• Äldre 22 Jan 11:40
    28157 visningar
    210 svar
    210
    28157

    Barn 2019

    Hejsan! Är så himla taggad på detta året då vi ska i slutet på maj försöka att skaffa vårt första barn. Undrar om där möjligtvis finns fler som är inne på samma sak som oss? Vi har varit tillsammans i över 6 år, båda är 24 och har fasta heltidstjänster. Är nyfiken på era tankar och vill gärna få tips och råd hur vi ska förbereda oss. KRAM 

  • Svar på tråden Barn 2019
  • Ivänta­npåtre­an
    Äldre 29 Jan 07:46
    #1

    Hej,

    Vi planerar inte för första barnet, utan för det tredje, men hänger gärna med om det är ok då vi också planerar att börja försöka i slutet av maj!

    Ska sluta med mina Minipiller i veckan då det kan ta en stund för kroppen att komma igång igen, så nu börjar det kännas mer verkligt att vi faktiskt ska börja försöka framåt sommaren

  • Äldre 29 Jan 10:42
    #2

    Hej! Känns som att jag hoppat in i alla såna här trådar som finns men att de bara dör ut direkt. Får hoppas på denna då! :)

    Jag är 24 och min sambo 26 och vi tänker starta bebisverkstaden under andra halvan av 2018. Som tidigast kring midsommar. Vi har varit tillsammans i 3 år och bott tillsammans nästan sedan start. 

    Jag förbereder mig genom att äta multivitamin för kvinnor och så har jag slutat med p-piller sedan några månader tillbaka. Äntligen verkar kroppen vara i balans nu! Tempar med NC för att ha koll på när jag ägglossar osv, tänker att det kan vara användbart i framtiden :)

  • Äldre 29 Jan 11:21
    #3

    Åh vad roligt att ni vill hänga med i denna tråden! Jag hade tänkt sluta på mina p-piller om ca 30 dagar (då dom tar slut) men slutar redan idag då jag vill att kroppen ska bli "normal" igen. Hoppas det går bra för er annars! Oskyldig

  • Äldre 29 Jan 11:29
    #4

    Hej! Inte exakt samma sits här, men vi vill också ha bebis 2019. Vi har precis fått barn nr två men är redan inne på att skaffa en trea. Hinns nog inte med 2018 (pga amning) så 2019 hoppas vi att det tittar ut en till familjemedlem.

  • Äldre 29 Jan 11:37
    #5
    Etty94 skrev 2018-01-29 11:21:13 följande:

    Åh vad roligt att ni vill hänga med i denna tråden! Jag hade tänkt sluta på mina p-piller om ca 30 dagar (då dom tar slut) men slutar redan idag då jag vill att kroppen ska bli "normal" igen. Hoppas det går bra för er annars! Oskyldig


    Exakt så blev det för mig! Hade en karta kvar som jag skulle äta men ändrade mig och kastade den istället! :) Kan förvarna att du lär känna dig skengravid de kommande cyklerna! Kroppen kan bete sig lite hur som helst i början!


    Börjar du med folsyra nu också eller väntar du tills det är exakt tre månader innan ni ska börja försöka? :)

  • Äldre 29 Jan 11:39
    #6

    Spännande! Måste fråga, är alla dina barn planerade? Många säger att man inte ska "planera in" när man vill att barnet ska komma. Men jag gör det... Vill så gärna ha första till början på nästa år, typ tidigast februari. Glad

  • Äldre 29 Jan 12:51
    #7
    Etty94 skrev 2018-01-29 11:39:30 följande:

    Spännande! Måste fråga, är alla dina barn planerade? Många säger att man inte ska "planera in" när man vill att barnet ska komma. Men jag gör det... Vill så gärna ha första till början på nästa år, typ tidigast februari. 


    Vet inte om det var till mig men gissar på det?

    Båda mina var planerade, sen kan man ju aldrig veta när det tar sig. Vissa blir ju gravida på första försöket medan andra får kämpa länge. Vi hade tur att bli gravida vid första-andra försöket bägge gångerna så jag hoppas det går lika lätt med nummer tre. Måste bara få igång ägglossningen igen någon gång nu under 2018 så ska vi försöka sen.
  • Anonym (Kakan­)
    Äldre 29 Jan 17:45
    #8

    Hej!
    Jag ska sluta med mina piller i oktober! Vi är då 30 (jag) och 32 (han) år gamla..varit tillsammans i 3 år ungefär just nu. Längtar såååå mycket!

  • Anonym (Tessa­)
    Äldre 29 Jan 17:59
    #9

    Hej! Glad Jag hoppar in här jag också, även om jag har skrivit i en annan tråd med Tungan ute
    Jag och min fästman ska gifta oss i juni och planerar att börja försöka med bebisbak med en gång, förutsatt att jag får fast anställning (som jag i princip är lovad redan men ändå, vill ha det svart på vitt). 
    Jag är 26 (blir 27) och min fästman 23, har vart tillsammans i fyra år. Jag äter inte något preventivmedel utan vi har kört på kondom hela tiden Glad

    Har också funderat på att börja äta folsyra redan nu, men är det att gå händelserna lite väl i förväg?

  • Äldre 29 Jan 18:37
    #10

    Hej! Hoppar in också, vi är också inne på att skaffa barn 2019, det blir dock vårt andra barn! Vi tänkte börja i maj också så det blir tidigast februari men kanske även redan april, börjar bli otålig och längtar så efter ett till barn! ????

Svar på tråden Barn 2019