• Pastime

    Den stora ROSENROT-tråden

    I dag är det första dagen i min menscykel och jag ska testa rosenrot för första gången eftersom att jag har haft problem med ägglossningen.

    Finns det någon mer som testar rosenrot och väntar på ägglossning/graviditet just nu? Jag vill gärna höra era erfarenheter av rosenrot, någon som blivit hjälpt av det? Hur tog ni det? Vilket märke och hur stor dos?

    Jag vill även höra negativa erfarenheter och upplevelser!

  • Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden
  • Pastime
    Anonym (Fjgjg) skrev 2018-03-21 19:44:13 följande:

    38 år. Jag hade försökt bli gravid i 6 mån, när jag testade rosenrot. Tog en tablett om dagen ( bringwell artic Root) och blev gravid första månaden jag provade . Vet naturligtvis ej om det var rosenrotwn som gjorde det.


    Wow! Hoppas att det var rosenroten då Glad Fortsatte du att äta rosenroten tills du plussade eller slutade du efter att du hade haft ägglossning?
  • Pastime
    Anonym (Rosenrot) skrev 2018-03-21 20:19:00 följande:

    Kan tillägga att jag har PCOS, det är väl främst då man blir hjälpt av rosenrot. Jag åt arctic root och tog dem bara från mensens första dag och fram till trolig ägglossning.


    Detta inger hopp! Skrattande{#emotions_dlg.flower}
  • Pastime

    Dom flesta verkar köra "Artic root" men jag har köpt Apoteket hjärtats egna rosenrot-kosttillskott. Den var lite billigare så den kanske är sämre? Borde kanske ta två tabletter? Någon som testat den??? 

  • Pastime
    Anonym (JE) skrev 2018-03-22 08:36:00 följande:

    Jag har också blivit gravid med (vad jag tror) hjälp av rosenrot. Vi hade försökt i nästan två år utan resultat. Jag var hos bm och tog blodprover och gjorde VUL, allt visade på att jag hade fina äggblåsor och att jag ägglossade som jag skulle. Ändå ville det sig inte... Inte förrän jag fick tipset om att börja med rosenrot. Då fick jag jättetydliga ägglossningssymtom, hela underredet bildligt talat pulserade Det värkte i tjejmagen och flytningarna var skrattretande slemmiga. Efter två månader med sådana tydliga ägglossningar så fick vi vårt efterlängtade plus <3

    Nu är det dags att förhoppningsvis göra samma resa igen. Månad två med rosenrot... Lika tydliga symptom denna gång.

    Lycka till alla!


    WOW! Alltså jag tycker att det är fascinerande att så många kvinnor vittnar om självupplevda solskenshistorier med rosenrot och ändå säger forskningen att det inte finns några studier som visar på effekt?! Självklart kan det vara slump eller något slags "placebo"-fenomen men jag tror faktiskt att det är rosenroten Skrattande Vi får se hur det går för mig... {#emotions_dlg.flower}

    Får jag fråga vilket märke du använder, hur stor dos du tog, när på dygnet osv?
  • Pastime
    Mawie skrev 2018-03-22 16:29:56 följande:

    Efter 1 år av försök att bli gravid testade jag rosenrot, blev gravid nästan direkt, fick mf tyvärr 3 ggr.

    Senast tog jag rosenrot 4 dagar precis innan ägglossning, och fem dagar efter ägglossning, började jag smörja med progestron kräm!!Är nu i v 16,

    Lycka till!


    Usch vad hemskt för dig med mf 3 gånger Rynkar på näsan Men stort grattis till graviditeten nu! Vad för progestronkräm använde du och var köpte du den? Jag tänkte köpa en sådan också Glad
  • Pastime
    Anonym (JE) skrev 2018-03-22 19:44:32 följande:
    Jag kör med Rosenrot från Topformula. Det är en billighetsvarianr, typ 39kr för 60 tabletter. De innehåller 200mg rosenrotsextrakt per tablett och man ska ta 1-2 per dag. Jag tar min/mina tabletter på morgonen. Enklast att komma ihåg då när jag ändå tar folsyra och multivitaminer.
    Mina tabletter innehåller också 200 mg rosenrot Skrattande Jag kör på en om dagen, är ganska liten generellt och min kropp brukar reagera stark på allt typ koffein och värktabletter osv. 
  • Pastime
    Anonym (Första kuren) skrev 2018-03-22 19:54:03 följande:

    Hej hej. Följer med här. Började med rosenrot "artic" den 5/3 . 11/3 hade jag utslag på äl-stickan. Så nu väntar jag o ser om mensen dyker upp.

