• neaaaak

    Tanden har fortfarande inte kommit upp efter 3 år?

    Sonen ramlade och skadade in fram hans för 3 år sen och det slutade med att han fick dra ut den. Han är nu snart 7 år och det finns inga spår av en ny fram tand? Jag har varit på tandläkaren och undrat varför den inte ens börjat titta fram senast för 2 månader sen och dom svarar bara att den kommer . Sonen har tappat runt 7st tänder normalt nu senast var den andra fram tanden för ca 3mån sen och den vägrar med titta ut man kan inte ens känna den heller ? Ska det vetkligen ta så lång tid ? Eller ska jag bojkotta folktandvården och ta han till en specialist?

  • Svar på tråden Tanden har fortfarande inte kommit upp efter 3 år?
  • nnnnnnnn

    Det kan ta väldigt lång tid. Vill man veta om det kommer en tand så måste de röntga och se om det finns en tand under. Har de inte röntgat så kan du be om det vid nästa besök.

  • viseversa

    Nu har min son inte riktigt väntat så länge men han slog också i sina framtänder när han var ca 5 år. Han fyller 7år den 1/3. Han slog i dom riktigt illa också. Han ramlade ner från soffan med munnen rakt ner i hårda golvet. Båda framtänderna satt löst. Den ena ramlade ut för över ett år sen. Och än har ingen ny tand kommit upp. Den andra ramlade för några veckor sen och där kom den nya tanden snabbt. Men inte den som vi väntat på i över ett år. Vår tandläkare säger också att den kommer och att det kan ta tid. Vi har röntgat och den finns där under och ser inte skadad ut. Så hoppas den kommer snart.

Svar på tråden Tanden har fortfarande inte kommit upp efter 3 år?