• Äldre 20 Feb 09:50
    27539 visningar
    19 svar
    19
    27539

    Är julen barnens högtid eller en högtid för alla?

    Jag tycker att alla våra traditionella högtider som jul, nyår, påsk, midsommar osv är allas högtider, barn som vuxen. Ska de firas ska det vara trevligt för alla som är med och då inräknat både aktiviteter, mat och dryck.

    Men födelsedagar däremot är sin att bestämma över när det kommer till aktivitet, mat och dryck. Men fortfarande så att det är trevligt för de andra som är med och firar.

    Tycker överlag att det blir skevt när endast en grupp får lägga beslag på högtider, semestrar, resor osv det ska vara trevligt och kul för alla. Inte bara barnen eller bara de vuxna.

  • Äldre 20 Feb 09:57
    #12
    lövet2 skrev 2018-02-20 09:03:52 följande:

    Annat. Julen är allas högtid, ja, men främst barnens. Midsommar - det är en vuxen högtid. Fokus är på mat och sprit. Påsken är ganska jämställd. Mat och sprit för vuxna, godis för barnen. Nyår är främst för vuxna. Då är det inte mer än rätt att barnen får komma först på julen.


    Nja, är det verkligen så vanligt (utanför tonårs-/ungvuxen firande) att midsommar är spritfest?

    Midsommar har för vår del inte fokus på mat och sprit. Vi ängnar lika stora delar av dagen åt blomsterplockning, göra kransar och stång och någon aktivitet (typ brännboll, kubb, femkamp..) som sillunch och grillning.

Svar på tråden Är julen barnens högtid eller en högtid för alla?