• BellaKH

    Uttag av intjänad semester under föräldraledighet

    Hej! 

    Om man får barn innan det nya semesteråret börjar (1 april på min arbetsplats), så får man väl alla de dagar (25 st) som vanligt, och kan ta ut under föräldraledigheten? T ex för att spara föräldraledighetsdagar och för att få en "vanlig lön"/semesterlön. 

    Kan man sprida ut uttag av semesterdagar under föräldraledighetens gång?

    Sånt här är lite klurigt när man aldrig behövt tänka på det tidigare.. 

    Tacksam för svar Glad

  • Svar på tråden Uttag av intjänad semester under föräldraledighet
  • Fiakakan

    Tänk på att du inte tjänar in full semester när du är föräldraledig, så ett tips är att fråga jobbet om du får spara mer än 5 dagar tills nästkommande semesterperiod.

  • riboflavin

    Om man avbryter sin föräldraledighet för att ha semester innebär det att det när man återgår till fl egentligen påbörjar en ny föräldraledighetsperiod. Arbetsgivaren är inte enligt lag skyldig att godkänna mer än två såna perioder per år så lägg semester i början och slutet av din fl för säkerhets skull.

    Kolla också noga upp vad som gäller om du har föräldralön via jobbet, hos oss baseras föräldralönen enbart på den första föräldraledighetsperioden, om denna avbryts med semester är resterande föräldraledighet ej föräldralönegrundande. Detta kan vara bra att tänka på framförallt för pappan som kanske är den som oftare blandar olika dagar och ledigheter. Den som har föräldralön med liknande villkor gör bäst i att förlägga sin semester i slutet av sin föräldraledighet.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Uttag av intjänad semester under föräldraledighet