• Anna1998

    Varför görs så många krigsfilmer i USA med amerikanska hjältar i huvudrollen?

    Nån som vet?

  • Svar på tråden Varför görs så många krigsfilmer i USA med amerikanska hjältar i huvudrollen?
  • Anonym (clockwork orange)

    För att de är måna om att bevara stridsviljan och patridiotismen (sic!) hos lite mindre än medelbegåvade unga män så att de kan göra av dem nånstans.

    Kanonmat är kanonmat, idag som för 300 år sen.

  • Anonym (Nettan)

    För att försköna och få det att verka som att vara soldat är ett klokt beslut, offra dig för alla utom din familj bless America! (y) och hjältar är ju attraktivt hos kvinnorna.

  • Anonym (Misse)

    För att de är så mycket bättre än andra såklart.

  • Tecum
    Anonym (clockwork orange) skrev 2018-03-01 18:32:41 följande:
    För att de är måna om att bevara stridsviljan och patridiotismen (sic!) hos lite mindre än medelbegåvade unga män så att de kan göra av dem nånstans.

    Kanonmat är kanonmat, idag som för 300 år sen.
    Alldeles riktigt. Samma tendens finns i Sverige, man visar gärna amerikanska krigsfilmer och försvaret gör reklam för hur spännande, omväxlande och utvecklande det är att bli soldat, fast det bara handlar om att döda eller dödas. Det är dags för SVT att köra en temamånad med antikrigsfilmer typ "På västfronten intet nytt" som motvikt till den krigshets som finns i media och hos vissa politiker och myndigheter.
  • Anonym (U)

    Om filmerna är gjorda i USA så är det inte så konstigt att det handlar om amerikaner främst. Att det är många krigsfilmer är antagligen för att de lockar publik, folk gillar krig och katastrof på film. Sen har man ju i USA en bild av sig själva som de mest framstående, största, bästa osv.

  • TillFlorida

    Filmer som görs för den amerikanska marknaden har antagligen amerikaner i huvudrollerna så att publiken lättare skall kunna identifiera sig med hjälten. Ganska uppenbart skulle jag säga.

  • Kjell2
    Anna1998 skrev 2018-03-01 17:38:48 följande:

    Nån som vet?


    I franska krigsfilmer är fransmän hjältar, i ryska, ryssar osv.
  • Tow2Mater

    Amerikanska filmer har Amerikanska hjältar. Och eftersom krig är del av amerikansk historia och nutid, kommer det naturligtvis goras filmer med det temat.

    Vill du se en djup sorglig tragisk film, det säljer inte i Hollywoodmatt mätt, sa det produceras inte i Hollywwod. Prova Svensk Film. Fast det blir väl mer om Gängkrig kan jag tänka mig.

  • sextiotalist

    För att amerikanare gör filmer som vänder sig till sin publik. Ta och titta på filmer gjorda i Bollywood (indiska filmer) så kommer du märka att deras filmer kommer ha indier i huvudrollen och om det finns krigsfilmer, så kommer det vara filmer där indier är de goda och segrare, ta och titta på kinesiska filmer, så kommer du se samma sak.

  • punktslash
    Anna1998 skrev 2018-03-01 17:38:48 följande:

    Nån som vet?


    För att det finns en marknad för de filmerna. (Samma anledning som för alla andra filmer.)
Svar på tråden Varför görs så många krigsfilmer i USA med amerikanska hjältar i huvudrollen?