• AndJan

    Badrumsrenovering - Regler

    En fundering vilket ansvar en hantverkare har vid renovering av badrum.
    Vi har anlitat en hantverkare som har renoverat vårt badrum för ca 3 år sedan, det blev riktigt bra. När vi nu har gjort en husbesiktning (krav från försäkringsbolaget) så har vi fått anmärkningar på att rören kommer upp från golvet, det är tydligen inte godkänt sedan 2009, gäller även renovering. De har även dragit nya rör (trycksidan), som måste vara skarvade under golvet, som kommer upp bakom badkaret (zon1). Detta är heller inte tillåtet enligt gällande branschregler och "Säker Vatten". Detta var nyheter för min del. Enligt uppgift så borde hantverkaren ha stämt av detta med oss, och även dokumenterat att detta är ett "avsteg" från gällande regler. Vi har bara fått en faktura, inget annat.
    Frågade från början om de var certifierade på badrum och fick ett kursintyg för montering av golvbrunnar, vilket jag tog för givet att det var korrekt.
    Hur kan man hantera detta?
    Bygga om är uteslutet, men det är väl i vilket fall 10 års "bygg garanti"?
    Förhoppningsvis så blir det inget läckage och allt fungerar utan problem, men uppstår det problem så får vi ingen eller begränsad ersättning från försäkringsbolaget.
    Tack för ev. tips och råd!

  • Svar på tråden Badrumsrenovering - Regler
  • AndJan
    Borde man inte kunna begära en rapport eller någon typ av information från hantverkaren hur badrumsrenoveringen är genomförd och om man har gjort något avsteg från gällande regler?
    Vad är er erfarenhet från er som fått era badrum renoverade?
    Även en kommentar från er som utför badrumsrenoveringar vore intressant.
Svar på tråden Badrumsrenovering - Regler