Inlägg från: Anonym (Kajsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kajsa)

    Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

    Jag hade ringt brudparet och sagt att jag är jätteglad över inbjudan och gärna vill komma, men att jag har en liten ammande bebis som jag inte kan lämna bort och så hade jag frågat hur de ställer sig till det. Eventuellt hade jag lagt upp det så att jag sagt lite försiktigt att jag inte kan komma pga att bröllopet är barnfritt och att jag har en ammande bebis och så hade jag avvaktat responsen. Då har de chansen att säga "men självklart är ammande bebisar välkomna!" exempelvis.

    Personligen fattar jag varför man har barnfria bröllop. Barn har ju en förmåga att ta exakt hela föräldrarnas uppmärksamhet, det är ofta svårt att föra en normal konversation med en småbarnsförälder (av naturliga skäl). Dessutom tenderar barn att störa under tal och underhållning, att springa omkring, vara högljudda etc. Även om föräldrarna tar ansvar så blir det ju en annan stämning på festen då.

    Men små bebisar?! Det enda de kan göra är att skrika, och då kan föräldern gå ut. Där har jag svårt att se problemet ärligt talat.

  • Anonym (Kajsa)
    Anonym (Kutym) skrev 2018-03-13 11:20:14 följande:

    Det blir ju oavsett avbrott vid bordet när föräldern tar hand om sitt barn. Så stämmningen runt bordet blir ju helt klart en annan än om man kan ha samtal som inte avbryts.


    Jovisst, delvis är det såklart så. Det är väl min personliga åsikt att det inte brukar vara särskilt störande. Men jag skulle självklart respektera brudparet om de upplever bebisnärvaro annorlunda än vad jag gör.
Svar på tråden Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders