• Anonym (Herpes typ2)

    Könsherpes

    Halloj!

    Har klnsherpes den genitala, alltså dencsom heter typ 2 i slidan. Haft utbrottet snart en vecka ( inte första gången). Det är så meckigt att duscha eftersom skorporna blir mjuka och luckras upp. Kan ju knappast avstå daglig dusch. Torkar mig försiktigt med enskild handduk för underlivet och så råkade skorporna försvinna så det vätskar sig. Håller på att torka nu, men sist jag hade utbrott läkte detta på 3 -4 dagar. Suck.... :( man blir så nedstämd av detta och har undvikit jeans hela veckan.

    Tycker mina utbrott på senaste tiden har ökat... borde det inte vara tvärtom? Jag menar man läser ju överallt att det ska avta med tiden. ( har tabletter vid behov)

    Detta är det värsta jag vet! Fortfarande svullen där såren sitter och håller på att läka... vill bli NORMAL där nu. Detta skov kom dagarna efter mens, dvs när jag påbörjat att ta mina p piller igen. Ibland kommer det när ? mensen? kommer och ibland inte alls i samband med blödning. Man ska ju inte skömmas, men det gör jag. Känner mig smutsig. Har alltid haft munsår men det är ändå ? ok? men underlivet är vidrigt. Ska på en resa i slutet på mars ( ej solresa) så orolig skiten ska bryta ut igen.

    Är inte densamma som innan jag fick herpes, och känner stundtals ingen livsglädje. Går inte en dag utan att jag kollar med spegel i underlivet. Totat lycka när jag inte ser/ känner något.

    Känner mig ensam och saker som jag innan tyckte om som mode, träning etc betyder inget så länge man plågas av detta.

    Är ledsen.

  • Svar på tråden Könsherpes
  • Anonym (Läkare)

    Om du har så täta skov kanske du borde äta profylaktisk (förebyggande) behandling? Prata med din läkare!

  • Anonym (Herpes typ2)

    Tack för svar :) Förra året hade jag det kanske 2-3 gånger ( 2017), lindrigt undan ändå. Detta år så fick jag ett skov efter nyår, sedan slutet av januari, men det läkte fort. Nu håller skov 3 på att läka förvisso. Har aldrig sex vid känningar eller skov. Noga med min hygien men oroar mig jämt för herpesutbrott. Vill helst inte äta massa valaciklovir men har alltid tabletter hemma. Vad är du för läkare, gynekolog? Har du herpes? Jag skippar kaffe, nötter och sådant och äter vitamintillskott. Sömnen varierar dock.

    Känns skönt att skriva här på fl.

Svar på tråden Könsherpes