• Anonym (Orolig Mamma)

    Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.

    Hej alla fina!

    Jag hoppas att ni orkar läsa!

    Jag har en dotter som är 6 1/2 år. 

    Hennes pappa vill ha henne varannan vecka. Hade kanske inte varit så konstigt om man hade haft en bra relation och bott närmre varandra än vad vi gör. Men våran relation är ganska infekterad, vilket den har varit ända sen innan dottern föddes. 
    Först av allt, anledningen till att vi separerade var för att pappan började bli väldigt kontrollerande, han skulle veta exakt var jag var, han satt ofta på mitt jobb hela dagarna för att "kolla" mig. Även fast det aldrig fanns några indikationer på att jag skulle vara otrogen, vilket jag aldrig någonsin förespråkat. 
    Jag har alltid varit den personen som "jag gör väl vad jag vill, du ska inte tala om för mig hur jag ska vara och vad jag ska göra". Tror att han tappade fattningen lite ibland och vi blev stora ovänner, det kunde vara små bagateller, som att jag glömde ringa honom på ett speciellt klockslag eller så. 
    Det slutade med att jag inte ville vara tillsammans med honom längre. 
    För att göra en lång historia kort; samma helg som jag gjorde slut med honom så umgicks jag med min kusin som också var min bästa vän. Hon kom hem till mig, vi skulle hämta pizza, pappan ser oss på byn, kör efter oss, försöker preja oss av vägen vid 3 olika tillfällen och ställen. Han besökte mig på jobbet, hotade mig, slog mig i huvudet och sa att han ville inte ha med barnet att göra för det var ändå inte hans. Kan fortfarande, än idag, inte förstå vad det var jag gjorde som fick honom att tro att jag skulle vara otrogen. Jag polisanmälde honom, det lades ner i brist på bevis, såklart..

    Tiden gick och lilla flickan kom till världen. Jag ville inte träffa pappan, dels för att jag var rädd för honom efter vad som hänt och rädd att han skulle skada dottern.
    Men fick slutligen gå med på det, eftersom det ändå är dotterns rätt att träffa sin pappa, tyvärr. Han började få ett umgänge med henne som var i ett par timmar i veckan. Det var lite hattigt, fram och tillbaka, ena veckan var det roligt, andra veckan så struntade han i att höra av sig, den tredje veckan drog han med sig halva sin släkt hem till mitt och dotterns hem, utan att fråga mig om det var okej först.
    Dottern var väl runt ett år första gången hon skulle sova hos honom. En natt. Det gick väl an. Men när det sen sattes krav på honom, då drog han sig undan. En natt i veckan skulle han ha henne, men det kunde han inte för "han har ju faktiskt ett liv också". Minns inte mycket av hur ofta han hade henne, men det var inte mycket. Sen träffade han en tjej när dottern var 2 år ca, då hörde han inte av sig på flera månader, ett halvår kanske. Inte ens ett litet sms om hur det var med henne. 
    Sen hamnade vi på samarbetssamtal, på hans begäran. Då hade han fått för sig att han skulle ha henne varannan helg. Jag hade väl inte så mycket att säga till om där, utan det bara blev så. Antar att det var tjejen han träffade som fått honom att ta lite ansvar. Kände ändå att jag kunde lita på henne. 

    Det funkade med varannan helg, vi har ju ändå bott med ca 4-5 mils avstånd så mer har ju inte gått med tanke på jobb, dagis osv. Ja, han har inte visat något intresse för att vilja ha dottern mer ändå. Aldrig. 
    Det tog slut med den här tjejen och helt plötsligt var dottern inte lika intressant längre. Det var jobbigt att hämta och lämna henne, han bråkade mycket kring det. Ville att jag skulle ta buss och tåg med henne för att lämna varannan helg, eftersom jag då inte hade någon bil. Han hade bil, jag erbjöd mig att betala bensin till honom, men det dög inte. Det slutade med samarbetssamtal igen, där vi kom fram till att det är han som ska hämta och lämna varannan helg. 

    Det har ju hänt hur mycket som helst men känner att mitt inlägg kommer bli jättelångt om jag ska få med allt. 

    För snart två år sen träffade jag en fin man. Vi bestämde oss för att flytta tillsammans i somras, vilket innebar en flytt för mig och dottern och även att hon skulle börja skolan i den nya kommunen. Vi skulle byta kommun, men avståndet mellan mig, dottern och pappan skulle ändå vara detsamma, och umgänget mellan dem två skulle absolut inte påverkas eftersom det var umgänge varannan helg ju. Erbjöd mig till och med att hämta och lämna varannan gång. 

