Hur sjuk kan man bli om man inte kokar importerade hallon?
Dwt är godast att äta frysta tycker jag men svenska hallon finns knappt och importerade står det att man måste koka. ... varför undrar jag? Vad kan hända annars?
Gör ni andra detta?
Dwt är godast att äta frysta tycker jag men svenska hallon finns knappt och importerade står det att man måste koka. ... varför undrar jag? Vad kan hända annars?
Gör ni andra detta?
Man kan få vinterkräksjuka: www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillagning-hygien-forpackningar/tillagning/koka-bar
Så det är anledningen endast? Endast och endast den e ju hemsk mren inte hepatit mm alltså
Så det gäller endast hallon inte jordgubbar mm?
Jag brukar koka och sen hälla i en såndär påse för isbitar. Använder oftast hallonen till smoothie på morgonen så det funkar toppen att lägga i några sådana ?isbitar? av hallon :)
Så det är anledningen endast? Endast och endast den e ju hemsk mren inte hepatit mm alltså
Så det gäller endast hallon inte jordgubbar mm?
De generella rekommendationerna gäller hallon + kräksjuka för att det är väldigt vanligt, men andra smittor förekommer, också i andra bär. Se tex:
fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/importerade-frysta-bar/
Jag brukar koka och sen hälla i en såndär påse för isbitar. Använder oftast hallonen till smoothie på morgonen så det funkar toppen att lägga i några sådana ?isbitar? av hallon :)
Är det verkligen så vanligt? Jag har i princip aldrig kokat mina hallon men aldrig blivit sjuk och då har jag ätit smoothies väldigt ofta.
Antingen har du haft tur, eller så är du en av de lyckliga som är immun mot vinterkräksjuka. Tydligen är det väldigt vanligt, och ett smittat parti kan smitta väldigt många.
Antingen har du haft tur, eller så är du en av de lyckliga som är immun mot vinterkräksjuka. Tydligen är det väldigt vanligt, och ett smittat parti kan smitta väldigt många.