• Anonym (0-10)

    Du som Är feminist, se hit.

    10: De män som slår, våldtar, kör med slutshaming, inte klarar av kvinnor med åsikter utan att säga att de ska våldtas/inte fått tillräckligt med kuk, skickar kukbilder. Tja, jag gissar att du förstår vad jag menar.

    0: De män som beter sig som vettiga människor, som inte börjar kalla kvinnor för fula ord när argumenten tryter, som inte tar till våld när orden tar slut, som säger ifrån om de tycker att andra (män) beter sig illa, helt enkelt beter sig som en vettig, tänkande människa.

  • Anonym (0-10)
    universalwoman skrev 2018-02-23 13:44:43 följande:

    Exakt hörni alla modiga anonyma män.

    Sitt med armarna i kors och berätta hur dåligt alla andra har det som att rättfärdiga ert passiva sätt. Det skapar säkert förändring ????

    Jag sa det en manlig bekant en gång när han klagade på vägtullar, att han ska tänka på exempelvis Afrika, där har ju många inte ens bilar! Han blev irriterad.. Synnerligt...


    Det där är ju lika löjligt som när vi växte upp i början och mitten på 80-talet med de svältkatastrofer var då. "Ät upp maten nu, tänk på de svältande barnen i Afrika". På vilket sätt var det bättre för barnen i Afrika att jag åt upp min mat? Hur gjorde tanken på svältande barn att jag blev mer hungrig eller tyckte att maten var godare? Inte ett dugg!

    Om man nu ska dra till med något, välj något relevant istället för "Blablabla i Afrika".
  • Anonym (0-10)
    universalwoman skrev 2018-02-23 15:20:45 följande:
    Det finns många exempel på länder som man kan jämföra ditten och datten med. Som inte har det vi har, som har det vi har, ja vad spelar det för roll!

    -Thats not the point! Så ta inte bort fokus på ämnet nu.

    Att jämföra andra länders avsaknad av något eller Sveriges mer modernitet med något annat slätar inte över det faktum att kvinnors kamp för jämnställdhet pågår, överallt och i större och mindre frågor. Ja det är orättvist att kvinnor inte ens får vistas utomhus i vissa länder men DET rättfärdigar för den delen INTE det faktum att kvinnor kämpar med sina problematiska jämställdhetsfrågor här.

    Som många män uttrycker som ursäkt för att slippa bry sig.
    Nej, så vad rättfärdigar ditt sätt att jämföra Sverige med Afrika bara för att "så gör män som ursäkt för att slippa bry sig"? Varför sänker du dig till "deras" nivå med den urbota dumma jämförelsen?

    Om DU inte gillar att man jämför kvinnors rättigheter i Saudi med kvinnors problem med jämställdhetsfrågor här i Sverige, varför använder du samma argumentationsteknik tillbaks? Tror du den du "diskuterar" med förstår ironin och problematiken?
Svar på tråden Du som Är feminist, se hit.