• Äldre 18 Mar 10:26
    36492 visningar
    38 svar
    38
    36492

    Era absolut godaste recept :)

    Hej!

    Vi älskar att laga mat här hemma. Vi provar gärna nya recept och nu hoppas jag att ni kan skriva ner era favoriter.

    Både mat och efterätter gärna!

    Något ni provat själva och vet att det blir gott:)

    Så snälla skriv alla goda recept ni har.

  • Svar på tråden Era absolut godaste recept :)
  • Äldre 18 Mar 11:08
    #1
    +1

    Tagliatelle med stekt lax, krydda med peppar, salt och pressad citron.

    Koka upp en burk creme fraiche och en förpackning matlagningsgrädde, en halv tub kaviar och krydd med lite dill. Rör ner pastan i såsen och servera med lax. Krämigt och sjukt gott plus att det går snabbt :)

  • Äldre 18 Mar 18:21
    #2

    Men vad gott det låter!!!!!! Tack!!

  • Anonym (H)
    Äldre 18 Mar 18:32
    #3

    Färskostfyllda champinjoner
    Ta stora champinjoner och ta bort foten på dem så att det blir ett hål i hatten. Fyll hålet med färskost efter tycke och smak och linda en baconskiva runt (baconet kan skippas om man vill ha vegetarisk version). Lägg sedan på grillen med hålet uppåt (annars rinner färskosten ut) och servera gärna med annat småplock som går att grilla samt grönsaker och såser.

    En annan version som fungerar bra i ugn istället är att fylla champinjonerna med färskost och sedan lägga en ostskiva ovanpå. Värm i ugnen så att osten smälter.

  • Äldre 18 Mar 18:40
    #4
    MeandHim skrev 2018-03-18 11:08:01 följande:

    Tagliatelle med stekt lax, krydda med peppar, salt och pressad citron.

    Koka upp en burk creme fraiche och en förpackning matlagningsgrädde, en halv tub kaviar och krydd med lite dill. Rör ner pastan i såsen och servera med lax. Krämigt och sjukt gott plus att det går snabbt :)


    Vet du om det blir gott med annan fisk? Låter ju himla gott, men bara jag som äter lax här hemma
  • Anonym (U)
    Äldre 18 Mar 18:42
    #5
    Anonym (H) skrev 2018-03-18 18:32:09 följande:

    Färskostfyllda champinjoner

    Ta stora champinjoner och ta bort foten på dem så att det blir ett hål i hatten. Fyll hålet med färskost efter tycke och smak och linda en baconskiva runt (baconet kan skippas om man vill ha vegetarisk version). Lägg sedan på grillen med hålet uppåt (annars rinner färskosten ut) och servera gärna med annat småplock som går att grilla samt grönsaker och såser.

    En annan version som fungerar bra i ugn istället är att fylla champinjonerna med färskost och sedan lägga en ostskiva ovanpå. Värm i ugnen så att osten smälter.


    Låter jättegott.

    Har du provat med Boursin eller något liknande färskost?

    ( vitlök + örter smak )
  • Anonym (H)
    Äldre 18 Mar 18:55
    #6
    Anonym (U) skrev 2018-03-18 18:42:32 följande:
    Låter jättegott.

    Har du provat med Boursin eller något liknande färskost?

    ( vitlök + örter smak )
    Vi brukar ta Philadelphia, t.ex. vitlök & örter eller paprika. Men det funkar säkert med andra sorter också.
  • Äldre 18 Mar 19:09
    #7
    Beccus skrev 2018-03-18 18:40:37 följande:

    Vet du om det blir gott med annan fisk? Låter ju himla gott, men bara jag som äter lax här hemma


    Funkar med all sorts fisk ;)
  • Äldre 18 Mar 22:10
    #8
    +1

    När vi vill göra något enkelt men fantastiskt gott så gör vi följande recept:

    Stek tre paket med uppklippt bacon

    Häll på 5dl grädde och krydda med peppar - låt koka ihop

    Häll i riven ost och krydda efter smak. - värm upp men låt inte koka

    Vi tycker om att kasta i lite aromat och paprikapulver

    Servera till pasta och sallad, extremt enkelt men väldigt gott!

    Baconet kan även bytas ut mot någon god salami!


    BIM 20:e Mars, 2018
  • Äldre 18 Mar 22:32
    #9

    Kalvgryta?

    Grovhacka 5 små rödlökar, 4 vitlöksklyftor och 3 hg champinjoner. Fräs löken på medelsvag värme medan du rensar benen på 1 kg kalvrygg, Ha i champinjonerna med löken när den är blank och fin, höj värmen lite. Skär det rensade köttet i lagom stora munsbitar och vänd bitarna i en blandning av vetemjöl, salt, spiskummin och peppar, gärna 3- eller 5-peppar. Ha i kalvfond, rivet skal och saft från 1 citron, lite soja och gärna (men inte nödvändigtvis) en liter (skämt! ett par tsk räcker) tabasco. Rör ordentligt. Lägg köttet och benen i grytan, häll i vatten så det precis täcker. Se till att det kokar upp, lägg på ett lock, sänk värmen till "lågt".  Ägna dig åt något annan någon timme. När köttet är klart, häll på en skvätt kaffegrädde, en ask körsbärstomater, en tsk svartvinbärssylt och ev lite mer kryddor, samt, om det behövs, redning. Koka upp igen, låt puttra medan du gör tillbehör, ex kvarngryn, matvete, ris eller potatis.


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Äldre 18 Mar 22:42
    #10

    Marinera kött, grilla det och skär det i strimlor. Servera i mjuka tacoskal (vi föredrar av majsmjöl) tillsammans med

    Pico de gallo: skär tomater i små bitar och blanda med lite hackad lök och hackad färsk eller fryst koriander, salt, peppar, lite pressad citron.

    Guaccamole: Mosa ett par avacados och blanda med lite hackad purjo eller salladslök, hackad paprika och hackad färsk eller fryst koriander, salt, peppar, lite pressad citron och en hackad haljapeno.

    Riven ost: Riv ost, eller köp färdigriven.

    Eventuellt några babyspenatblad på toppen.

Svar på tråden Era absolut godaste recept :)