• All makt åt familjerna

    Repost: Varför är FI sådana hycklare

    Feminstiskt initiativ brukar förespråka mångfald men det återspeglas knappast på deras möte i Angered, där hälften av befolkningen har utländskbakgrund. Det verkar inte vara dessa människor som har samlats för att lyssna på FIs politik.

    twitter.com/gudschy/status/967064951578923008

    Trots sitt mångfalds hyllande verkar det förbli ett parti för vita kvinnor. Fast hur är det med den feminsitiska politken fungerar den? Något som var väldigt populärt för några år sedan var kvotering av börstyrelser. Tanken är att man ska "postivit" diskriminera mot människor så att könsfördelningen skulle bli mer jämn. Vissa kritiker menade då att detta inte alls var ett bra förslag eftersom att det skulle kunna leda till att kön blir viktigare än kompetens och erfarenhet när en person anställs. FI vägrade lyssna på dessa patriakatets språkrör och fortsatte att förespråka kvotering.

    Ett utmärkt tillfälle till kvotering var FIs egna riksdagslistor. Valberedningen börjar räkna:

    En Kurdisk man med flyktingerfarenhet, en vit lesbisk kvinna med ursprung Tensta, en svart funktionsvarierad kvinna från landsbyggden, en vit normbrytande man från Möllan, en vit passerande Samisk kvinna osv.

    När dom sedan hade kvoterat färdigt så var det vissa som inte var helt nöjda. Det var inte vilka reaktionärer som helst utan partimedlemmar. Fi kritseras nu inifrån för att "Sätta identitet före kompetens". Bland det mest anmärskningsvärda är att FI har satt sin egen ekonomisk-politisk talesperson, Martin Jordö (som råkar vara vit man) på plats 21. Därför är det väldigt svårt för honom att komma in i riksdagen även om FI gör det men ekonomin är tydligen inte något FI prioriterar. För den som vill läsa mer finns en länk nedan.

    www.etc.se/inrikes/fi-far-kritik-riksdagslista-identitet-fore-kompetens

    Håller ni med om att FI är hycklare?

    Varför är nästan alla medlemmar inom FI vita kvinnor?

    Finns det några nuvarande eller tidigare FI väljare på FL som kan kommentera?

    Tror ni att det här blir det sista försöket med kvotering i Sverige eller kommer det fler?

    Tycker ni också lite synd om Martin Jordö?

    För övrigt kan det tyckas lite konstigt att dom kvoterar stenhårt och ändå har noll mångfald bland medlemmarna men man kan inte säga att FI är ett hälsosamt parti när dom har tappat 75% av alla sina medlemmar sedan 2014.

    www.dn.se/nyheter/politik/sjunkande-medlemsantal-oroar-inte-schyman/

  • Svar på tråden Repost: Varför är FI sådana hycklare
  • Anonym (Svensk motborgare)

    Radikalfeminism är en ideologi för frustrerade svenska medelklasskvinnor som läst 300 poäng kulturvetenskap på "högskolan" i Pruttemåla, och inbillar sig att det är det internationella partiklaratacklet som gör att de är arbetslösa 6 år efter examen, och CSN nafsar dem i hälsenorna.... Vad hade du förväntat dig dyka upp på FIs möte? MENA-kvinnor, stockkonservativa östeuropeiska kvinnor eller kvinnlig svensk arbetarklass med en gul Blend i mungipan och Bingolott i plastkassen där lunchlådan ligger? 

  • Anonym (DDR-Svt)

    Herre Gud!

    F! i söndagens Agenda på Svt.
    F! i dagens Aktuellt på Svt.
    F! i dagens Opinion Live på Svt.

    Och F! är inte ens med i riksdagen!

    Varför fick inte SD synas på samma sätt i Svt i valrörelsen 2010?

    Någon som fortfarande tycker Svt är opartiska?

Svar på tråden Repost: Varför är FI sådana hycklare