• Zemlan99

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jag hänger gärna på i denna tråd! Både jag och maken är 29 och har försökt med första barnet sen i somras. Fick precis positivt ÄL-test så får bli en mysig helg och sedan hålla tummarna i slutet på månaden för att mensen uteblir!! :D

  • Zemlan99
    Jagerika skrev 2018-02-12 16:03:02 följande:

    Nu behöver jag eran hjälp! Har ju pratat med några av er redan men idag är alltså BIM+1 och har läst om flera som tagit positivt ÄL-test runt BIM och sedan några dagar senare positivt gravtest.

    Jag gjorde precis ett ÄL-test och det är positivt, ena är svagare än andra strecket. Har beställt tidiga gravtest som kommer på posten nu i veckan som jag ska ta. Är det nån som har erfarenhet av detta? Varför är mitt ÄL-test positiv runt BIM? Kan jag vara gravid då?


    Som jag förstår det kan ett ÄL-test reagera på hcg som utsöndras vid graviditet men LH (som mäts innan ÄL) kan oxå variera under cykeln. Säkrast är att göra ett gravtest :) håller tummarna!!
  • Zemlan99
    Jagerika skrev 2018-02-13 07:43:35 följande:

    Tack för svar! Ingen mens än i sikte så är på BIM+2 idag, har samma mensvärk som jag haft sen ägglossningen och ska ta test så fort som möjligt :)


    Åh vad spännande, hoppas på plus :D
  • Zemlan99
    Jeex skrev 2018-02-18 09:06:29 följande:

    Äntligen efter en utebliven äl förra månaden bestämde den sig för att faktiskt dyka upp denna månaden :) Nu den nervösa väntan till bim.


    Ja den här väntan, dagarna går sååå långsamt...
  • Zemlan99
    Michibell skrev 2018-02-19 20:37:16 följande:

    Jag tog ett ÄL test i fredags 16/2 som var positivt, och om jag förstått det rätt i så är det då ÄL dagen efter? 17/2? När kan jag tidigast testa mig för graviditet? Blir ju så nervös, vill veta det nu direkt ju.. haha :)


    Vänta minst en vecka från ÄL men gärna längre så slipper du slösa test i onödan! Brukar vara safe vid bim (cirka 14 dagar efter ÄL)
  • Zemlan99

    Hej!

    Jag är på ÄL+8 idag och både igår och idag har jag fått lite bruna (mellanbruna ;) flytningar. Har inte fått så tidigare, kan det vara en nidblödning eller ska det vara mer rött blod då? Vad kan det annars vara?

    Någon som har en tanke eller varit med om liknande?

  • Zemlan99
    Jagerika skrev 2018-02-20 15:04:44 följande:

    Min jobbarkompis visste inte att hon var gravid för hon fick sin mens men det var en nidblödning så det kan det definitivt vara! Vänta till BIM och ta ett test! Lycka till :D


    Hmm, väntar inte min mens förens om en vecka så tänker att detta är något annat... hoppas hoppas :D
  • Zemlan99
    Jagerika skrev 2018-02-22 07:13:01 följande:

    Hur ligger det till med alla? När ska ni ha BIM och ÄL? Har tappat bort mig med alla nya människor, vet inte hur många vi är nu? Ska vi försöka göra en liten sammanfattning? :D

    Jag väntar på ÄL runt 4 Mars

    Det är jättekul att så många ville hänga med i min tråd <3


    Väntar fortfarande på Bim (27/2) så pirrig nu :)
  • Zemlan99
    Jagerika skrev 2018-02-24 11:37:24 följande:

    Du fick precis samma känsla som jag! Villa bara ha ett tydligt ja eller nej då man vet hur man ska gå vidare! Jag har ÄL nästa helg så håller på och laddar inför detta ;)


    Skönt med regelbunden cykel? Min är så lång och oregelbunden så det är så jobbigt med ovissheten när mensen kommer att ha någon aning om när nästa försök blir.. hoppas så det tagit sig denna gång (6:e riktiga försöket).
  • Zemlan99
    Madeleinehh skrev 2018-02-26 17:26:10 följande:

    Hej!

    Jag hoppas det är okej att jag hänger på här fastän det är lite senare. Har läst igenom alla era inlägg!

    Jag själv var gravid i somras men fick MA i vecka 13 och skrapades efter det. Fick tillbaka mensen i november och har försökt hitta ägglossningen och försökt bli gravid sedan dess. Jag använder NC för att försöka hitta ÄL men det har inte fungerat så bra, kanske för att det tar längre tid att hitta cykel efter MA? Skönt att hitta en tråd som denna så en kan skriva av sig och peppa lite då och då.


    Usch vad tråkigt med missfallet :( jag fick oxå ett i höstas men det var i vecka 6 så hade inte ens vågat bli glad innan.. vet du ungefär hur lång din cykel är? Tänker att mensen borde haft tid att hitta tillbaka nu. Har du provat Äl-test? Är det första barnet?

    Lycka till!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet