• Äldre 21 Feb 00:10
    5923 visningar
    21 svar
    21
    5923

    Gå till affären magsjuk?

    Har varit magsjuk ett par dagar och suttit hemma och spytt,
    Nu är jag symtonfri och ska då enligt gällande norm hålla mig hemma från jobbet ytterligare 48 timmar för att inte smitta mina medarbetare.
    För att hålla mig hemma behöver jag fylla på kylen, är det risk att jag smittar om jag går till affärn imorgon? hur brukar ni göra?


    Att tro är att inte veta
  • Svar på tråden Gå till affären magsjuk?
  • Äldre 21 Feb 00:20
    #1

    Beställa hemleverans kanske? Mathem tex. Finns massa olika ju!

  • Roxana­n
    Äldre 21 Feb 00:21
    #2

    Jag hade nog bett en vän handla åt mig och bara ställa påsen utanför dörren. För att undvika kontakt. Egentligen är det väl inget konstigt om du går och handlar men hur mycket energi har man? 

  • Äldre 21 Feb 00:27
    #3

    Orken finns där, det är enbart smittorisken jag funderar över.
    Jag bor ensam och är inte magsjuk så särdeles ofta så jag vet inte hur lätt jag smittar.


    Att tro är att inte veta
  • Äldre 21 Feb 00:36
    #4

    Nu kanske en del andra tycker jag e helt hänsynslös men en snabb tur till matbutiken hade jag utan vidare gjort i ditt fall.

  • Äldre 21 Feb 01:46
    #5

    Nej!

    Man ska vara hemma minst 48 timmar efter senaste symptomet, det gäller inte bara jobb utan alla ställen där du vistas bland andra människor. Det finns människor som kan bli riktigt, riktigt sjuka om de blir magsjuka (t.ex. äldre människor eller människor med redan svagt immunförsvar och annan sjuklighet). Det är inte rättvist att utsätta någon annan för fara. Idag finns det massor med olika sätt att få varor levererade till dörren. Även om smittorisken minskat, så finns den fortfarande där.

  • Äldre 21 Feb 02:08
    #6

    Alltså om du duschar och ser till att ha rena kläder på dig när du går till affären så är risken verkligen minimal att du ska smitta någon. Det är kräk och bajs som smittas helt enkelt, så försök att låta bli att göra någotdera i affären.

    Det där med 48h tycker jag verkligen att man ska hålla på när det gäller dagis och jobb just eftersom man kan behöva gå på toa. Men det är ju bara en rekommendation, det är ingen lag/regel om man inte arbetar med livsmedel eller med sjuka.

    Jag har kräkfobi och är livrädd för att bli smittad av magsjuka. Anser ändå att det är okej att du går och handlar efter en dusch :)

  • Cadenc­ee
    Äldre 21 Feb 06:18
    #7

    Finns inget annat alternativ så vad ska man göra? Några har nämnt hemleverans. Gissar att ni inte bor på landet iallafall. Här där jag bor finns inte den möjligheten. Mina föräldrar bor 7 mil bort och mina grannar skulle inte åka till affären som är en bra bit bort enbart för min skull (annan sak om de skulle ha vägarna förbi en mataffär). Så jag skulle bli tvungen om jag behöver mat att ta mig till affären.


    7
  • modsey
    Äldre 21 Feb 06:44
    #8

    Hade gått om jag inte kunnat få någon som handlat åt mig. Många ställen har 24 timmar och som någon sa, det är en rekommendation och ingen lag ändå.

  • Äldre 21 Feb 06:50
    #9

    Gå du bara, du kan ju bära vantar ;)

  • Famous
    Äldre 21 Feb 07:24
    #10

    Tvätta händerna noga med tvål och vatten (och gärna handsprit på det om du har) innan du åker till affären så har du minimerat risken att smitta någon. Det är nog så det sprids många gånger, genom att folk åker till affären med virus på händerna och tar i vagnar, korgar och betalar med kontokort på knapparna. Sen tar nästa person händerna i ansiktet och så är man smittad.

Svar på tråden Gå till affären magsjuk?