade jag ingen aning om förrän jag skaffade djur. Fast håller det svärmor borta lite ser jag ändå husdjur som ett plus.

    Och personligen tycker jag det är extremt skumt med folk som inte gillar djur. Det normala är ändå att gilla håriga gulliga djur. De gör aldrig nåt ont utan anledning.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (herre) skrev 2018-01-13 19:41:44 följande:

    Det säger ju sitt, TS väljer hellre en katt framför sin egen man, sin älskare och livspartner. Herrejössenamn, "kattmänniskor" lever minsann upp till ryktet må jag säga. 


    Misstänker att det finns en hel del människor som bittert ångrar att dom gett upp sitt trogna husdjur för en partner som det tagit slut med efter ett tag.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (herre) skrev 2018-01-13 20:38:59 följande:

    Nu har ju du uppenbarligen varit tillsammans med denna man i över 19 år? (OM jag inte misstar mig) och du värderar en eventuell ny katt (EN KATT??!) som du inte ens har en relation till över din livs kärlek? 

    Alltså FÖRSÖK få mig att förstå, Jesus. Jag blir mörkrädd


    Ok blir du mörkrädd för det är du extremt lättskrämd. Jobbigt. Men om nu maken är den enda i familjen som inte vill ha katt borde han inte stå för det när barnen frågar istället för att ge ett diffust svar som ger barnen förhoppningar?
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (Djurvän när andra har djur) skrev 2018-01-13 20:48:09 följande:

    Jaså?


    Inte i min värld. Nakenkatt känns fruktansvärt onaturligt.
  • Anonym (Djurvän)
    Anonym (herre) skrev 2018-01-13 21:02:53 följande:

    Mja, jag har turen att ha träffat mitt livs kärlek och det är nog därför jag blir så oförstående varför folk skaffar barn med män som inte är deras. Finns inte på kartan att ett kattskrälle hade gått före min man. 


    Kom ihåg dina ord ifall det tar slut en dag. Många har uttalat dom orden och sen bytt föremål för dom.
Svar på tråden Husdjursvägrares rätt att bestämma?