• beme

    Vilken barnvagn har ni köpt?

    Vi har köpt en Emmaljunga NXT90F. F:et står för "flat" vilket betyder att sittdelen inte är ergonomisk, då vi ville att barnet skulle kunna ligga helt platt i den vid sovstunder osv. Vi köpte till liggdel.

    Det är vårt första barn och jag har nog analyserat varenda vagn på hela marknaden tror jag, nästan iaf. Haha, jag gillar att jämföra. ;)

    De kriterier vi hade var:
    - Stora lufthjul, svängbara och låsbara framhjul (går ju att få olika typer av hjul, ex. luft, punkteringsfria, terräng etc. på denna). Vi bor på landet och rör oss både på grusvägar, snö och asfalt.
    - Vinklingsbart handtag då sambon är lång och jag åt det kortare hållet. Denna vagnen har även teleskophandtag, så det var dubbelt plus! :)
    - Fullt liggläge på sittdelen då vi vill att barnet skall kunna ligga platt och vända sig och ligga på sidan när den blir äldre.
    - Lätt att fälla ihop och ta upp, samt ta liten plats när den är ihopfälld så den passar båda våra bilar och tar liten plats inne när den inte används.
    - Lätt att köra.
    - Kunna ha adapter till babyskydd.
    - Rymlig i ligg- och sittdel.
    - Avtagbar varukorg.
    - Helst all klädsel skall kunna tas av och tvättas.

    Jag tycker det är viktigt att verkligen tänka på vad man har behov av, hur man kommer använda vagnen och vad som passar vardagen man har nu. För mest troligt kommer vardagen med barnet inte ändras allt för mycket jämfört med det du har nu. Ex. hur ni tar er till och från matbutiken, era intressen, hur mycket ni åker buss/bil eller liknande. Hur ni bor och vilken plats ni har inne och i bilarna osv.


    "Once you become fearless, life becomes limitless"
Svar på tråden Vilken barnvagn har ni köpt?