• Äldre 17 Mar 20:00
    4328 visningar
    2 svar
    2
    4328

    Ont i magen efter byte till ersättning nr 2

    Hej,

    Vi har en grabb på 10 månader som vi upplever har fått stora problem med magen sedan 6 månaders ålder vid byte av ersättning till nr 1.vi har provat nan sensitive 2och kör nu på hipp combiotik 2.

    Har varit in till akuten med förstoppning 2ggr och vi har fått rådet att ge lactulos dagligen vilket vi gör men ändå verkar han ha väldigt ont i magen.

    Han liksom spänner hela kroppen och sträcker ut sig och gallskriker väldigt titt som tätt så det är nog något galet med magen.

    BVC vill inte starta utredning av mjölkprotein allergi och inte vårdcentralen heller för han har inga utdrag på kroppen. Men han lider ju av hård mage och förstoppning.

    Någon som har något att säga om detta som kanske sitter på egna erfarenheter eller liknande.

    Tack för svar

  • Svar på tråden Ont i magen efter byte till ersättning nr 2
  • Äldre 19 Mar 07:01
    #1

    Gå tillbaka till ersättningen som han tålde. När magen blir bättre börjar ni successivt blanda i av ersättning två i ettan. Förhoppningsvis reder det upp sig av sig själv då.

  • Äldre 19 Mar 08:28
    #2

    Gå med i "barn med mjölkproteinallergi" på Facebook, där kan du få massor med stöd och pepp! Man behöver inte ha utslag för att man inte tål mjölk, här har 2 av 2 mp-allergi men bara en hade lite utslag innan vi bytte till mjölkfritt, den andra hade kaskadkräkningar som enda symptom.

    En väninnas son hade diffusa symptom och mest att han stökade och bökade, efter en massa tjafs och påtryckningar från hennes sida gjordes provtagning som visade allergi mot mjölk, ägg och havre. Han hade ätit alla dem utan större problem än "orolig i kroppen".

Svar på tråden Ont i magen efter byte till ersättning nr 2