• Äldre 21 Mar 19:31
    160645 visningar
    451 svar
    451
    160645

    Den stora ROSENROT-tråden

    I dag är det första dagen i min menscykel och jag ska testa rosenrot för första gången eftersom att jag har haft problem med ägglossningen.

    Finns det någon mer som testar rosenrot och väntar på ägglossning/graviditet just nu? Jag vill gärna höra era erfarenheter av rosenrot, någon som blivit hjälpt av det? Hur tog ni det? Vilket märke och hur stor dos?

    Jag vill även höra negativa erfarenheter och upplevelser!

  • Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden
  • Äldre 11 Mar 13:55

    Jag upplever helt klart att min mens aldrig tar slut! Brukar normalt blöda i cirka fem dagar och då är det bara små, små bruna eftersläntande torkade klumpar mot slutet. Nu är jag på dag sju och det kommer fortfarande färskt ljust blod! Inte mycket men fortfarande så att jag måste använda trosskydd och inte vill ha sex. Så frustrerande!!!

  • Äldre 11 Mar 18:07

    Asså hur ska det gå att börja sexa om jag fortsätter blöda? Någon annan som fick problem med detta när ni började med rosenroten? Hur löste ni det? Har även svag mensvärk hela dagarna. Är på dag 8 i cykeln nu ska ska absolut inte ha mensvärk egentligen haha åh vad jobbigt!

  • Äldre 12 Mar 09:42
    Anonym (Lång väntan) skrev 2019-03-05 09:20:42 följande:

    Jag tog två tabletter på morgonen vilket gav resultat. Hade också problem med ägglossningen (trots regelbunden mens och tempökning) och försökte bli gravid ett år. Två veckor med 2 tabletter så fick jag ägglossning och blev gravid. Kommer prova igen när vår lite krabat har tittat ut för att se om det kan hjälpa mig bli av med de smärtor som jag har i samband med ägglossning och mens. 


    Detta ger mig så mycket hopp inför kommande månads försök! Trodde inte väntan på nästa mens kunde kännas såhär, vill bara sätta igång och prova rosenrot nu. Tack för svar!
  • Äldre 17 Mar 14:51

    Hej! Tror jag har gått igenom hela tråden men vid olika tillfällen. Har en fråga jag inte hittat svar på. Jag har börjat med RR denna cykeln, är nu på dag 5. Vi har inte möjlighet att försöka denna ÄL utan det blir nästa. Valde ändå att börja denna cykeln för att se hur det funkar, och ifall det inte ger lika bra effekt första gången. Jag skulle också vilja korta min cykel för att det faktiskt ska tajma med när min resa är bokad för att träffa mannen nästa gång. Det såg bra ut för några månader sen men sen har varje cykel plussat på några dagar och helt plötsligt ligger ägglossningen efter min inplanerade resa!

    Jag hoppas att RR ska korta både denna och nästa cykel som det gjort för många. Men min fundering är huruvida jag ska sluta vid ägglossning denna gången även om vi inte försöker? Då behöver jag ju inte tänka på något foster. Skulle man få bättre effekt (kortare cykel) om man fortsätter efter ägglossning genom hela cykeln eller är det tvärtom att det då inte ger något resultat för fertiliteten utan man bara blir piggare etc? Hoppas det är någon som vet! 

  • Äldre 24 Mar 10:47

    Jag är gravid!!! Hann inte börja med rr :)

  • Anonym (Försö­k 3)
    Äldre 25 Mar 11:32
    Nyckelpigan4 skrev 2019-03-24 10:47:39 följande:

    Jag är gravid!!! Hann inte börja med rr :)


    Grattis :)
  • Äldre 25 Mar 14:14
    Anonym (Försök 3) skrev 2019-03-25 11:32:18 följande:
    Grattis :)
    Tack! Jag och mannen åt en varsin "multivitamin och mineraler" från topformula på morgonen och jag tog en folsyratablett på kvällarna!
  • Äldre 25 Mar 17:10

    Jag testade RR pga den här tråden. Jag fick en otroligt lång cykel så till slut slutade jag och då kom ägglossningen igång på en gång, och jag blev gravid. Ingen aning om jag missat att läsa att sluta äta RR när den förväntade ägglossningen ska vara, jag satt bara och inväntade symtom på att den skulle infinna sig :p

    Tänkte om det hjälper nån annan :) Gravid blev jag så det funkade ju hur som :)

  • Äldre 28 Mar 17:25
    Nyckelpigan4 skrev 2019-03-24 10:47:39 följande:

    Jag är gravid!!! Hann inte börja med rr :)


    Grattis!!! Gjorde du någonting annorlunda den här månaden när du blev gravid från tidigare månader? :) Och när plussade du, hur många dagar efter ägglossning? OCH - kände du några symtom innan BIM eller fick du vanliga pms-symtom?
  • Äldre 28 Mar 19:24
    Pastime skrev 2019-03-28 17:25:49 följande:
    Grattis!!! Gjorde du någonting annorlunda den här månaden när du blev gravid från tidigare månader? :) Och när plussade du, hur många dagar efter ägglossning? OCH - kände du några symtom innan BIM eller fick du vanliga pms-symtom?

    Tack!!!!! Det jag gjorde annorlunda var att sluta med kaffe och åt en frukt om dagen. Killen och jag åt multivitamin fr topformula varje morgon och jag tog en folsyra på kvällen utöver det. (och nu lite snusk: vi hade sex varannan dag innan äl och sen när det började närma sig alltså 3 dagar innan äl så körde vi doggy så han sprutade djupt inne varje kväll och sen sov jag hela natten med det. Gjorde alltså det i 4-5 dagar i rad)
    Jag plussade 17 dagar efter äl. Har 31-34 dagars cykel så mensen var kanske 1-2 dar "sen" men blev ett tydligt men ljust streck. De symptom jag kände innan bim var kanske liiite mensvärk i magen som att mensen var på g, men på ett lite annorlunda sätt, lite djupare känsla kanske. Fick inte ont i brösten eller nåt sånt, ej heller illamående, kanske dock lite yrare än vanligt :)

Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden