Inlägg från: Anonym (Nejnejnej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nejnejnej)

    Lvu vård av barn

    Anonym (Nope) skrev 2018-02-06 11:03:19 följande:

    Nej ersättningen är för hög vilket lockar till sig alla dessa usla familjehem som missköter de placerade barnen grovt i jakt på en fet extra inkomst!

    Att vara familjehem är inget "jobb" och därav ska ersättningen enbart gälla mat och husrum för barnen.


    Standard ersättningen är 6.000 kr i arvode för barn under 12 år. Det är knappt 200 kr om dagen. Innan skatt. Ca 8.50 i timmen. Någon här som skulle ta sig för ett heltidsjobb med den timlönen? Det är inte särskilt högt i förhållande till vad man tar på sig för ansvar. Sedan är omkostnadsdelen skattefri på närmare 4000 kr. Som ska täcka barnets ALLA omkostnader.

    Lösningen är inte att sänka den redan knappa ersättningen. Givetvis ställer man upp som familjehem för att man vill hjälpa till, inte ha betalt. Det är ett krävande uppdrag med barn som ofta har särskilda behov eller varit med om mycket.
  • Anonym (Nejnejnej)
    Anonym (???) skrev 2018-02-06 11:26:36 följande:

    Men man blir väl inte familjehem bara för att man vill? Visst är det väl utredning innan och vissa krav de måste uppfylla? Ok att det kan vara bra först och sedan haverera men outbildade och mycket bråk, det måste väl ha märkts vid en utredning av dem som familjehem? 

    Jag kan förstå att vissa kanske försöker bli det och inte vara lämpliga, men de kan väl då tvingas sluta vara familjehem?


    Givetvis utreder man familjehemmen grundligt. Det finns krav så som arbete, ordnad ekonomi, tryggt socialt umgänge, ostraffad osv. Det är grunden, resten avgörs på personlig lämplighet. Outbildade spelar mindre roll. Bråk skulle antagligen framkomma under utredning.

    Man kan såklart avsägas uppdraget om man anses olämplig och detsamma om uppdraget är mer än man klarar.
Svar på tråden Lvu vård av barn