Meriall skrev 2018-01-17 12:06:20 följande:
Det är oftast i färdigriven så kanske bara är en tillsats. Men jag har inte hittat på bit utan isf får man köpa i ostdisken och de skär en bit av en större och då använder de samma maskiner som när de skär annan ost som har ägglysozym. Det är inte ovanligt i dessertostar och utländska ostar... Men tror också att äkta parmesan inte innehåller det i sig. Åt en bit importerad parmesan en gång som någon köpt i Italien och det gick bra.
Jag ska ha det till skaldjurspasta förresten. Mozzarella för mild och feta tar över kanske? Eller tror ni det passar? Parmesan är väl också liksom torrare i konsistensen eller misstar jag mig? Tänkte på Västerbottensost men den är också ganska fet?
Parmigiano Reggiano (stavning?) har skyddad ursprungsbeteckning och den får inte ha några tillsatser. Köper man de billigare sorterna som inte är äkta parmesan är det ofta tillsatt andra grejer. Den förstnämnda finns i matbutikerna i min lilla by iallafall. Förpackad då.
Jag tror att västerbottenost är ett jättebra alternativ. Det brukar jag använda. Gärna de mer lagrade sorterna.