• ALLIEVERDO

    Gäller en försäkring om rörmokaren jobba gratis för det är släkt?

    Hej,

    Vi skulle byta vattenmätare idag men när de kom så de att rören var hemskt dåliga och det gick inte snurra ventil och allt va det nu heter. De kunde inte görs något för då skulle det läcka och var förvånade över att rörmokare som bytt ut vårt värme system för 2år redan lämnat detta utan att byta ut det.det verkade inte ens vars godkänt och kunde läcka.

    Alltså behöver vi nu byta.

    Undra om man har någon rättighet till att de ska görs arbetet gratis efter att inte ha sagt eller gjort något åt det Då? Rören var alltså under vsrmvsttenbetefsren i tvättstugan och de satte in nya element och rör igenom hela huset. Igenom där och till garaget som sitter ihop med tvättstugan. Där de då satte bergvärme.

    Iaf nu d

    Behöver vi byts med de kunde inte på flera veckor och dessutom är vår ekonomi typ noll nu efter andra oväntade utgifter. Vilket som. Min svåger är utbildad rörmokare och har precis bytt jobb till nåt annst. Han kan fixa drtta.

    MEN jag är rädd att det inte räcker försäkring om något skulle gå fel när han grejar eller senare i framtiden pga att han ej var anställd nu eller gör det med papper osv.

    Hur fungerar det?

    Q

  • Svar på tråden Gäller en försäkring om rörmokaren jobba gratis för det är släkt?
  • SofieJ

    Om försäkringen täcker eventuella olyckor eller ej har inte att göra med huruvida ni betalt för arbetet. Det ska helt enkelt vara fackmannamässigt utfört, men du kan göra det själv om du vill. Det bästa är ju om ni kan dokumentera arbetet när det utförs, annars kanske din vän har ett intyg att han gått en utbildning? Be om en kopia av det? Be honom att skriva ett dokument/intyg rörande arbetet han utfört?

Svar på tråden Gäller en försäkring om rörmokaren jobba gratis för det är släkt?