• fluu

    Mandelmjöl

    Hej

    Till påsk ska jag göra en tårta som enligt receptet ska bakas på mandelmjöl. Dock är en av gästerna allergisk så jag behöver byta ut mandelmjölet. Men nu undrar jag om mandelmjölet bara är till för att ge en viss smak eller styr det också exempelvis konsistens eller så? Och vad ska man i så fall byta ut mot?


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Svar på tråden Mandelmjöl
  • fluu
    kela t skrev 2018-03-07 23:15:44 följande:
    Glutenfritt mjöl..eller rismjöl..?
    Har det samma "effekt" som mandelmjöl då? För om det bara handlar om smaken så byter jag bara ut det mot vetemjöl. 
    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • kela t
    fluu skrev 2018-03-07 23:20:04 följande:

    Har det samma "effekt" som mandelmjöl då? För om det bara handlar om smaken så byter jag bara ut det mot vetemjöl. 


  • Kusin Krakel

    Man kan byta ut mandelmjölet mot ca 1/3 kokosmjöl

    Om du inte bakar med jäst kan 1 dl mandelmjöl bytas ut mot ca 1 1/2 dl vetemjöl (om jag fattat rätt, har ej provat själv).

    Man kan sällan byta ett mjöl mot ett annat rakt av då olika mjöl ?suger? olika mycket vätska.

Svar på tråden Mandelmjöl