• Anonym (x)

    Han slösar upp sina pengar och snyltar på mig

    Är ihop med en man som är hemlös och extremt slösaktig  med sina pengar. Så fort han har fått dom så slösar han upp allt omgående. Därefter lånar han pengar av mig som jag tvingas tjata för att få tillbaka. Jag har fortfarande inte fått tillbaka dom. Eftersom han är pank så tvingas jag köpa mat till honom mot min vilja. Han är också i min lägenhet mot min vilja. Jag har aldrig haft för avsikt att låta honom få bo här. Han kostar mig bara en massa pengar!!

    Han har absolut inte några nycklar hem till mig och han är heller inte skriven hos mig. Det skulle jag aldrig nånsin tillåta. 

    Förutom detta så har han snott min medicin och även andra saker har försvunnit från min lägenhet. Givetvis förnekar han detta varje gång trots att det inte finns någon annan i min lägenhet.

    Vederbörande ligger och sover hela dagarna och äter. Det är det enda han gör. 

    Jag ångrar att jag inledde något med denna man - nu är jag fast! Han ruinerar mig ekonomiskt!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-02-11 11:58
    Kränkande inlägg anmäles

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-02-11 11:58
    Jag kommer bara att besvara vettiga inlägg.

  • Svar på tråden Han slösar upp sina pengar och snyltar på mig
  • Annita
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 18:34:50 följande:
    Det återstår att se om han kontaktar soc om en vecka som han påstår att han ska göra. Har sagt att han måste, att han inte har något val.
    Vad är anledningen till att han inte ska kontakta dem förrän om en vecka? Det enda rimliga är att han kontaktar dem imorgon. Att han säger "en vecka" är ju BS, förstås, bara en undanflykt.

    Men jag tänker ändå att det är ett bra tecken att han inte hotar utan försöker beveka dig (även om det är en lögn).

    Men du bör kräva att han gör slag i saken redan imorgon, måndag!
  • Lainie Kennedy
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 19:29:15 följande:

    Jag har INTE tänkt att bo med honom!!!!


    Vad är det du vill ska hända? Han har ju inget incitament att flytta från arrangemanget att du betalar för honom och är för rädd för att säga ifrån. Kasta ut honom eller förändra situationen så att han inte vill bo kvar. Gör av med alla dina pengar själv. Sätt in dem på ett konto han inte har tillgång till.
  • Queennr1
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 19:29:15 följande:

    Jag har INTE tänkt att bo med honom!!!!


    Nej men det vill du ju inte nu heller, så min fråga var HUR du har tänkt hålla honom borta från en ny lägenhet? Skulle han bli mindre hotfull bara för att du bytte lägenhet?
  • Fojtor

    Hur gärna du än vill så kommer det här inte lösa sig av sig självt. Du blir _mer_ förknippad med honom om du låter honom bo hos dig än om du ringer myndigheterna. Än så länge har du i deras ögon varit ok med hela arrangemanget. Det är svårt att komma om ett år och hävda att någon bott olovligt hos dig i ett år. Isf får du ha gott om inspelade bevis.

    Har du släkt o vänner som kan komma och föra lite oväsen så att det blir svårt att ligga och sova? Knö in en tjugo pers i lägenheten så kanske han får för sig att gå ut och ta lite luft.

    Annars får du väl vänta till sommaren när det blir varmt. Antar det är praktiskt för honom att sova där det är varmt nu på vintern.

    Problemet i det här fallet är ju att ni båda två vägrar att göra några av de grejerna som faktiskt skulle kunna fungera.

  • nihka

    Börja med att sitta och klia dig diskret i håret, armhålor och skrev när ni ses för att nästa dag tala om att du upptäckt att du fått flatlöss. Berätta att förutom kroppsbehandling så måste hela lägenheten saneras och att du flyttar ut en månad under tiden lägenheten ska skuras samt textilier och saker som är svåra att tvätta förvaras i plast.

    Öppna sedan inte!

  • Tom Araya
    Anonym (x) skrev 2018-02-11 18:32:12 följande:
    Inte åt honom. Det får han sköta själv, men jag kan ge honom råd. Jag vill inte bli förknippad med en ohederlig människa då jag själv är en laglydig och skötsam person.
    Vill du bli av med honom är det ju i lika hög grad för dig, det förstår du väl!? Situationen kommer inte att lösa sig av sig själv, du vet att han inte tar tag i det och inte lär någon annan göra det heller, utan det hänger på att du tar initiativet.
  • Fojtor

    Någon föreslog att sälja av grejer. Det är inte en metod jag tror funkar för att få ut honom. Men däremot för att förbereda flytt. Å andra sidan: Det övergår mitt förstånd hur du skall hålla honom ifrån nästa lägenhet. Det är rätt svårt att flytta utan att en person i lägenheten märker det. Eller helt sonika kliver in i flyttbilen och åker med. Eller hotar sig till nya adressen från dig. Eller att han helt sonika ser din post eftersom han är hos dig jämt.

    Du behöver kunna styrka att du gjort klart för honom att han inte är önskvärd och behöver ge sig av. Om du inte vill bli ihopblandad med honom mer behöver du markera avstånd. Åk ner till polisstationen, sätt honom på högtalartelefonen utan att han vet det och säg "Nu har du trängt dig på och bott här o snyltat på mig sedan datum X, nu vill jag att du är borta när jag kommer hem om en halvtimme". Sedan tar du polisen med dig tillbaka. Är han inte där - problem solved. Är han där får polisen ta ut honom - problem solved. Han vet inte innan att de är på väg och har inte anledning att sabba ngt i lägenheten. Är han kvar när polisen kommer så räcker det ju att säga "du har haft det bra här sedan datum X men nu är det slut. Behåll pengarna och lämna mig ifred så är det lugnt men gå nu, annars får snuten ta dig med sig"

  • Anonym (cl)

    Varför sparkar du inte ut honom?
    Jag antar att du lärt dig en dyrköpt läxa när du släppte in honom.

  • erikaABC

    Gör det obehagligt för honom.
    Ex: sluta duscha så att du luktar äckligt och har flottigt hår.
    Ät gasbildande mat (lök, bönor, kål, halstabletter med sötningsmedel) sedan släpper du dig ljudligt varje gång gasen behöver komma ut.
    Svälj luft och rapa ljudligt.
    Låt mensbindor ligga framme. Liksom blodiga lakan och underbyxor.
    Klipp inte naglarna.
    kamma dig inte.
    Ta inte bort hår på kroppen.
    Sminka dig inte.
    Ha dina sämsta kläder.
    Bli riktigt vidrig.

Svar på tråden Han slösar upp sina pengar och snyltar på mig