• Anzil
    Äldre 27 Feb 07:40
    2549 visningar
    4 svar
    4
    2549

    Pedofil och deras psykologi

    För en tid sedan läste jag någonstans att pedofili endast var en läggning. Men är detta verkligen sant?

    När man läser om pedofiler lite överallt, verkar de ha någonting gemensamt och det är att de inbillar sig hela tiden att barn är mer mognare än vad de är. Liksom att de säger att det barn som de är kära i, kan de t.ex säga saker så som att han/hon är mogen och har ett sådant vuxen beteende. Och tendens till att prata med barnet som om den skulle förstå all sorts vuxen problem.

    Hur kommer det sig att pedofiler pratar med barn som om de vore vilken vuxen människa som helst.

    Är pedofili verkligen bara en läggning?

    Jag vill så innerligt tro på att det finns pedofiler som förstår att de inte kan och bör inte inleda någon som helst sensuell relation på barn eller överhuvudtaget göra någonting ont emot barn.

    Men det verkar vara så vanligt att pedofiler har en speciellt psykologi och verkar inte ha samma syn på barn som andra. Det vill säga att de, som sagt, tror att barn är mer vuxna än vad de är.

    Varför, och hur kommer det sig?

  • Svar på tråden Pedofil och deras psykologi
  • Äldre 27 Feb 07:47
    #1

    Vetenskapen säger ju att det är en störning.

    Själv tror jag dock att det är just en läggning. En sexualdrift. Då sexualdriften är ett grundläggande behov är den ju då också svårbehandlad. Man rår inte för vad man tänder på helt enkelt. Då ligger det ju i sakens natur att man försöker rättfärdiga sina handlingar om man inte förmår stå emot sin drift. (De flesta med den driften är dock inte aktiva och jag tror man skulle bli mörkrädd om man visste hur många i sin omgivning som faktiskt attraherades av barn)

    Om man således är en aktiv pedofil och inte är sadist, så måste man ju inför sig själv intala sig att barnet var med på det, njuter av det eller rent av var den som förförde den vuxne.

  • cb66
    Äldre 27 Feb 08:41
    #2
    -1

    Det finns massor med störningar och olika läggningar. Många är tillåtna i vårt samhälle andra är det inte.

    Det var inte många års sedan som äldre män kunde sjunga i radion om 14 åriga flickor.(Cornelius) Eller flickor som har relationer till sina lärare. (ABBA). Det var också tillåtet med barnpornografi i Sverige på 60-talet. Andra läggningar är tillåtna som BDSM så länge båda är med på det.

    I Sverighe idag är det tillåtet att ha sex med en 15-åring men det är högst omoraliskt av en äldre man att ha sex med en 15-årig tjej. Vi ser inte lika illa på en 28 årig kvinna som har sex med en 15-årig kille.

    De som har denna störning måste liksom alla med olagliga eller omoraliska störningar trycka ner sina lustar och kan inte leva ut dom. På samma sätt som en kvinna som är gift måste trycka undan sina lustar för sin 29-åriga granne.

  • Äldre 2 Mar 18:37
    #3

    Pedofili är inte en läggning, det är en parafili.

  • cb66
    Äldre 5 Mar 08:14
    #4
    SweeneyTodd skrev 2018-03-02 18:37:02 följande:

    Pedofili är inte en läggning, det är en parafili.


    Skillnaden på läggning och parafili är samhällets normer. Inom katolicismen är pedofili ingen parafili som det är i vårt samhälle
Svar på tråden Pedofil och deras psykologi