    Men se DÅ, DÅ kom han på att han ville ha dottern varannan vecka. Vi skulle minsann inte få lov att flytta för han skulle inte skriva på några papper, han skulle flytta till vår kommun, för han hade minsann RÄTT att ha henne varannan vecka. 
    Jag blev ju jätteledsen såklart, sov inte många nätter på hela sommaren, orolig för att han skulle komma och förstöra, nu när vi äntligen fått det så bra med min nya man. 

    Jag fick ju kontakta advokat och det hela slutade i tingsrätten, där jag "vann". Han fick skriva på papper för flytt och även papper för skolan. Ska även då tillägga att dottern fick börja skolan i den "gamla" kommunen först, eftersom allting drogs ut på tiden. Istället för att han låtit oss flytta och låtit dottern börja skolan direkt i den nya kommunen, för att slippa byta och skapa den oron för henne. 
    Umgänget mellan dottern och pappan utökades till Torsdag - Måndag. 
    Vilket betyder att han nu får köra och hämta och lämna betydligt fler gånger, vilket han bråkat om mycket tidigare. 

    Han ger sig inte, han vill fortfarande ha henne varannan vecka. Trots att vi flyttat, trots att dottern själv inte vill. Nu har det startats en utredning gällande detta. Han bor alltså ca 5 mil från oss och vill ha henne varannan vecka. Han jobbar 7-16 varje vardag, vilket betyder LÅNGA dagar för dottern. Ca 6-17 i skolan den veckan hon skulle bo hos honom. 
    Hos mig blir det helt annorlunda. Nu ska jag snart vara mammaledig i lite mer än ett år, vilket betyder inget fritids alls. När jag sen ska börja jobba kommer jag jobba 50% på min sambos företag och dem timmarna jobbar jag när barnen är i skola/förskola. Kommer sen att gå in och jobba dagtid 1-2 dagar i veckan på mitt gamla jobb. Då kommer sambon att hämta och lämna barnen. Just för att dem ska slippa långa dagar och ha mer tid till annat. Alltså helt andra rutiner och helt annan livsstil. 
    Jag tycker synd om min dotter som i så fall ska behöva slussas mellan två så pass olika hem, och mest av allt, att pappan inte kan förstå sin dotters bästa. Har sagt att när hon blir lite större och kan bestämma själv var och när hon vill åka till sin pappa så får hon det. Har erbjudit honom att ha henne mer på loven, längre vistelse hos honom på sommaren. Men han struntar i det. Han ska ha rätt. Det känns inte som att han gör detta för att göra det bästa av situationen, utan mer för att han vill ha sin rätt. 

    Jag vet egentligen inte varför jag skriver detta, vill nog bara bolla lite tankar med andra som varit i liknande situationer. 

    Finns det någon här?

    Vänliga hälsningar, En Orolig Mamma.

  • Svar på tråden Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.
  • Anonym (Man)
    Anonym (Orolig Mamma) skrev 2018-03-16 13:16:35 följande:
    Precis min tanke. Självklart ska hon få vara mer med sin pappa OM HON VILL. Men när det alltid är ledsna miner och protester till att åka till pappa känner inte jag att hon är helt trygg där. Därför tycker jag att umgänget med pappan ska hållas till Torsdag-Måndag lite till. Kanske utökas med en dag extra. Men inte hela veckor än. 
    Jag vet att många barn lever varannan vecka livet, men därmed är det inte sagt att alla barnen mår bra av det. 

    Absolut borde vi gräva i orsaken till varför hon känner så, därför går vi på samarbetssamtal nu bland annat. 

    Jag nekar heller inte min dotter att bo hos sin pappa varannan vecka, MEN utifrån vad jag ser och hör från dottern och hur våran bakgrund ser ut, så tycker jag absolut inte att det är rätt tidpunkt att utöka umgänget mer nu. 
    Min misstanke är att du har parat dig med män från andra kulturer och du sitter nu skiten, eftersom man numero uno inte tänker släpper dig.

    Är det så? 

    Eftersom då hamnar det här under en helt annan rubrik.

    Och du kommer snart att skriva helt nya typer av trådar.
  • Anonym (Orolig Mamma)
    Anonym (Man) skrev 2018-03-16 16:15:19 följande:

    Min misstanke är att du har parat dig med män från andra kulturer och du sitter nu skiten, eftersom man numero uno inte tänker släpper dig.

    Är det så? 

    Eftersom då hamnar det här under en helt annan rubrik.

    Och du kommer snart att skriva helt nya typer av trådar.


