• Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 12 Mar 13:52
    45931 visningar
    260 svar
    +2
    260
    45931

    Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

    Vi ville ha barnfri bröllopsfest, men en av släktingarna till min man bara skulle ha med sig sin 9-månaders. I mitt huvud äter ett så stort barn mat och kan lätt klara sig utan mamma i 4 timmar om hon ska på bröllopsmiddag. Jag vet dessutom att barnet känner sina morföräldrar mkt väl och att de barnvaktat barnet förut. De bor dessutom nära platsen för bröllopet och skulle kunna vara där på 10 min om mamman skulle behövas.

    Men det blev världens grej av det, vilket slutade med att de tog med sig barnet. Ungen skrek hela middagen (det var för sent och de kunde inte få barnet att somna.) Båda föräldrarna var helt upptagna med barnet hela kvällen och njöt knappast av varken mat eller sällskap. De bara förstörde för oss andra och framförallt oss brudpar som lagt ner otroligt mycket tid och en del pengar på att fixa denna fest. Vi hade folk tillresta från andra sidan Sverige för att fira oss men det enda de fick ut var att höra på barnskrik.

    Varför kom de ens liksom? Det kändes verkligen som att det bara var "för att". Deras barn hade rätt att vara med enligt dem, sedan att det verkligen förstörde vår fest brydde de sig inte om.

    Skitstörigt. Och nej, vi umgås inte med dem längre.

  • Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 12 Mar 14:08
    #14

    Mmm, det var sådär.

    Men visst kan det gå bra att ha bebisar med, men jag tycker man ska försöka kommunicera med brudparet innan. Vill man gå på ett barnfritt bröllop så får man faktiskt göra allt för att antingen skaffa barnvakt eller lösa det med uppdelning av kvällen mellan partnerna exempelvis, innan man tar med sig barnet.

    Att bara resonera som att: det passar inte mig, jag tycker brudparet är larvigt- är inte ok!

  • Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 12 Mar 14:54
    #18
    Anonym (Gomez) skrev 2018-03-12 14:30:11 följande:
    Nehej, räknas de som hundvalpar då eller?
    Exakt :)

    I vissa umgängeskretsar är man mindre tolerant mot barn generellt än i andra. Man kan ha egna barn men värnar samtidigt de få stunder då man får vara vuxen, ostörd av bebisar och oljud.

    Andra personer tycker det är superhärligt med alla generationer på samma plats och kanske barnkära på ett annat sätt.
  • Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 13 Mar 10:58
    #93
    +1
    Anonym (Undrar) skrev 2018-03-13 03:57:59 följande:
    Hur är detta ens ett dugg relevant för frågeställningen, eftersom det är en helt annan situation du beskriver? Hade det varit en niomånaders och fest i samma stad hade jag inte ställt frågan.
    Jag ger min syn på saken från värdparets sida. Hur det kan bli om folk insisterar på att ta med sina bebisar på barnfritt bröllop.

    Det är oförskämt att ge sig själv rätt att, eller ens fråga om att ta med sitt barn på ett bröllop. Tacka nej med förklaringen ammande spädbarn. Om värdparet kan tänka sig att göra undantag från barnfritt kommer de att meddela dig det.
  • Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 13 Mar 13:06
    Inga bekymmer skrev 2018-03-13 11:51:37 följande:
    Jag vet också att de finns lugna och nöjda bebisar och gnälliga och missnöjda bebisar och att det tyvärr finns den sortens människor som inte skulle visa hänsyn. Att någon skulle komma med kolikbebis är väl ändå inte så jättetroligt, även om jag älskar bröllop skulle jag ALDRIG gå med en sådan bebis.

    Men om man tillåtit ammande bebisar och är lite orolig för att de kan komma att störa, så kan man ju ta ett snack med berörda föräldrar på förhand där man talar om att man önskar att de går ut eller går till ett annat rum om bebisen blir gnällig. Man kan också utse en person som på ett snyggt sätt kan säga till om liknande scenario som du beskriver uppstår. Man behöver liksom inte bara gilla läget och låta sällskapet förstöra på ens eget bröllop!
    Fast jag tycker verkligen inte att brudparet ska behöva försäkra sig om att barnet inte ska störa. Föräldrar till bebisar brukar inte vara särskilt mottagliga för "kritik" eller särskilda "instruktioner" kring just sitt barn. Det är dömt att det blir dålig stämning. Det allra enklaste är att tacka nej och sedan vänta på en ny inbjudan inkl spädbarn, från brudparet. Kommer ingen sådan får man helt enkelt vara hemma.
  • Anonym (barnf­ritt)
    Äldre 13 Mar 15:11
    +1
    Inga bekymmer skrev 2018-03-13 14:56:09 följande:
    Behöver gör de såklart inte men om man gärna vill att en gäst med en liten helammande bebis som i Ts fall ska kunna komma, men är osäker på huruvida föräldrarna kommer ta hänsyn eller orolig så kan man ju tala om det i allmänna ordalag. Tex, vi gör undantag för bebisar som är små och ammas men önskar att om bebisen blir gnällig och skrikig att man går undan. Samt informera om det finns något rum intill festlokalen.

    Jag beklagar verkligen din upplevelse och såsom du beskrivit att det fanns morföräldrar som var vana vid släktingens bebis i nära anslutning så tycker jag att dina släktingar var korkade som inte fixade barnvakt, både för ers skull men också för sin egens. Otroligt respektlöst mot er! Men jag undrar ändå lite varför ingen på bröllopet sa ifrån till dem.. Dömt att bli dålig stämning, skriver du. Men som jag förstår det var det ju dålig stämning på hela er fest pga dem och ni umgås ju inte ens längre pga det, så det hade väl inte blivit värre om någon sagt ifrån? Snarare så hade det nog känts bättre för er. Men folk överlag verkar vara väldigt konflikträdda.

    Min erfarenhet är att föräldrar till små bebisar på ett bröllop sällan blir störande, samt att de flesta verkligen tar hänsyn på en sådan fest. Men håller med om att Ts kan tacka nej men hon ska definitivt förklara varför utifall brudparet bara inte tänkt på just gäster med helammande bebisar. Sen om man frågar beror ju lite på vad man har för relation och hur nära man står brudparet tycker jag.
    Ja, man kan tycka att någon borde sagt ifrån, men nu gjorde ingen det. Det var min mans släkting, därför kanske folk höll sig från att säga något, vad vet jag? Ja, jag undviker konflikter under mitt eget bröllop, man hoppas ju lite in i det sista att de som stör ska fatta.

    Det är varken är brudparet eller andra bröllopsgästers uppgift att se till så att medhavda barn inte stör.  Det är gästens uppgift att respektera en barnfri inbjudan. Och om de inte gör det ska de själva ha vett att störa så lite som möjligt.

    Nu hade tyvärr inte de här personerna det och jag tror inte de har reflekterat en sekund över hur mycket de förstörde.
Svar på tråden Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders