• aye

    Möss inomhus hjälppp

    Vi har upptäckt Möss underdiskbänken en så kallad skogsmus. Vi har lagt flera fällor med beten som de tycker om. Men de kommer inte fram

    Antimex är inte till något nytta. Körde in en inspektionskamera mellan bjälkarna där under diskbänken och där var dom!! Detta är inte kul. Hur pass smarta är dom, om en kom fram bör de andra komma väl med. De låg untill varandra , slog fram o tillbaka men de flyttar inte på sig orädda helt enkelt. Snälla har ni något tips har fått hjärnsläpp ????

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-01-16 11:43
    Vill tilllägga att vi fångade en i fällan men inga fler därifrån såg vi att det var en skogsmus.

  • Svar på tråden Möss inomhus hjälppp
  • Tecum

    Vad har ni för bete i fällorna? Möss brukar vare lättfångade, bäst är något som luktar starkt, som rökat fläsk eller prickig korv. Prova med olika typer av fällor och se till att de inte kommer åt annan mat så de blir hungriga.

    Se också till att huset är tätt så de inte får påfyllning utifrån. Täta sprickor i grunden, en mus kan ta sig in i minsta springa. Kolla ventiler och dörrposter så det inte finns några springor.

    Jag känner inte till något fungerande avskräckningsmedel och gift är inte att rekommendera inomhus.

  • aye

    Vi har haft korv , dumle, nutella, snickers chocklad men fortfarende inget. Kan de vara så att de känner hotet att vi har upptäckt de. Om en kom fram vrf kommer de andra inte fram. Blir tokig. Jag vågar inte gå in till köket numera.

  • Glinda från Oz

    Ni ska självklart inte köpa en katt för mössen skull, det vore väldigt oansvarigt, men låna gärna en katt från någon.

  • Selli

    Om ni har soppåsar / skräp i skåpet så börja med att ta bort dom. Om de finns annat gott så kan de va så att dom väljer skräpet istället för de i fällan. Vi kör med hasselnöt i fällan och de funkar bra hos oss men då har vi tagit bort soporna så de bara finns hasselnötter att välja på. Lycka till !

Svar på tråden Möss inomhus hjälppp