    Haha nä verkligen inte. Är du också ett troll?
  • 1234568
    Anonym (Så jävla illa!) skrev 2018-03-13 19:54:41 följande:
    Så bara för att dottern alltid bott hos dig så tror du dig veta att det är det bästa för henne just nu ? Du tror inte det bästa för henne är att ha 2 föräldrar och kunna vara hos vardera lika mycket ! Nä du är egoistiskt så de sjunger om de ! Det där är enbart att tänka på sig själv !

    Det är som sagt va inte barnens fel att man väljer att skaffa unge o sen komma på att det inte funkar för att sen låta barnet bli extremt lidande genom att utgå från sig själv !

    Pappan har alltid satt käppar i hjulet säger du. Då vill jag jätte gärna veta vad gör inte DU nu ?!

    Jag förstår som sagt hur du tänker och jag har tänkt lika dant 1000 gånger om,om inte mer! Men jag skulle aldrig någonsin låta det gå ut över barnens umgänge med sin pappa ! Även om han var frånvarande första tiden !
    Men fy för människor som skriver som du gör.

    Är ju en sak då båda varit delaktiga i barnets liv från dag 1. Och båda då vill ha barnet lika mycket. När det varit 2 delaktiga föräldrar från dag 1, och 2 som tagit ansvar för allt. 

    Men här har ju pappan kommit och gått som det passat honom. Inte orkat med at ha små barn mer än 1 natt per 2 veckor. Sedan försvunnit ur barnets liv i något år, och sedan dykt upp när det finns flickvän (och det ska lekas familj), och försvunnit lika snabbt när förhållandet tar slut. Och efter att ha gjort allt detta, då ska han mitt i allt komma och hindra en flytt för mamman...efter att han inte tagit något ansvar på 5 år. Inte skött om sitt eget barn, på hans eget initsiativ. Han förlorar i tingsrätten (självklart). Och nu ska han då mitt i allt ha vv...?? 

    Och bara för att han nu då har ett ryck IGEN, då ska man ändra om i barnets liv totalt. Och i mammans liv och det dom nu under 6-7 år skapat? Nä helvete heller!

    Någon gräns får det finnas för detta FL slicka dåliga pappor i röven. 

    Bra pappor ska absolut ha rätt till sina barn. Men dessa "hit och dit, beroende på omständigheter, ork och fan och hans moster-pappor...dom ska inte ha någon talan efter dom betett sig som så i några år. 

    Man ska tänka på barnets bästa. Det är inte en vv kontakt med en dålig förälder. Det är trygghet, stabilitet och att inte behöva anpassa sig efter en tokig förälders impulsivitet!
  • Anonym (Millan)
    1234568 skrev 2018-03-17 11:24:26 följande:

    Men fy för människor som skriver som du gör.

    Är ju en sak då båda varit delaktiga i barnets liv från dag 1. Och båda då vill ha barnet lika mycket. När det varit 2 delaktiga föräldrar från dag 1, och 2 som tagit ansvar för allt. 

    Men här har ju pappan kommit och gått som det passat honom. Inte orkat med at ha små barn mer än 1 natt per 2 veckor. Sedan försvunnit ur barnets liv i något år, och sedan dykt upp när det finns flickvän (och det ska lekas familj), och försvunnit lika snabbt när förhållandet tar slut. Och efter att ha gjort allt detta, då ska han mitt i allt komma och hindra en flytt för mamman...efter att han inte tagit något ansvar på 5 år. Inte skött om sitt eget barn, på hans eget initsiativ. Han förlorar i tingsrätten (självklart). Och nu ska han då mitt i allt ha vv...?? 

    Och bara för att han nu då har ett ryck IGEN, då ska man ändra om i barnets liv totalt. Och i mammans liv och det dom nu under 6-7 år skapat? Nä helvete heller!

    Någon gräns får det finnas för detta FL slicka dåliga pappor i röven. 

    Bra pappor ska absolut ha rätt till sina barn. Men dessa "hit och dit, beroende på omständigheter, ork och fan och hans moster-pappor...dom ska inte ha någon talan efter dom betett sig som så i några år. 

    Man ska tänka på barnets bästa. Det är inte en vv kontakt med en dålig förälder. Det är trygghet, stabilitet och att inte behöva anpassa sig efter en tokig förälders impulsivitet!


    Ingen förälder har rätt till sina barn. Barnen har rätt till sina föräldrar. Det är mycket möjligt att det är som ts säger, men jag kan också läsa mig till en del egoism från mamman. "Jag vill inte ha varannan vecka barn, han går för långa dagar, han är sån, han är si". Vj har faktiskt bara en version av det hela här. Har själv på nära håll sett hur en mamma smutskastat en fullt duglig pappa i den grad att han inte orkade kämpa mer för ett fungerande umgänge. Nu säger jag inte att det är så i den här situationen, men ett inlägg på FL ger knappast hela bilden.
  • 1234568

    Och till alla som håller på och försvarar en pappa som gör så här, har ni någon gång tänkt på att barnets motvilja kommer från att ha blivit behandlad på detta vis av sin pappa under lång tid?

