• Meriall

    Vad kan man göra med citron-olivolja och pasta (ej färsk)?

    Har fått i julklapp :)

  • Svar på tråden Vad kan man göra med citron-olivolja och pasta (ej färsk)?
  • Carambolan

    Du kan också vara djärv och hälla lite av oljan redan i kokvattnet

    Vill du ha tips på mat med fler än bara dessa två ingredienser kan jag tänka mig att lite ruccola, parmesan och några skivor bresaola går väldigt bra ihop med både pastan och oljan och ingen av dem kräver vidare tillagning.

  • Meriall

    Ja jag vill ha med mer ingredienser :) tänker vad man kan ha till etc. Brukar liksom bara ha köttfärssås till pasta men finns säkert mycket mer gott. Bresaola, är det lufttorkad skinka eller?

    Svårare recept uppskattas också så behöver inte vara enkelt och behöver absolut inte vara billigt. Bara gott :)

  • Carambolan

    Bresaola är lufttorkat nötkött som ofta serveras ihop med just lite citron Finns i mataffären där de har tapas-charkuterier.

  • No Logo

    Koka pastan

    Fräs scampi i citronoljan tillsammans med mycket vitlök.

    Blanda pastan med scampin och oljan, rör i hackad persilja och ev riven parmesan.

    Gott och enkelt!

  • HelaGotland
    No Logo skrev 2018-01-14 13:17:02 följande:
    Koka pastan Fräs scampi i citronoljan tillsammans med mycket vitlök. Blanda pastan med scampin och oljan, rör i hackad persilja och ev riven parmesan. Gott och enkelt!

    Bra. Gillar man inte stora räkor kan man köpa vanliga svenska burkräkor, sila bort lagen, steka upp lök, smör, oljan, vitlök, sen när löken är brynt slänger man snabbt in räkorna för en uppvärmning, max ett par minuter annars blir de sega. På med mer olja om nödvändigt, sen salt o persilja. Yum.
  • StabiltGeni
    No Logo skrev 2018-01-14 13:17:02 följande:

    Koka pastan

    Fräs scampi i citronoljan tillsammans med mycket vitlök.

    Blanda pastan med scampin och oljan, rör i hackad persilja och ev riven parmesan.

    Gott och enkelt!


    Precis!

    Eftersom det är citron i oljan så passar det bra till skaldjur.
    Du kan också göra följande:

    Stek hackad rödlök, hackad spansk peppar, persiljestjälkar och vitlök i olivoljan.
    Därefter lägg i körsbärstomater (ca 20 st.) som du har skurit på hälften.
    Låt puttra på lägre värme i ca 15 minuter.
    Lägg i färska skalade räkor och hackad persilja de sista minuterna.
    Smaka av med salt och peppar.
    Riven parmesan till serveringen.

    Välj råvarorna efter kvalité, det kommer smaka väldigt gott med ett glas vitt.
  • HelaGotland

    Om du inte gillar räkor - testa använda oljan m tonfisk i egen tomatsås med oregano.

Svar på tråden Vad kan man göra med citron-olivolja och pasta (ej färsk)?