    Första gg jag provar. Har ett barn som kom till efter 7års försök. Så hoppas syskonverkstaden går snabbare


    Hej! Skrattande Vilket datum har du beräknad mens (eller ja "BIM")? Och har du slutat med rosenroten nu efter utslag på äl-stickan? 
  • Pastime
    Anonym (Första kuren) skrev 2018-03-22 21:16:36 följande:
    Oum.. de säger ju 14 dagar efter äl.. så gissar på den 25-26/3.. har oregelbunden mens så vet aldrig när den kommer men i regel säger de att det går att räkna efter äl.. så hoppas hoppas. Även om jag ej kännt några symptom ännu. Ja precis. Jag tog rosenrot från dag 2 på mensen. Missade första dagen. Fram till äl. Sen slutade jag.

    Enda jag märkt hittills avhar rosenrot är att jag kände äl. Ja verkligen kände att något händer i "livmodern" aldrig kännt av den förut så borde ju bero på just den

    Lycka till, till oss två! Skrattande Min mens är beräknad 14/4 men har som sagt haft problem med ägglossningen så har iiiiiingen aning om när ÄL dyker upp, om den dyker upp. Men har laddat med ÄL-tester och tänker hålla koll på flytningar osv.

  • Pastime
    Anonym (Olivia) skrev 2018-03-23 20:32:21 följande:
    Mina erfarenheter:

    Först läste jag allt om Rosenrot. Allt det negativa också. Sen kände jag att jag vågade testa.

    Jag köpte Arctic Root för sen verkade vara mest ren utan skit.

    Jag visste att jag bara för använda den fram till ägglossningen eftersom den aborterar foster.

    Jag tog en tablett per dag. Aldrig mer.

    När jag tog tabletten kände jag hur all stress rann av mig.

    Ibland kom mensen två veckor senare, ibland ännu senare.

    Jag tog ju den för att hoppas bli gravid.

    Jag märkte inget mer förutom stress. Inget annat som skedde i kroppen.

    Så en dag fick jag ett nytt jobb. Mitt i julruschen. Vi hade så mycket att göra. Jag var så trött hela tiden. Så jag tog min rosenrot. Märkligt nog blev jag inte piggare. Jag tyckte det var konstigt. Jag hade ingen tid alls att tänka så jag stoppade tankarna långt bak.

    Sen kom blodet. Jag fyllde libresses tjockaste nattbinda på en timme. Det rann ut över kanten. Jag hade aldrig sett så mycket blod. Sen nästa dag fick jag så ont i magen att jag grät. Mitt på jobbet. Min arbetskompis frågde vad är det. jag sa att jag har mens men det gör så ont. Hon sa men ta en ipren om du har så svår mensvärk. En kvart senare blev jah helt blöt mellan benen. Jag trodde att det hade runnit igenom. Jag skyndade mig till toan. Där i trosan låg en hinnaäck med mitt första barn. Jag fick en chock och spydde rakt ut. När jag äntligen har blivit gravid så missar jag det! Dessutom tog jag rosenrot fast att jag visste att det aborterar foster! Så dåligt jag mådde
    Det låter som att du fick ett missfall och det är ju tyvärr väldigt vanligt och något man kan få både med och utan vitamintillskott. Tack för att du delade med dig av din negativa upplevelse, dock på ett lite märkligt skräck-propagerande sätt måste jag ändå säga. Men som sagt, jättetragiskt för dig att du var med om detta. Det jag inte riktigt fick ihop av din berättelse var varför du fortsatte äta rosenroten efter ägglossningen trots att du då enligt dig "visste att det aborterar foster"?. 
Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden