• Anonym (Jag)
    Äldre 16 Mar 09:20
    9617 visningar
    50 svar
    50
    9617

    Jag får inget jobb och ekonomin börja krisa nu?

    Hejsan. Jag skulle verkligen uppskatta tips och råd.. Jag är 20 år och har ett jobb med lön som kan betala hyra, mat och alla utgifter men jag har nästan ingenting kvar när allt är betalt. Jag hinner knappt spara, försöker också bli klar med körkortet men ekonomiskt sätt så går det inte så bra. Försöker spara för att spara och spara till en resa, möbler ja allt möjligt men det går bara inte ihop! Mitt jobb har inte någon höjdarlön och jag har givetvis sökt nya jobb men problemet där är att jag inte får något jobb. Känns som att alla andra har så lätt för att skaffa nya jobb men för mig går det inte alls bra och vad det nu beror på vet jag inte? Jag vet inte vad jag ska göra. Känner mig så nedstämd då jag inte kommer någon vart och framtiden känns inte alls ljus. Har en lön på 12-14000 och hyran är ganska hög som jag och min kille delar på. Vad ska jag på riktigt göra? Nu börjar mitt mående gå utöver mitt liv och relationer!

  • Svar på tråden Jag får inget jobb och ekonomin börja krisa nu?
  • Äldre 16 Mar 09:28
    #1

    Finns bara ett sätt; Studera till nåt som ger bättre lön.

  • Anonym (Häpp)
    Äldre 16 Mar 09:55
    #2

    Du behöver studera, kolla yrkesutbildningar. Sätt in 2-3 år för att skaffa dig ett bättre yrke. Kan du få studiestöd under tiden så blir det inte mycket mindre att leva på varje månad. Sen har du mycket större chans att få ett bra jobb

  • Caramb­olan
    Äldre 16 Mar 10:00
    #3

    Studera. Det är värt att leva knapert i 3-5 år när du sedan har dubbla lönen resten av livet mot att harva runt i okvalificerade jobb.

  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 16 Mar 10:58
    #4

    Har funderat på att studera men jag vet verkligen inte vad jag vill studera till.. Hade jag vetat så hade jag gjort det men i nuläget vill jag endast jobba tills jag kommer på.

  • LFF
    Äldre 16 Mar 11:05
    #5

    Fortsätt söka fler jobb. Jobbar du heltid eller deltid idag? Se över dina kostnader. Fundera på vad du vill bli framöver och se om du behöver komplettera betyg, göra högskoleprovet etc.

  • Anonym (Utgif­ter)
    Äldre 16 Mar 11:09
    #6

    Vad har du för utgifter?
    Om ni är två på en hyra så borde du kunna spara några tusen i månaden. Kanske finns några hål dit mycket av utgifterna går. 

    Sen håller jag med om att studera kan leda till högre lön men man ska också ha motivationen att klara studierna och välja nått man vill jobba med. 

    så kolla först om du kan minska utgifterna och sen börja fundera på riktigt vad du kan tänka dig att göra. 

  • Äldre 16 Mar 11:14
    #7

    Bor du nära en eller i en av Sveriges större städer?

    Som outbildad är det såklart svårare att få jobb, för att komma upp i lön kan det isf vara bra att ta ett jobb med mkt OB timmar och jobba alla helger och kvällar man kan komma över. 
    Då kan man dessutom ofta plugga samtidigt om man inte har familj och barn. Det finns relativt många Yh utbildningar på 1,5 el 2 år och klarar man sig utan lån kan man ju senare kosta på sig ytterligare en utbildning om man känner att man valt fel.

  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 16 Mar 12:11
    #8

    Mina utgifter hyra på 5000 sedan kommer mobil abonemang, gymkort, en månadsfaktura, busskort, mat för ca 2000. Sen så brukar det bli små utgifter typ lite smink, någon tröja eller ett par skor. Försöker dock att inte shoppa så mycket men vill ju såklart kunna köpa kläder och sånt ibland. Håller definitivt med om att man ska studera till något som man vill och ger motivation.

  • Anonym (Jag) Trådstartaren
    Äldre 16 Mar 12:14
    #9

    Jag bor i en liten stad. Jag vill verkligen ha ett jobb där man faktiskt tjänar på att jobba helger och bra med ob men just nu har jag inte det, känns rätt ovärt att jobba helger ibland. Hade gärna velat jobba på någon butik typ Ica. Sist jag sökte jobb där så hörde jag inte av något :/ Ska kanske kolla vidare på utbildningar men hade som sagt behövt ett annat jobb men det nappar aldrig någonstans..

  • Anonym (Lila)
    Äldre 16 Mar 12:26
    #10

    Säg upp gymkortet, träna utomhus/hemma. Snart kommer våren.

    Ät mindre/billigare, borde kunna komma ner till 1000-1500 kr.

    Flytta till billigare boende.

    Byt mobilabonnemang om möjligt.

    Inget av de här är roligare alternativ än de nuvarande men du får väga det mot att få bättre ekonomi.

Svar på tråden Jag får inget jobb och ekonomin börja krisa nu?