    Hur ska du som barn kunna finna trygghet i någon som försvinner mellan varven, finns där när det passar honom, som alltid har ursäkter för att inte komma, som inte dyker upp på månader mitt i allt. Som inte velat ha något ansvar för dig som liten. Självklart påverkar ju detta ett barn.

    Och varför ska barnet tvingas till en kontakt hon inte vil ha, efter att den vuxna lekt/spelat bort den på det här viset.

    Är ett jäkla samhälle som står och gapar om barnets rättighet till sina båda föräldrar, även när den ena förälderns svikit sitt barn på alla sätt man kan.

  • 1234568
    Anonym (Millan) skrev 2018-03-17 11:32:21 följande:
    Ingen förälder har rätt till sina barn. Barnen har rätt till sina föräldrar. Det är mycket möjligt att det är som ts säger, men jag kan också läsa mig till en del egoism från mamman. "Jag vill inte ha varannan vecka barn, han går för långa dagar, han är sån, han är si". Vj har faktiskt bara en version av det hela här. Har själv på nära håll sett hur en mamma smutskastat en fullt duglig pappa i den grad att han inte orkade kämpa mer för ett fungerande umgänge. Nu säger jag inte att det är så i den här situationen, men ett inlägg på FL ger knappast hela bilden.
    Men det är väl inte konstigt att mammans reaktion är som den är?! Pappan har ju i 6 år visat på att han inte är en bra förälder till barnet. Han har kommit och gått som det passat honom, velat ha flickan när det är passar, och sedan dumpat av henne som hon inte var värd något när det inte passar.

    Skulle du vara trygg med att ditt barn ska vistas hos en man som gjort så här vv? Och ännu mer otrygg skulle avståndet göra mig, absolut! Och sedan det att pappans beteende såklart påverkat flickan, och hon inte själv är med på noterna att ha vv, det skulle helt klart vara ett stort problem för mig som mamma.

    Jag är helt säker på att skulle han varit en delaktig pappa från dag 1, och funnits där som en klippa för sin dotter under alla år, då hade säkert mamman haft en annan inställning till vv, även om dagarna blivit längre för dottern.

    Samtidigt skulle en bra pappa insett att det såklart är bättre för dottern att bo på heltid hos mamman, när dotterns dagar kan bli betydligt kortare för flickan på det viset. Och om han velat ha henne vv, då skulle han få ändra sitt liv efter barnet (var hon bor och går i skola).

    Mamman har varit flickans trygga punkt sedan dag 1. Och inte är det konstigt att hon är tveksam till att inleda vv under dessa förhållanden. Jag skulle aldrig lämna mina barn till en oansvarig person vv.

    Man kan inte blunda för allt som pappan gjort ( inte gjort), och säga han ska få en chans igen och igen och igen. Den som betalar priset för dessa chanser är barnet.
  • Anonym (Millan)
    1234568 skrev 2018-03-17 11:47:36 följande:

    Men det är väl inte konstigt att mammans reaktion är som den är?! Pappan har ju i 6 år visat på att han inte är en bra förälder till barnet. Han har kommit och gått som det passat honom, velat ha flickan när det är passar, och sedan dumpat av henne som hon inte var värd något när det inte passar.

    Skulle du vara trygg med att ditt barn ska vistas hos en man som gjort så här vv? Och ännu mer otrygg skulle avståndet göra mig, absolut! Och sedan det att pappans beteende såklart påverkat flickan, och hon inte själv är med på noterna att ha vv, det skulle helt klart vara ett stort problem för mig som mamma.

    Jag är helt säker på att skulle han varit en delaktig pappa från dag 1, och funnits där som en klippa för sin dotter under alla år, då hade säkert mamman haft en annan inställning till vv, även om dagarna blivit längre för dottern.

    Samtidigt skulle en bra pappa insett att det såklart är bättre för dottern att bo på heltid hos mamman, när dotterns dagar kan bli betydligt kortare för flickan på det viset. Och om han velat ha henne vv, då skulle han få ändra sitt liv efter barnet (var hon bor och går i skola).

    Mamman har varit flickans trygga punkt sedan dag 1. Och inte är det konstigt att hon är tveksam till att inleda vv under dessa förhållanden. Jag skulle aldrig lämna mina barn till en oansvarig person vv.

