Inlägg från: Anonym (AL- Kvinna 35) |Visa alla inlägg
  • Anonym (AL- Kvinna 35)

    Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.

    Kan hålla med om det som AndreaBD och Anonym(Ge honom en chans) säger.

    Eller så ställer du krav på honom (du får ju faktiskt säga ditt också) att om han vill ha varannan vecka så måste han flytta närmre. Säg att ni kan ta det till tingsrätten och att det kan bestämmas där om han vill. Jag tror nog att tingsrätten kommer att gå mer på din linje i så fall och inte tycka att det vore bra för barnet att åka 10 mil t.o.r varje dag. 

  • Anonym (AL- Kvinna 35)
    Anonym (Orolig Mamma) skrev 2018-03-14 14:25:32 följande:
    Full förståelse för att man har varannan vecka om föräldrarna har en god kontakt, bor nära varandra och kan lösa problem utan konflikter. Men nu är ju inte vår situation så bra. Vår bakgrund är knagglig och vi kommer inte överens, vi har svårt för att prata med varandra överhuvudtaget egentligen.

    Vill liksom inte att min dotters vardag och rutiner bryts upp varannan vecka. Ena veckan är det långa dagar, upp tidigt och åka långt till skolan. Andra veckan korta dagar och inte mer än 5 minuter till skolan. Fasta rutiner är ju det bästa för barnet. Vill dottern bo mer hos pappa när hon är lite större får hon självklart göra det, men jag tycker fortfarande att hon är för liten för att förstå och bryta det mönstret hon har nu.

    Dessutom med den bakgrunden som finns hos oss föräldrar.
    Jag tror såhär: Det kommer att bli svårt för ditt ex att få varannan vecka eftersom han bor ganska långt bort, för vissa är det ingenting, men för t.ex tingsrätten så tror jag att det spelar roll. Vill han visa att han verkligen kan ta ansvar som VV-förälder så  måste han visa att han är villig att flytta närmare. Speciellt om du uttrycker en oro inför detta.

    Men, jag tycker ändå att du oroar dig onödigt mycket för ditt barns "rutiner". Barn är väldigt anpassninsgbara och hon har förmodligen redan anpassat sig till sitt liv hos mamma och sitt liv hos pappa (även om det bara är varannan vecka), som förmodligen är ganska olika varandra redan nu. Det viktigaste är att hon känner sig trygg i båda hemmen, vilket hon nog gör, även om ni fungerar på olika sätt.
  • Anonym (AL- Kvinna 35)
    Anonym (Orolig Mamma) skrev 2018-03-16 13:16:35 följande:
    Precis min tanke. Självklart ska hon få vara mer med sin pappa OM HON VILL. Men när det alltid är ledsna miner och protester till att åka till pappa känner inte jag att hon är helt trygg där. Därför tycker jag att umgänget med pappan ska hållas till Torsdag-Måndag lite till. Kanske utökas med en dag extra. Men inte hela veckor än. 
    Jag vet att många barn lever varannan vecka livet, men därmed är det inte sagt att alla barnen mår bra av det. 

    Absolut borde vi gräva i orsaken till varför hon känner så, därför går vi på samarbetssamtal nu bland annat. 

    Jag nekar heller inte min dotter att bo hos sin pappa varannan vecka, MEN utifrån vad jag ser och hör från dottern och hur våran bakgrund ser ut, så tycker jag absolut inte att det är rätt tidpunkt att utöka umgänget mer nu. 
    Ha i åtanke att barn kan överdriva ganska mycket. Ofta så kan de protestera över att åka men när de väl är där så brukar det gå bra! De kan protestera t.ex för att de skulle vilja leka hemma, eller för att de vill träffa en kompis som bor i din by och så beror det mycket på hur du reagerar också, om hon ser att du blir ledsen när hon åker så tycker ju hon också att det är jobbigt. Sen om det är ångest och gråt varje gång så ska man väl förstås inte tvinga henne att åka.  

    Men som jag redan har sagt så ska det nog mycket till innan han får varannan vecka, han måste ju kunna bevisa att han klarar av det, helst om du uttrycker din oro för just det.
    Sen kan ni ju ta det successivt precis som du säger!
Svar på tråden Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.