• Pastime

    Den stora ROSENROT-tråden

    I dag är det första dagen i min menscykel och jag ska testa rosenrot för första gången eftersom att jag har haft problem med ägglossningen.

    Finns det någon mer som testar rosenrot och väntar på ägglossning/graviditet just nu? Jag vill gärna höra era erfarenheter av rosenrot, någon som blivit hjälpt av det? Hur tog ni det? Vilket märke och hur stor dos?

    Jag vill även höra negativa erfarenheter och upplevelser!

  • Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden
  • Pastime
    Anonym (Första kuren) skrev 2018-03-26 08:42:05 följande:

    Så.. kunde inte hålla mig igår kväll så tog ett cb.. visade spökstreck.. så imorse tog jag cb digital.. och där stod det gravid 1-2... alltså.. rosenrot funkade för mig på första försöket.. är det inte sjukt? Hade jag vetat om rosenrot tidigare så hade kanske inte sonen tagit sju år att få.. nu hoppas jag att bebis får stanna kvar i magen och kika ut lagom till december

    Lycka till ni andra med försöken.. hoppas det går vägen snabbt för er oxå!!


    Nej??? Skrattande Stort grattis till dig!!! Gud vad spännande att du lyckades på första kuren! 
  • Pastime
    vertias skrev 2018-03-27 08:07:51 följande:

    Hej! :)

    Jag blev gravid med min son hösten 2016 efter två försök med rosenrot. Jag tog en tablett mensens första dag och åt en om dagen fram till äl. Hade en app som höll koll på när äl började men jag upplevde att jag kände en tydligare värk vid äl. Nu är vi sugna på ett syskon och jag har nu ätit en omgång rosenrot. Har rullat runt en hel del i sänghalmen dom senaste två veckorna så det ska bli spänannde ifall jag får ett plus. Beräknad bim är 3/4.

    Vet inte ifall jag är skengravid men har haft halsbränna, något som jag hade när jag var gravid sist. Är väldigt trött, men det kan ju bero på att jag har en 10månaders bebis hemma ;) och ett EXTREMT sug i magen :O jag äter och äter men ändå så blir jag inte mätt!

    Vi går här hemma och håller tummarna för att det ska bli ett syskon framöver :)

    Kram!


    Spännande! Tack för att du delar med dig och uppdatera gärna om hur det går!
  • Anonym (Funkar för mig)

    Hej! Med första barnet försökte vi två gånger utan rr, sen provade jag och blev gravid den månaden. Med andra barnet provade vi 1 gång utan sen månaden efter med rr, blev gravid! Så jag för mig funkar det ????.

  • Pastime

    Lägesrapport: Nu har jag ätit rosenrot (plus D-vitamin, folsyra och grapefrukt) i en vecka. Jag känner inte att jag har blivit piggare, som många andra upplever. Däremot har jag väldigt mycket finnar just nu, vilket jag inte brukar ha.

    Men något som känns rätt jobbigt just nu är att jag och min kille inte kan träffas och mysa så ofta Rynkar på näsan Vi har det lite tjorvigt med arbetstider och boende osv. Jag har ju som sagt kanske lite problem med min ägglossning och dom få gångerna jag över huvud taget har fått svaga utslag på testerna så har det varit sent i min korta cykel Rynkar på näsan Nu är det så att i helgen har jag och min kille tid tillsammans och min önskan är ju att rosenroten helt magiskt ska skynda på min ägglossning!!!

  • Anonym (JE)

    Haft olidliga ÄL-symptom senaste dagarna, så för att vara på den säkra sidan så tog jag min sista rosenrotstablett idag. Så nu är det bara att vääääääänta

    Lycka till i helgen pastime!

  • Pastime
    Anonym (JE) skrev 2018-03-27 22:06:49 följande:

    Haft olidliga ÄL-symptom senaste dagarna, så för att vara på den säkra sidan så tog jag min sista rosenrotstablett idag. Så nu är det bara att vääääääänta

    Lycka till i helgen pastime!


    Tack JE! <3 Jag har inte haft några ÄL-symptom alls :( Däremot har jag haft bruna flytningar efter mensen, vilket jag aldrig någonsin har haft tidigare. Vet inte vad det beror på... Idag är det i alla fall dag 9 i min cykel som brukar vara mellan 21-26 dagar (har oregelbunden). Så om ÄL ska komma cirka 14 dagar innan mens så bör det ju vara nu. Men jag tror som jag nämnde tidigare att jag har senare ÄL om jag ens har någon över huvud taget... :( MEN! Ska inte deppa ihop!!! :) Är spänd på hur det ska gå för dig och önskar dig lycka till! Och jag ska minsann försöka i helgen, med eller utan ÄL. Hoppas på ett mirakel :)
  • Milian03

    Äl+11. BIM-3.

    Negativt på testa tidigt.

    Har alltid synts tydligt på dom testerna för mig redan på äl+10 när jag varit gravid.

    "Inte gravid" på digitalt.

    Menskänningar som fan.

    Blev nog inget denna månaden heller :(

    Vi som prickade äl så fint.

    Blir att testa rosenrot nästa cykel!

  • vertias

    Jag har bim på tisdag. Har testat två gånger nu med clearblue early. Igår visade det ett vääääldigt svagt streck, va nästan tvungen att hålla det i ett visst ljus för att man skulle se det. Idag när jag testade så är det fortfarande svagt men ändå starkare än det var igår. Vågar man lita på detta? Har läst väldigt mycket dåligt om clearblue early.

  • vertias

    Vill bara uppdatera igen, testade med ett annat test idag och det var positivt! Så rosenrot funkar verkligen på mig :) lycka till ni andra som också försöker <3

  • Anonym (Första kuren)
    vertias skrev 2018-04-01 17:31:59 följande:

    Vill bara uppdatera igen, testade med ett annat test idag och det var positivt! Så rosenrot funkar verkligen på mig :) lycka till ni andra som också försöker <3


    Grattis????
Svar på tråden Den stora ROSENROT-tråden