    Man kan inte blunda för allt som pappan gjort ( inte gjort), och säga han ska få en chans igen och igen och igen. Den som betalar priset för dessa chanser är barnet.


    Enligt mammans version ja. Mer än så vet vi inte.
  • 1234568
    Anonym (Millan) skrev 2018-03-17 11:54:59 följande:
    Enligt mammans version ja. Mer än så vet vi inte.
    Har ingen orsak att inte tro på henne. Och det är hennes tråd, och mitt svar är baserat på utgångspunkten av det hon skriver.
  • Tow2Mater
    1234568 skrev 2018-03-17 11:38:57 följande:

    Och varför ska barnet tvingas till en kontakt hon inte vil ha, efter att den vuxna lekt/spelat bort den på det här viset.


    Det handlar väl inte om att bryta kontakten, idag sker ju umgänget mellan dottern och pappan Torsdag - Måndag (varannan eller varje? vecka). Det dottern/TS inte verkar vilja är att bo varannan vecka, då det t ex skulle bli kl 6-17 i skolan varje dag varannna vecka.
  • 1234568
    Tow2Mater skrev 2018-03-17 15:11:49 följande:
    Det handlar väl inte om att bryta kontakten, idag sker ju umgänget mellan dottern och pappan Torsdag - Måndag (varannan eller varje? vecka). Det dottern/TS inte verkar vilja är att bo varannan vecka, då det t ex skulle bli kl 6-17 i skolan varje dag varannna vecka.
    Men varken mamman eller dottern vill ju ha en vv kontakt. Klart det är en skillnad på att träffa någon to-sön eller vv. Det senare innebär ju i princip ett "permanent boende". 
    Och om du läser alla inlägg, så ser du ju att det här inte igentligen handlar om att dagarna för flickan blir långa (det är en liten del). Utan betydligt mer om att pappan har varit mycket oansvarig och till och från i kontakten. Jag läser åtminstone att det är grund problemet, och sedan blir ju inte saken bättre av att flickan till på köpet ska få jätte långa dagar. Det är helt enkelt många små broar som ger en helhet, där vv inte för mig som mamma (i detta fall) skulle vara aktuellt. 
    Och i princip har ju tingsrätten redan dragit samma slutsats.
  • fjanten
    Anonym (Millan) skrev 2018-03-17 11:54:59 följande:

    Enligt mammans version ja. Mer än så vet vi inte.


    Men det är bara den sanningen som vi får här, då kan man ju inte börja anta en massa annat - utan man får ju svara utifrån faktan som finns...
  • Anonym (Orolig Mamma)

    Då var dagen kommen när min flicka ska gå på ett enskilt möte med två tjejer från familjerätten. Vi pratade om det igår, att hon ska prata med dem ensam, varpå jag frågade henne om hon visste varför hon skulle gå dit och prata med dem. Då svarar hon; ja för att du och pappa inte kan komma överens om var jag ska bo.

    Ja precis, så är det ju. I samma sekund började min älskade lilla dotter att gråta. Ja, hon grät så hon fick inte luft. Hon slängde armarna om halsen på mig och sa att hon var rädd att inte få vara med mig lika mycket längre. Hon vill bo med mig, sin mamma. Men hon vågar inte berätta det för hennes pappa, hon är rädd att han ska bli arg för att hon inte vill bo med honom.

    Min älskade lilla 6 åring säger dessa orden och här sitter jag nu och gråter själv för att jag vet inte hur jag ska hantera detta.

    Vad ska jag göra för att pappan ska förstå?

  • lenkon

    Är det nån som är så otrevligt mot mamman tänkt vad vill barnen????????????????? Hon VILL INTE va hos pappan!!! Hon vill inte köra så långt...och varför han vill vv nu plötsligt ??? inte innan??
    jag har samma problem , barnens pappa vill vv att han slipper underhålsbidrag ..men bryr inte om barnen.. vilken relation de ska ha om de är tillsammans två timmar när skriver läxor och äter mat??
    Och mina barn VILL inte åka till pappa , saknar mig och gråter ... men han har RÄTT .. ja men varför han inte visade innan att han vill mer umgås?


    lentje
  • Anonym (1223)

    Man får observera att det är pappan som tjatar om vv. Han har redan fyra dagar vv vilket är tillräckligt. För vems skull skulle du välja att ha vv? Det är varken din eller dotterns önskan. 
    Om dottern inte själv vill eller har uttryckt en önskan om vv så kan du bara släppa det. Pappan är en vuxen man och klarar sig nog.

Svar på tråden Vill INTE att mitt barn ska bli ett "Varannan Vecka Barn" - Hjälp mig.