• Lina542

    Mjölkfritt

    Jag har en dotter på dryga tre månader som har haft det lite jobbigt från start. Började vid 2 veckors ålder då hon började skrika väldigt mycket. Nu har det bara eskalerat. Vi har fått till oss av läkare att hon har kolik och att det ska bli bättre runt 3 månader.. på BVC säger dom omogna tarmar. Men nu när hon passerat tre månader är hon bara ännu mera otröstlig. Hon har reflux (sura uppstötningar) som hon behandlas för så dom har i stort sett försvunnit helt o hållet. Men ändå är hon väldigt kinkig och irriterad, skriker mycket under en dag och spänner sig då också, pruttar en del och dom luktar sååå illa, bajset är olika konsistens varenda gång och dom dagarna hon är som mest ledsen bajsar hon bara vattnigt och det är lite ?spår? i blöjan då o då. Hon är väldigt rosslig och nyser väldigt mycket. Drar upp benen när hon äter. Låter detta som mjölkproteinallergi? Hur lång tid tar det innan man märker skillnad då man bytt till mjölkfri ersättning? Blir det successivt bättre?

  • Svar på tråden Mjölkfritt
  • isaswe

    Det kan mycket väl vara mp-allergi. Allergin är olika hos varje barn. Vår dotter fick utslag över hela kroppen, kaskadkräktes och hade dålig viktuppgång.

    Det enda sättet att ta reda på det är att testa mp-fritt, antingen ersättning.

    För oss blev skillnaden enorm på bara någon dag. Det är dock dyrt med mp-fri ersättning, ca 200 kr/burk, så ger ni ersättning se till att få det på recept. Fram tills dess får man vackert köpa burkarna till fullpris.

  • isaswe

    Håll i åtanke att Nutramigen kanske inte funkar och istället testa Althera. Sista utvägen är en helt mjökfri ersättning, Neocate.

    Dessutom smakar de vidrigt även om dottern älskade Althera.

    Hoppas att det funkar för er.

Svar på tråden Mjölkfritt