• Äldre 14 Mar 16:03
    14838 visningar
    44 svar
    44
    14838

    Oförklarligt barnlös

    XAHHA92 skrev 2018-03-14 15:56:39 följande:

    Hej!

    Jag skapar här en tråd för oss som gått genom en fertilitetsutredning och hamnat i kategorin oförklarligt barnlös. Hela utredningen tog 10 månader att göra och vi ångrar oss att vi inte ansökte privat istället. Lätt att vara efterklok!

    Lite kort info om mig: 25 år, försökt få barn i två år, icke rökare, äter bra, normalviktig & lever allmänt nyttigt.

    I min utredning har jag fått lämna blodprov (CD3), FSH normalt och AMH 1.6.

    Fått göra vul där allt ser normalt ut.

    Gjort en spolning där det var fritt flöde i äggledarna.

    Därmed klassas vi som oförklarligt barnlösa, de hittar ingen anledning. Många säger till mig att jag borde vara glad över detta, men det är jag inte. Där finns alltid en anledning till varför man inte kan få barn, men här i Sverige får man inte en så pass avancerad utredning. Sen är jag självklart glad över att man i Sverige kan få gratis hjälp att få barn!

    Jag får även höra många gånger att jag är ung och borde slappna av mer. Jag har ju fleeeera år på mig att få barn! Tänk er själva att vara i den mest fertila ålder och redan nu inte kan få barn, låter inte så skoj va...?

    Nu tycker läkaren att vi ska försöka med insemination och jag är inte på hennes sida ang den behandlingen. Läser på om detta och ser att insemination ger en chans på ca 10-15% att det blir ett barn. Svårt att tänka positivt med de låga oddsen!

    Är det fler som är i vår situation? Kan vara skönt att dela med sig av sina tankar med andra som fått diagnosen oförklarligt barnlösa!


    Vad säger läkaren om ditt AMH-värde?
  • Äldre 14 Mar 16:23
    #3
    XAHHA92 skrev 2018-03-14 16:04:26 följande:

    Att det räknas som normalt.... Vilket jag tycker är konstigt när det ligger på gränsen till låg fertilitet! Men hon anser väl att just här och nu räknas det som normalt


    Ja, jag tänker att det är flera med ditt AMH-värde som inte lyckats bli gravida naturligt pga den anledningen och gått vidare med IVF...
  • Äldre 13 Jun 22:00
    #42
    XAHHA92 skrev 2018-06-13 21:36:01 följande:

    eeeh, tack? för den dåliga peppen, om man skulle hamna i den situationen där man kanske måste adoptera ett barn.....


    Du. Det finns många vägar att gå innan dess. Jag håller tummarna för ett plus. Ska med börja min resa snart. Kram
Svar på tråden Oförklarligt barnlös